Texmexpizza med biff

Texmexpizza med biff er en skikkelig deilig avveksling til den vanlige fredagstacoen. Jeg serverer den med tacochips og guaccamole til.

Pizzabunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.
Pizzafyll:

1 glass tacosaus, styrke etter egen gane

1 løk, finhakket

2 ss hjemmelaget tacokrydder, ev. 1 pose ferdigkjøpt

Jalapeños (om du ønsker et hottere pizza)

400 g biffkjøtt i strimler

1 paprika i fine strimler

1 pk reven ost, gjerne vellagret

Legg biffkjøttet i en pose, tilsett krydderet og rist, så kjøttet blir dekket på alle kanter.  Bre tacosausen utover bunnen, dryss på løk, ev. jalapeños og ost. Legg på paprika og biffkjøtt og stek midt i ovnen på 200 grader til pizzaen er gyllen og lekker.

Guaccamole:

2 avokado

Saften av 1/2 lime

1 ss veldig finhakket løk

2 ts finhakket rød chili

1 fedd finhakket hvitløk

Alt moses med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Guacamole

Server texmexpizza med biff sammen med koriander, guaccamole og tacochips.

 

Texmexpizza med biff
Texmexpizza med biff

 

Du finner flere spennende texmexoppskrifter her og nesten 50 oppskrifter på velsmakende pizza her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese