Timatim – salat fra Etiopia og Eritrea

Denne salaten kan fint spises alene, med litt brød, eller som tilbehør til en gryterett, men det vanligste er å servere den med injera, som er en pannekake laget av teffmel.

Salat:

3-4 store tomater i terninger

1/2 rødløk finhakket

1 jalapeño uten frø, finhakket

1/2 rød paprika, i terninger

1/2 grønn paprika, i terninger

Dressing:

1/4 kopp rapsolje

3 ss rødvinseddik

Saften av 1 sitron

2 fedd hvitløk finhakket

2 ts berbere krydder

 

Bland alle ingrediensene til salaten sammen i en bolle. Bland dressingen i en annen bolle og rør godt sammen. Hell dressingen over salaten og sett kaldt til den skal brukes.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese