Tunfisk med gremolata og risotto

Denne retten smaker harmonisk og om du ikke har forsøkt fersk tunfisk tidligere, kan jeg anbefale det. Den stekes omtrent som biff og er lett å like for personer som er skeptiske til fisk. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

Risotto:

2 ss olivenolje

1 finhakket løk

300 g arborioris (risottoris)

1 klype safran

4 dl hvitvin

8 dl varm kyllingkraft (eller vann og fond, ev. vann og buljongterning)

20 g smør

50 g finrevet parmesan

Varm en tykkbunnet kjele og tilsett olje. Fres løken til den er myk og blank, men ikke brun. Tilsett risen og safranen og la det frese med et par minutter. Tilsett vinen og kok til all vin er absorbert, mens du rører jevnlig.

Samtidig kokes kraften opp i en egen kjele og holdes varm. Det er viktig at kraften er varm hele tide, så ikke risottoen blir avkjølt, så la den gjerne stå på plata på det laveste, i rn kjele. Hell en øse av den varme kraften over risen. Fortsett å røre og riste på kjelen mens risottoen koker. Spe med mer kraft når det meste er absorbert i kjelen og fortsett å spe til du har brukt opp kraften. Rør ekstra godt mot slutten av koketiden. Når risottoen har fått perfekt konsistens, tilsettes  smør og parmesan. Smak til med litt salt og pepper. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glir lett utover tallerkenen. Risottoen vil tykne om den blir stående.

Gremolata:

1 potte finhakket dill

1 potte finhakket persille

2 fedd finhakket hvitløk

1 glass kapers

2 finstrimlede vårløk

2 dl mangoeddik

1 dl sitronolje

1 dl olivenolje

Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur til den skal brukes.

Tunfisken:

800 g tunfisk (4 biffer)

Salt og nykvernet sort pepper

Smør tunfiskbiffene med olivenolje og krydre dem med salt og pepper. Grill eller steke tunfisken i 2 min. på hver side. Det er viltig at de ikke stekes for lenge, for da blir de tørre.

 

Du finner flere oppskrifter med tunfisk her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Risottorisen til denne retten er fra Claras AS

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese