Tunfisk med grilla grønnsaker og fennikel- og eplesaus

Denne tunfiskretten kan fint brukes til festmat. Du får fersk tunfisk på Meny (kan hende du må bestille), men den er verdt å vente på.

Tunfisk med grilla grønnsaker og fennikel- og eplesaus

Sausen:

4 sjalottløk, finhakket

1 liten, finhakket fennikel

1 eple, skrelt og finhakket

1 dl hvitvin

2 ss  pastis eller pernod

1 dl fløte

1 ss kyllingfond

1 neve fersk kjørvel, finhakket

3 ss smør

Fres løk og fennikel i smør, til løken er blank. Tilsett eple og la det frese videre i 5 minutter. Tilsett vinen og la den koke inn. Tilsett pastis, fløte og kyllingfond. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett kjørvel og smør og rør til smøret har smeltet. NB! Må ikke koke etter du har hatt i smøret.

Grønnsakene: 

4 vårløk

8 minigulrøtter

8 minitomater

1 paprika i store biter

1/2 fennikel i store biter

4 sjalottløk

4 borettaneløk

Alle grønnsakene blandes med litt nøytral olje og grilles i grillwok i noen minutter, til løken er mør. Tilsett litt salt og pepper før servering.

 

Tunfisken:

800 g tunfisk i fine biffstykker

Nøytral olivenolje

Salt og pepper

Smør fisken med olje før den krydres og grilles eller stekes på 2 minutter på hver side. Den skal være rosa i midten.

Server med valgfrie poteter. Pynt med litt granateplesteiner og kapers. Jeg har funnet de store kapersene i en Asiatisk butikk i Drammen.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese