Tunfisk på japansk vis

600 g fersk tunfisk

Salt og pepper

30 g hvite sesamfrø

30 g svarte sesamfrø

Krydre tunfisken med salt og pepper. Bland sesamfrøene utover en tallerken og rull tunfisken i den, så den blir jevnt dekket. Varm opp en stekepanne med oljen. Brun tunfisken raskt på alle sider. Den skal kun få en stekeskorpe. La den få hvile før servering.

Skjær tunfisken i tynne skiver og anrett på tallerkener. Fordel salaten over og drypp over dressingen.

Salaten:

1 liten agurk i tynne strimler

4 reddiker i tynne strimler

1 bunt koriander, kun bladene

3 vårløk, finstrimlet

Litt frisésalat, finstrimlet

Strimle tilbehøret til salaten i fyrstikktynne strimler.

Dressing:

1 rød chili renset for frø, finhakket

2 dl teryiakisaus

4 ss riseddik

2 ss sesamolje

2 ts sukker

2 lime, revet skall og saften

Olje til steking

Bland sammen ingrediensene til dressingen.

Serveres enten alene, eller med ris eller nudler.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese