Vietnamesisk svinenakke

Denne retten med svinenakke, er en av mine favoritter fra Vietnam. Den tar litt tid å tilberede, pga. koketiden, men det er ikke så mye jobb med den.

200 g brunt sukker

4 ss vann

1 svinenakke, i 3 cm terninger

1 boks kokosmelk

2 sjalottløk, finhakket

4 hvitløksfedd, finhakket

1 ss fishsauce

1/2 ts hvit pepper

 

Kok opp sukker og vann på middels varme, så det blir seende ut som karamell. Tilsett kokosmelk, løk, hvitløk, fishsauce og pepper og gi det et raskt oppkok.

Legg svinenakken i en ildfast form, hell over sukkerblandingen og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett svinenakken i ovnen på 100 grader i 4 timer.

Ta av folien og la det småkoke i ca. 1,5 -2 timer til. Rør hver halvtime. Væsken skal bli kraftig redusert og svinekjøttet bli mørt, Fettet skilles ut og svinekjøttet vil brunt og karamellisert i fettet.

Når væsken er fordampet og sitter fast på svinekjøttbitene, er kjøttet klart.

Server vietnamesisk salat, som du finner oppskrift på her og ris, som du lager etter anvisning på pakken, men halvparten av vannet er erstattes med kokosmelk.

Du finner masse spennende oppskrifter fra alle verdensdeler her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese