Whiskysaus

Whiskysaus passer godt til de fleste typer kjøtt. Du trenger ikke å like whisky for å like denne sausen, for whiskyen blir mer som et krydder.

1/2 ltr. whisky

1/2 ltr. fløte

4 brune sukkerbiter

1 ss oksefond

2 ts worcestersauce

Salt og pepper

Hell whiskyen i en varm kjele, gå utendørs med den og brenn av alkoholen. Det brenner en god stund, så la den brenne ferdig. NB! Pass på luggen.

Tilsett fløte og la den koke ned til 1/4. Tilsett sukkerbiter, fond, worcestersauce og smak til med salt og pepper. La det koke opp og tilsett litt smør, så sausen blir ekstra blank. Ikke la whiskysaus koke etter at smøret er tilsatt.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese