Ytrefilet med cowboysmørsaus

Ytrefilet med cowboysmørsaus passer perfekt til deg som er glad i kryddersmør. Du kan bruke hvilke grønnsaker og poteter du vil, men jeg har brukt grillet mais og bakte perlepoteter.

Cowboysmørsaus:

6 ss smør, smeltet
Saft og skall av en halv sitron
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ss dijonsennep
En klype cayennepepper
1/4 ts paprika
2 ss frisk hakket persille
1 ss nyhakket gressløk
2 ts finhakket timian
1/4 ts knuste røde pepperflak
Salt og nykvernet sort pepper

For å lage oppskriften på cowboysmørsaus: Kombiner smeltet smør, sitronsaft, hvitløk, sennep, cayenne og paprika i en liten bolle. Pisk sausen for å kombinere.

Rør inn persille, gressløk, knuste røde pepperflak og timian og smak til med salt og pepper.

Kjøttet:

Ytrefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking og brun fileten raskt i panna. Legg ytrefileten over i et ildfast fat, stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.

Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La ytrefileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp, så den beholder så mye av saftigheten som mulig.

Om du vil bruke sous vide:

Ytrefileten legges sammen med frisk timian, salt og pepper i en vakuumpose og legges i sous viden på 56 grader i to timer, før den stekes raskt på alle sider i en stekepanne. Dersom du ikke har sous vide, kan du krydre fileten, brune den i smør i en stekepanne og sette den i ovnen på 100 grader til kjernetemperaturen er 60 grader. La den hvile før den skjæres i skiver. Dersom du ikke har sous vide, steker du den på alle sider i stekepannen, før du legger den i ildfast form og setter den i ovnen på 200 grader til ønsket kjernetemperatur.

 

Du finner oppskrift på bakte perlepoteter og mange andre potetvarianter her.

Bloggen har mange spennende oppskrifter med storfekjøtt. Du finner dem her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese