Gresk pizza med kjøttdeig

Gresk pizza med kjøttdeig er veldig populært hos oss. Om du liker gresk mat, er denne en vinner. Den har ikke vanlig tomatsaus, men en deilig hvit pizzasaus, med en mild smak av tzatziki.

Bunnen:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ts sukker

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.

Pizzasausen:

1 boks creme fraiche

2 ss tzatzikimix (pulver/krydder)

1 ts pepper

ev. salt, men tzatzikimix inneholder også salt, så smak til

Rør alt sammen og smør utover pizzabunnen.

Fyll:

400 g kjøttdeig, gjerne av lam

2 ss tzatzikimix (pulver/krydder)

1/2 ts pepper

ev. salt, men tzatzikimix inneholder også salt, så smak til

Alt brunes og fordeles over pizzabunnen.

Legg på:

20 minitomater delt i to

1 rødløk i strimler

1/2 glass sorte oliven i skiver

1 pk fetaost, jeg liker å bruke en som er laget av saue- og geitemelk, men du kan også bruke en av kumelk

1 pk 4 oster

Stek på 200 grader i 20-25 minutter, til osten er gyllen.

Pynt:

1 neve fersk persille til å drysse over etter steking

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese