Ovnsbakt laks med pastis- og kjørvelsaus

Ovnsbakt laks med pastis- og kjørvelsaus serveres med agurksalat og smørdampede grønnsaker.
Når jeg får tak i hel villaks, er det nesten som bursdag og julaften på en gang. Denne var på litt over en kilo. Jeg renset den, saltet og pepret den, la litt urter og smør i magen dens, pakket den i folie og bakte den i ovnen på 200 grader i 40 minutter.

Til laksen smaker det godt med kokte nypoteter, agurksalat, som du finner oppskrift på HER.

Sausen, som er en av mine favorittsauser til fisk, finner du oppskrift på HER.

Grønnsakene:

1/2 fennikel i små terninger

4 gulrøtter i små terninger

1/2 pose sukkererter i små terninger

1/2 purre i små biter

4 ss smør

4 ss vann

1 ts salt

Alt freses sammen under stadig omrøring, til det er passe tyggemotstand i gulrøttene.

Ovnsbakt laks med pastis- og kjørvelsaus
Ovnsbakt laks med pastis- og kjørvelsaus

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese