Jordbærtiramisu er vår nye favorittdessert, som er super å servere gjester, siden den kan lages nesten helt klar før gjestene kommer. Den er lett og luftig og har en nydelig smak av jordbær.
Denne oppskriften er passe til 6 personer.
4 egg
100 g sukker
500 g mascarpone (italiensk ferskost)
2 dl jordbærlikør
12 fingerkjeks
Skill eggeplommene fra hvitene og pisk eggehvitene stive med halvparten av sukkeret. Pisk eggeplommene til eggedosis, med resten av sukkeret.
Visp inn mascarpone i eggeplommene og bland eggehviten forsiktig inn i mascarponeblandingen.
Legg 2 ss av mascarponeblandingen i hvert dessertglass og bre den utover bunnen av glassene.
Hell likøren i en bolle, dypp fingerkjeksene et par sekunder i den og fordel dem i glassene, med den sukrede siden opp. Om du har smale dessertglass, legger du mascarponefyll og fingerkjeks, som du ev. brekker til, så de passer, i flere lag. Du skal avslutte med et lag av mascarponefyllet. Dekk jordbærtiramisuen med plastfolie og avkjøl i min. 3 timer. Pynt med friske jordbær i små terninger, mynteblader og pikekyss (jeg har brukt hjemmeligde limepikekyss) og server.
Du finner oppskrift på limepikekyssene her og flere spennende dessertoppskrifter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på spennende og variert inspirasjon fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.