Her finner du matretter som er billige og smaker godt:
- Alt-i-en-form-fiskAlt-i-en-form-fisk er som navnet sier, hele måltidet i én form. Denne retten er lett å like for både liten og stor ogFortsett å lese “Alt-i-en-form-fisk”
- AppelsindessertAppelsindessert er en enkel dessert som serveres i Nord-Afrika og kan gjerne serveres med en iskule, vaniljekesam eller litt krem. Oppskriften erFortsett å lese “Appelsindessert”
- Arme riddereArme riddere kan brukes til frokost, lunsj, mellommåltid, en koserett på kvelden eller dessert, med is til. Det er en fin måteFortsett å lese “Arme riddere”
- Asiatiske svinekoteletter med salatSvinekoteletter med asiatisk vri er smaksrikt, glasert og saftig og sammen med en frisk salat, smaker de nydelig. Koteletter: 2,5 dl bruntFortsett å lese “Asiatiske svinekoteletter med salat”
- BacalaoBacalao finnes i mange varianter i mange land i verden. I Portugal har de en bacalaooppskrift for hver dag i året. OppskriftenFortsett å lese “Bacalao”
- Baguettepizza – lettvint og godtBaguettepizza er en kjapp lunsj-, kvelds- eller middagsrett, som kan varieres i det uendelige og om nødvendig tilpasses hver enkelt av deFortsett å lese “Baguettepizza – lettvint og godt”
- BaguetterBaguetter smaker godt med pålegg i, men også som tilbehør til supper, salater og mye mer. Jeg oppdaget denne fantastiske oppskriften daFortsett å lese “Baguetter”
- Bakt potet – en lunsj eller kveldskos som lager seg selvBakt potet er en rett du kan lage så enkel eller komplisert du vil. Du kan fylle den med kryddersmør og brukeFortsett å lese “Bakt potet – en lunsj eller kveldskos som lager seg selv”
- Blomkål- og squashsuppeBlomkål- og squashsuppe passer både som forrett og som en lunsjrett. Oppskriften er passe til 4 personer. 1/2 blomkål i buketter 1 litenFortsett å lese “Blomkål- og squashsuppe”
- Blomkålsalat med baconJeg har vært så heldig å få tak i blå blomkål. Om du ikke får tak i det, smaker denne blomkålsalaten likeFortsett å lese “Blomkålsalat med bacon”
- BlomkålsuppeBlomkålsuppe kan kjøpes i poser, men det er like enkelt å lage selv. Det smaker dessuten mye bedre. Dette oppskriften er passeFortsett å lese “Blomkålsuppe”
- Bønnesuppe med maisBønnesuppe med mais er en varmende rett, som serveres i den østlige og sørlige delen av Afrika. 2 pk hvite økologiske bønnerFortsett å lese “Bønnesuppe med mais”
- Borsjtsj – rødbetsuppeBorsjtsj er en deilig rødbetesuppe, som passer godt en kald høst eller vinterkveld. Den er enkel å lage, men det er lurtFortsett å lese “Borsjtsj – rødbetsuppe”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Brennende kjærlighet – et gufs fra 80-talletBrennende kjærlighet er en rett fra 80-tallet, som jeg nesten hadde glemt. Jeg satt og kikket i gamle kokebøker og tenkte detFortsett å lese “Brennende kjærlighet – et gufs fra 80-tallet”
- Brennsnute med vossakorvBrennsnute med vossakorv er en variasjon på den tradisjonsrike matretten fra Sunnmøre. Jeg synes den smaker ekstra godt en kald høst- ellerFortsett å lese “Brennsnute med vossakorv”
- BruschettaBruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje og balsamico. DetFortsett å lese “Bruschetta”
- BurgerbrødBurgerbrød er enkelt å lage selv og de smaker veldig godt. Denne oppskriften gir 16 fine og luftige burgerbrød. Jeg lager ofteFortsett å lese “Burgerbrød”
- Calzone – innbakt pizzaCalzone er en italiensk innbakt pizza, som kan fylles med det meste. Denne har jeg fylt med italiensk kjøttsaus, men du kanFortsett å lese “Calzone – innbakt pizza”
- CannelloniCannelloni kan minne en del om lasagne, men man bruker de største pastarørene. Det smaker godt for både liten og stor. 4Fortsett å lese “Cannelloni”
- CouscoussalatCouscoussalat kan nytes alene, eller som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt eller fisk. Couscous: 2 dl couscous 3 dl vann 2Fortsett å lese “Couscoussalat”
- Deilig fisk i formI dag serverer jeg laks og grønnsaker i form. Det er enkelt, billig og ikke minst godt. Olje Valgfri fisk 2 gulrøtterFortsett å lese “Deilig fisk i form”
- Eggerøre – eggehakkEggerøre eller eggehakk tror jeg nesten ikke jeg kjenner noen som ikke liker. Det smaker godt, både til frokost, lunsj, spekemat ogFortsett å lese “Eggerøre – eggehakk”
- EggesalatEggesalat er et pålegg, som de aller fleste liker. I forbindelse med at det ble egg igjen etter lunsjen på jobben forFortsett å lese “Eggesalat”
- Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinkeErtesuppe av møljekraft og bayonneskinke er fin å lage når man har rester etter jul. Du kan selvfølgelig bruke annen kraft også,Fortsett å lese “Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinke”
- Ertesuppe som mormor lagde denErtesuppe som mormor lagde den, smaker ubeskrivelig godt. Ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsj og nattmat.Fortsett å lese “Ertesuppe som mormor lagde den”
- FattoushFattoush (fattush, fatush, fattoosh, eller fattouche) er en salat som spises i mange av landene i Midtøsten. Fattoush kan spises alene, somFortsett å lese “Fattoush”
- Fiskeform med snøfrisk og erterDenne fiskeformen er en god hverdagsrett som smaker godt med båtpoteter til, men det går fint med kokte også. Denne oppskriften erFortsett å lese “Fiskeform med snøfrisk og erter”
- Fiskesuppe med fiskepuddingFiskesuppe med fiskepudding er en ganske billig rett. Jeg synes ikke fiskepudding er så spennende, men den smaker godt i denne suppa. FiskepuddingenFortsett å lese “Fiskesuppe med fiskepudding”
- Fried riceFried rice er en lettvinn og velsmakende rett fra Kina. Den er perfekt å lage om du har rester av ris. DuFortsett å lese “Fried rice”
- FrokostomelettFrokostomelett i en eller annen variant hører ofte med til helgekosen hos oss. Jeg liker å kose meg med en lang ogFortsett å lese “Frokostomelett”
- GazpachoGazpacho er en deilig, kald suppe, som er perfekt å servere på varme sommerdager. I vår familie synes ca. halvparten at detFortsett å lese “Gazpacho”
- GazpachoGazpacho er en kald tomatsuppe, som smaker ekstra godt på varme sommerdager. Den lages mye i Spania og Portugal. Denne oppskriften erFortsett å lese “Gazpacho”
- Goen HogeyGoen Hogey er en deilig salat fra Bhutan, som passer veldig godt til grillet og stekt kjøtt. 1 agurk, kjernen skrapet vekkFortsett å lese “Goen Hogey”
- Gratinert “bakepotet”Gratinert “bakepotet” er den perfekte oppskriften for deg som har lyst på bakepotet, men ikke har tid eller lyst til å venteFortsett å lese “Gratinert “bakepotet””
- Gratinert bakepotetGratinert bakepotet er en deilig lunsj-, eller kveldsrett. Den blir et fullverdig måltid og smaker veldig godt. Det greier seg med 1/2 storFortsett å lese “Gratinert bakepotet”
- Gratinert hvitløksbrød med baconGratinert hvitløksbrød med bacon er en lettvint og billig kvelds- eller lunsjrett, som de fleste kan like. Du kan gjerne bruke gårsdagensFortsett å lese “Gratinert hvitløksbrød med bacon”
- Gratinert løksuppeGratinert løksuppe er en av mine barndoms favorittretter og moren min lagde det ofte som lørdagskos. Jeg synes det fortsatt smaker nydelig ogFortsett å lese “Gratinert løksuppe”
- Gratinerte blåskjellGratinerte blåskjell er deilig som forrett, som en del av et tapasmåltid eller som kveldskos. Oppskriften er passe som kveldskos til 2Fortsett å lese “Gratinerte blåskjell”
- Gratinerte tortillachipsGratinerte tortillachips er enkelt å lage til mange, siden du brer tortillaene utover stekebrettet, legger fyllet oppa, ost på toppen og gratinererFortsett å lese “Gratinerte tortillachips”
- Grillet banan med smeltet sjokoladeGrillet banan med smeltet sjokolade og is er både godt og enkelt og når du først griller, er det lettvint å lageFortsett å lese “Grillet banan med smeltet sjokolade”
- Grønn ertesuppeGrønn ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsj og nattmat. Jeg lager alltid en stor porsjon ogFortsett å lese “Grønn ertesuppe”
- Grovt grytebrødGrovt grytebrød er lettvint å lage, siden det ikke er noen elting, men det tar lang tid. Du setter deigen den første dagen ogFortsett å lese “Grovt grytebrød”
- HafalaabHafalaab er en tradisjonell suppe fra Liechtenstein Den består av kraft med dumplings laget av hvete- og maismel i tillegg til baconFortsett å lese “Hafalaab”
- Har du kalkunrester? Prøv pasta med kalkunPasta med kalkun er super restemat. Det blir gjerne litt kalkunrester etter nyttårsaften og her er et forslag til ha det deiligeFortsett å lese “Har du kalkunrester? Prøv pasta med kalkun”
- HavregrøtHavregrøt er sunn mat, som smaker godt til frokost, men den kan spises til alle måltider. Jeg vokste opp med brunost påFortsett å lese “Havregrøt”
- Hjemmelagd müsliHjemmelaget müsli kan tilpasses enhver smak og den kan bli sunnere enn ferdigkjøpt, siden du har kontroll på sukkermengden. Jeg slumper iFortsett å lese “Hjemmelagd müsli”
- Hjemmelaget rekesalatHjemmelaget rekesalat er perfekt å lage etter du har servert ferske reker. Jeg skreller dem med en gang vi har spist ogFortsett å lese “Hjemmelaget rekesalat”
- Hjemmelaget saftisHjemmelaget saftis tilhører barndommens minner for mange av oss. Du får kjøpt former mange steder, både i litt større matbutikker, som f.eks.Fortsett å lese “Hjemmelaget saftis”
- HønsefrikasséHønsefrikassé er en av mine barndoms favorittmiddager. Jeg lager det fortsatt av og til og synes det fremdeles smaker nydelig. Jeg lagerFortsett å lese “Hønsefrikassé”
- Hot tomatsuppeHot tomatsuppe har deilige kryddersmaker og kan gjøres mer eller mindre hot, ved å justere mengden cayenne. Den lange koketiden gjør tomateneFortsett å lese “Hot tomatsuppe”
- Hummus – lettvint og godtHummus er en deilig puré, som blir laget av kikerter. Den blir mye brukt i de arabiske landene, enten som tilbehør tilFortsett å lese “Hummus – lettvint og godt”
- Hvit pizza med bacon og ananasHvit pizza med bacon og ananas er ikke så vanlig, men veldig godt. Jeg blir stadig mer glad i hvit pizza og harFortsett å lese “Hvit pizza med bacon og ananas”
- Hvordan friske opp en trøtt fiskepuddingFiskepudding er noe av det trøtteste jeg vet, men jeg har funnet ut at den blir så spennende du gjør den tilFortsett å lese “Hvordan friske opp en trøtt fiskepudding”
- Hvordan friske opp trøtte fiskeboller?Hvordan friske opp trøtte fiskeboller? Jeg kan nesten ikke tenke meg noe tristere enn fiskeboller, men vi har funnet flere løsninger påFortsett å lese “Hvordan friske opp trøtte fiskeboller?”
- Jajangmyeon (Zha Jiang Mian) uten kjøtt á la jr.Jajangmyeon er en rett som lages i Korea og Kina, men der kalles den Zha Jiang Mian. Det er vanlig å lageFortsett å lese “Jajangmyeon (Zha Jiang Mian) uten kjøtt á la jr.”
- JuksesoddJuksesodd er en enkel hverdagsvariant av trøndersodd. Ekte sodd er festmat i Trøndelag og serveres tradisjonelt til alle livets store begivenheter. Sodd lagetFortsett å lese “Juksesodd”
- KachumbariKachumbari er en frisk salat, som brukes i Øst-Afrika. Kachumbari er et swahilsk ord, som er avledet fra det indiske ordet forFortsett å lese “Kachumbari”
- Kald urtesaus til fiskKald urtesaus til fisk smaker ekstra godt på varme sommerdager. 1 boks rømme Saften av 1/2 lime 1 neve finhakket mynte 2Fortsett å lese “Kald urtesaus til fisk”
- Karamellisert løkKaramellisert løk er godt til mange slags stekte og grillede kjøttretter og til pølser. 5 mellomstore løk 1 ts brunt sukker (omFortsett å lese “Karamellisert løk”
- Karrisuppe med svinekjøttKarrisuppe med svinekjøtt er en mettende suppe med nydelig smak av karri. Karri er en av de vanligste krydderblandingene i verden ogFortsett å lese “Karrisuppe med svinekjøtt”
- Khobz, khoubz, khobez, khubez, khubooz, kesra, agroumKhobz er et arabisk brød, som gjerne brukes som tilbehør til tagine. Kjært barn, har som kjent, mange navn og dette brødetFortsett å lese “Khobz, khoubz, khobez, khubez, khubooz, kesra, agroum”
- Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe) lages av saue- eller lammekjøtt i tillegg til rotgrønnsaker. Suppeurter kjøpes i alle dagligvarebutikker på Island, men er ikkeFortsett å lese “Kjötsúpa (islandsk kjøttsuppe)”
- KoklemosKoklemos er en av mine barndoms matretter. Den besto av kjøttdeig, løk og div. grønnsaker. Den har etterhvert blitt til flere forskjellige retter,Fortsett å lese “Koklemos”
- Koklemos av elg – kjapt og enkeltKoklemos av elg er kjapt og enkelt. Koklemos er en av middagene fra barndommen min. Ligner litt på lapskaus, men ikke helt.Fortsett å lese “Koklemos av elg – kjapt og enkelt”
- Koteletter i fatKoteletter i fat er en gammel dansk oppskrift, som gjør kotelettene litt mer spennende. Retten er praktisk i en hektisk hverdag, sidenFortsett å lese “Koteletter i fat”
- Kremet blomkålsuppe med baconKremet blomkålsuppe med bacon er en deilig hverdagsrett. Det er ingen grunn til å kjøpe posesuppe, når det er så enkelt åFortsett å lese “Kremet blomkålsuppe med bacon”
- Kremet pastasalatKremet pastasalat kan gjerne spises alene som en lunsjrett, men passer også godt som tilbehør til både grillmat og spekemat. Oppskriften er passeFortsett å lese “Kremet pastasalat”
- Kveldskos med soppstuingKveldskos med soppstuing er en brødskive, ristet som en bruschetta, med en slags soppstuing på. Den passer også godt som en lunsjrettFortsett å lese “Kveldskos med soppstuing”
- Lasagne – litt juks men hjemmelagetLasagne – litt juks men hjemmelaget er nesten som å trylle. Den blir billigere, sunnere og du merker ikke grønnsakene. Jeg jukserFortsett å lese “Lasagne – litt juks men hjemmelaget”
- Lasagnen til mannenLasagnen til mannen i huset er en av flere lasagneoppskrifter på bloggen. Vi er glade i lasagne hos oss og vi harFortsett å lese “Lasagnen til mannen”
- Lettvinn pitalunsjDette er en lettvinn og veldig velsmakende lunsj- eller kveldsrett. Stek pitabrødet som det står på pakken (eller lag dine egne). SkjærFortsett å lese “Lettvinn pitalunsj”
- LinsesuppeLinsesuppe er deilig som forrett eller som lunsj, med godt brød til, men den er også super å helle på termos ogFortsett å lese “Linsesuppe”
- Loffepizza – ostesmørbrød med kjøttsausLoffepizza – ostesmørbrød eller toast med kjøttsaus er perfekt om du har litt loff og noen rester. Den er også super ogFortsett å lese “Loffepizza – ostesmørbrød med kjøttsaus”
- Løksuppe med focacciaLøksuppe med focaccia smaker godt. Du kan velge om du vi gratinere suppen eller ikke og focaccia kan du enten bake selv,Fortsett å lese “Løksuppe med focaccia”
- Luftig og kjempegod loffLuftig og kjempegod loff er lett å lage og kan gjerne fryses ned og tas opp senere. 125 g smør 6 dlFortsett å lese “Luftig og kjempegod loff”
- Makrell i tomat – hjemmelagetNår vi har makrell igjen etter middagen, enten stekt eller grillet, lager jeg makrell i tomat og det er veldig populært iFortsett å lese “Makrell i tomat – hjemmelaget”
- Mammas minestronesuppeMammas minestronesuppe (minestra) smaker mye bedre når du lager den selv, enn når du kjøper minestronesuppe i pose. I tillegg er denFortsett å lese “Mammas minestronesuppe”
- MatmuffinsMatmuffins er deilige, saftige inni og sprø utenpå. og i tillegg metter de godt. 2 egg 150 g cottage cheese 100 gFortsett å lese “Matmuffins”
- Million Dollar SpaghettiMillion Dollar Spaghetti er en deilig variant av spagetti, som ligner lasagne. Det er lurt å la kjøttsausen koke lenge, for daFortsett å lese “Million Dollar Spaghetti”
- Minas gulrotsuppeMinas gulrotsuppe er nydelig til forrett eller som en lunsjrett, med litt brød til. Gulrøttene gjør suppen litt søtlig, så det smaker deiligFortsett å lese “Minas gulrotsuppe”
- Mølje – vår lunsj på julaften og nyttårsaftenKlokken tolv på både julaften og nyttårsaften har familien vår spist mølje i mange generasjoner. Vi koker kraften på ribba og f.eks.Fortsett å lese “Mølje – vår lunsj på julaften og nyttårsaften”
- Møljebrød – flatbrødMøljebrød – flatbrød smaker godt, ikke bare til mølje, men også til suppe, lapsaus etc. Oppskriften gir 60 brød 2,5 kg hvetemelFortsett å lese “Møljebrød – flatbrød”
- Mormors fiskegrateng med revne gulrøtterMormor lagde verdens beste fiskegrateng, eller fiskekretteng, som hun sa og det var ikke noe juks med makaroni. Hun serverte den alltidFortsett å lese “Mormors fiskegrateng med revne gulrøtter”
- Mormors veldig lettvinne og billige pastarettMormors veldig lettvinne og billige pastarett er ikke fantastisk, men den er virkelig en av mine barndoms store favoritter. Mormor lagde heleFortsett å lese “Mormors veldig lettvinne og billige pastarett”
- MorrapyttMorrapytt er en variant av pytt i panne og en fin rett når du vil bruke opp matrester. Pytt i panne pleierFortsett å lese “Morrapytt”
- Moules fritesMoules frites, som er blåskjell, pommes frites og aioli, er Belgias nasjonalrett. Jeg tenkte at i dag, måtte være den perfekte dagen, forFortsett å lese “Moules frites”
- Nanbrød med hvitløk – knallgodeNanbrød med hvitløk er nesten obligatorisk tilbehør til indisk, iransk, afghanistansk eller pakistansk mat. Denne oppskriften gir 8 fantastiske nanbrød med enFortsett å lese “Nanbrød med hvitløk – knallgode”
- Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø) er det vanligste nanbrødet. Det er en naturlig del av den indiske maten, men de er også populære iFortsett å lese “Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)”
- Omelett med pepper JackostPepper Jackost har kommet i butikken min. Jeg synes den har veldig god smak, med litt sting av jalapeno. Omelett med pepperFortsett å lese “Omelett med pepper Jackost”
- Omelett med ramsløkpølseOmelett med ramsløkpølse er godt til frokost, men passer også bra til lunsj, kveldsmat, eller som en del av et tapasmåltid. 4Fortsett å lese “Omelett med ramsløkpølse”
- Omelett med spekeskinke, sopp og ostOmelett med spekeskinke, sopp og ost passer ekstra godt som en lunsjrett og denne oppskriften er passe til 2 personer. 1 løk,Fortsett å lese “Omelett med spekeskinke, sopp og ost”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Ostesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløkOstesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløk er en av mine favoritter når det gjelder ostesmørbrød. Du kan lage syltet rødløk selv, ellerFortsett å lese “Ostesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløk”
- Ostesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-sausOstesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-saus eller toast er en enkel og god lunsj, kveldsrett eller lettvint middag i full fart. Jeg likerFortsett å lese “Ostesmørbrød med hamburgerrygg og BBQ-saus”
- OstesuffléOstesufflé er noe av det beste jeg kunne få i barndommen og jeg må vel si at jeg fremdeles synes det erFortsett å lese “Ostesufflé”
- Pad krapow gaiPad krapow gai er en av de beste thailandske rettene sønnen min kan servere meg. Det fine med den er at denFortsett å lese “Pad krapow gai”
- PannekakerPannekaker er en av barndommens middager. Vi spiste alltid pannekaker etter vi hadde spist tomatsuppe. 3 dl hvetemel 1/2 ts salt 5Fortsett å lese “Pannekaker”
- Pasta bolognese med ribberesterPasta bolognese med ribberester er en fin måte å bruke mat etter julefeiringen på. Hemmeligheten bak en god bolognese er den langeFortsett å lese “Pasta bolognese med ribberester”
- Pasta carbonara med salamiPasta carbonara med salami smaker godt og er en personlig vri på carbonara. 2 eggeplommer 3 dl fløte 40 g reven parmesan 1Fortsett å lese “Pasta carbonara med salami”
- Pasta med baconPasta med bacon og tomat er raskt å lage i tillegg til at det er velsmakende. Denne oppskriften kan også lages medFortsett å lese “Pasta med bacon”
- Pasta med italiensk salami og fløtesausPasta med italiensk salami og fløtesaus er en kjapp og lettlaget rett. Vi er veldig glade i italiensk mat og vin hos ossFortsett å lese “Pasta med italiensk salami og fløtesaus”
- Pasta med kalkun og tomaterPasta med kalkun og tomater er nydelig restemat. Denne oppskriften kan også lages med kylling og er passe til 4 personer. 400Fortsett å lese “Pasta med kalkun og tomater”
- Pasta med kjøttboller fra Lady og LandstrykerenPasta med kjøttboller fra Lady og Landstrykeren er vel et av de mest legendariske måltidene i verden. Pasta med kjøttboller er ikkeFortsett å lese “Pasta med kjøttboller fra Lady og Landstrykeren”
- Pasta med salami og tomaterPasta med salami og tomater er raskt å lage i tillegg til at det er velsmakende, sunt og rimelig. Denne oppskriften kanFortsett å lese “Pasta med salami og tomater”
- PastagratengPastagrateng er en rett som er enkel å lage og som faller i smak hos både liten og stor. Denne oppskriften passer tilFortsett å lese “Pastagrateng”
- Patatas bravasPatatas bravas er en deilig spansk potetrett, som egner seg både som en del av et tapasmåltid og som tilbehør til kjøttretter,Fortsett å lese “Patatas bravas”
- PikekyssPikekyss er små marengstopper, som er enkle og billige å lage. De trenger bare litt tid i ovnen, på lav temperatur. PikekyssFortsett å lese “Pikekyss”
- Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladiPita er et flatt brød, som brukes mye i Midtøsten og landene i den østlige delen av Middelhavet. Det kalles pitta ellerFortsett å lese “Pita – pide – pitka – pitta – pyada – lepinje – aish baladi”
- PizzaPizza var noe de bare spiste i Italia, da jeg var liten. Jeg var i den eneste familien jeg visste om, somFortsett å lese “Pizza”
- Pizza med salamiDenne italienske pizzaen har enkle, rene smaker, som de fleste kan like. Salamien og basilikumen legges på etter steking. Pizzabunnen kan medFortsett å lese “Pizza med salami”
- Pizza med skinke og ananasPizza med skinke og ananas har vel blitt en klassiker. Jeg synes ananas smaker friskt og god på pizza og balanserer salte smakerFortsett å lese “Pizza med skinke og ananas”
- Pizza twistersPizza twisters er fint som turmat, til tapasbordet og ikke minst til barnebursdag. De kan serveres både varme og kalde og erFortsett å lese “Pizza twisters”
- PizzabollerPizzaboller er veldig kjekk turmat, lunsj og passer godt i barnebursdag. De smaker godt både varme og kalde. Deigen: 550 g mel,Fortsett å lese “Pizzaboller”
- Pizzabunn550 g mel, helst tipo 00 1 ts salt 1/2 pk pizzagjær 1 ss honning 1 ss olivenolje Ca. 3 dl kaldtFortsett å lese “Pizzabunn”
- PizzasnurrerPizzasnurrer er deilig til middag, kveldskosen, barnebursdag eller som turmat. De smaker godt både nystekte, oppvarmet, lunkne og kalde. Bunnen: 6 dlFortsett å lese “Pizzasnurrer”
- Plukkfisk – plokkfiskurPlukkfisk – plokkfiskur er tradisjonsmat i Norge og på Island, det smaker godt og er en fin måte å bruke opp fiskeresterFortsett å lese “Plukkfisk – plokkfiskur”
- Pølsefest med spagettiPølsefest med spagetti er perfekt til barnebursdag, eller om du bare har lyst til å gjøre noe gøy med barna eller barnebarna? PrøvFortsett å lese “Pølsefest med spagetti”
- Pommes fritesPommes frites kan kjøpes ferdig i frysedisken, men ikke noe kan måle seg med hjemmelaget og det tar ikke lang tid. OmFortsett å lese “Pommes frites”
- Pommes noisettesPommes noisettes er en slags potetmos, rullet i strøkavring og fritert. Du får kjøpt noen i frysedisken, men hjemmelaget smaker veldig myeFortsett å lese “Pommes noisettes”
- Potet- og purresuppePotet- og purresuppe smaker mye bedre enn man skulle tro. Den er også svært mettende og passer bra å servere til sultneFortsett å lese “Potet- og purresuppe”
- Potetklubb med duppePotetklubb var noe av det beste jeg visste som barn. Jeg har vokst opp med mormors nydelige potetklubb. Etter jeg ble voksen,Fortsett å lese “Potetklubb med duppe”
- PotetmosfiskPotetmosfisk minner litt om plukkfisk, men har potetmos i stedet for den hvite sausen. Potetmosfisk er veldig barnevennlig og lett å like.Fortsett å lese “Potetmosfisk”
- Potetomelett eller tortillaPotetomelett eller tortilla kan spises som selvstendig rett, til f.eks. lunsj, eller du kan servere den til tapas. 2 løk 2-3 råFortsett å lese “Potetomelett eller tortilla”
- PotetsalatPotetsalat en en av de ferdigrettene jeg synes smaker mest syntetisk. Det er enkelt å lage selv. Du lager rømmeblandingen mens poteteneFortsett å lese “Potetsalat”
- Potetsalat med middelhavssmakPotetsalat med middelhavssmak smaker godt til f.eks. grillmat, spekemat og stekte kjøttretter. Hvorfor ikke prøve denne varianten, med smak av middelhavet? 1 kgFortsett å lese “Potetsalat med middelhavssmak”
- PotetsticksPotetsticks er sprøtt og smaker akkurat det du vil. Du kan krydre den så den passer til et hvilket som helst måltid. JegFortsett å lese “Potetsticks”
- PotetvaflerPotetvafler er lettvint og mettende. Prøv dem til lunsj eller kveldsmat. 4 egg 4 dl melk 3 dl hvetemel 1 dl potetmelFortsett å lese “Potetvafler”
- Råstekte poteterRåstekte poteter smaker godt til de fleste kjøtt- og fiskeretter. De kan også brukes som en del av et tapasmåltid, sammen f.eks.Fortsett å lese “Råstekte poteter”
- Restemat “pytt i panne”Jeg liker ikke å kaste mat. Det har heller aldri vært noe problem heller, siden jeg har hatt to storspiste sønner. JegFortsett å lese “Restemat “pytt i panne””
- Rester med asiatisk vriRester med asiatisk vri kan lages med kjøttrester av alle slag. Jeg har brukt kalvesnitsel, men du kan bruke ribberester, kalkunrester ellerFortsett å lese “Rester med asiatisk vri”
- RislapperRislapper er smart å lage, når du har rester av risgrøt eller kokt ris etter middagen og det smaker godt også. 400Fortsett å lese “Rislapper”
- RisonisalatRisonisalat passer til både kjøtt og fiskeretter, er super til grillmat og kan brukes som forrett eller lunsjrett, med godt brød til.Fortsett å lese “Risonisalat”
- RisottoJeg husker risotto som noe tørt og trist fra kjøkkenskolen i barndommen, men risotto laget på riktig måte, smaker nydelig. Du kanFortsett å lese “Risotto”
- Rødkålsalat fra KoreaRødkålsalat fra Korea smaker godt alene til f.eks. lunsj, sammen med godt brød, eller som forrett. Rødkålsalat passer også som tilbehør tilFortsett å lese “Rødkålsalat fra Korea”
- RømmegrøtRømmegrøt er en av de virkelig gamle tradisjonsrettene i Norge. Du får kjøpt ferdig, som bare varmes opp, men det er detFortsett å lese “Rømmegrøt”
- Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgeligRømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig, og det er ingen grunn til å kjøpe ferdig, når den er så enkel å lage selv. BilligereFortsett å lese “Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig”
- Røsti med beterRøsti er en deilig potetvariant fra Sveits. De lager den også i Luksembourgh, men de kaller det gromlerekichelcher. Røsti smaker godt tilFortsett å lese “Røsti med beter”
- Saftig hverdagsbrødSaftig hverdagsbrød er supert å lage, dele i to, legge i fryseren og ta opp etter hvert som de skal spises. DenFortsett å lese “Saftig hverdagsbrød”
- Saftig og sprøtt valnøttbrødValnøttbrød smaker veldig godt. Denne oppskriften gir et saftig brød med knasende sprø skorpe. Jeg bruker det som tilbehør til f.eks. supper og lager detFortsett å lese “Saftig og sprøtt valnøttbrød”
- Salat fra MyanmarSalat fra Myanmar er både spennende og sunt. Den tar inn elementer fra flere av landene rundt seg. Dette er en avFortsett å lese “Salat fra Myanmar”
- Salat med appelsin og karridressingSalat med appelsin og karridressing er en deilig rett fra Midtøsten. Den kan brukes til lunsj, som forrett eller som tilbehør tilFortsett å lese “Salat med appelsin og karridressing”
- Saus med masse estragonSaus med masse estragon er perfekt tilbehør til både kylling og biff. Den er enkel og rask å lage også. 3 storeFortsett å lese “Saus med masse estragon”
- Seibiff med løkSeibiff med løk er en av de gamle, norske tradisjonsrettene og du finner den i frysedisken. En liten hemmelighet, er at denFortsett å lese “Seibiff med løk”
- SellerirotsuppeSellerirotsuppe er nydelig som forrett eller til lunsj, sammen med godt brød. Blandingen av eple og bacon, ser lekkert ut, samtidig somFortsett å lese “Sellerirotsuppe”
- ShakshoukaShakshouka (shakshuka, shakshoka, schakschuka) serveres til frokost i Tunisia, Algerie, Egypt, Libya, Marokko, Iran, Jordan, Saudi Arabia, Palestina og Israel. Retten erFortsett å lese “Shakshouka”
- SildesalatSildesalat er enkelt å lage selv og det smaker mye bedre enn den du får kjøpt ferdig. Sildesalat smaker nydelig på brødskivaFortsett å lese “Sildesalat”
- Sloppy JoeSloppy Joe er en rett fra USA, som er enkel og kjapp å lage. Den er ikke min favoritt, men kan væreFortsett å lese “Sloppy Joe”
- Småsinte ovnspoteterSmåsinte ovnspoteter smaker godt til blandt annet biff, burger eller som del av et tapasmåltid. Skrell poteter og del dem i fingertykkeFortsett å lese “Småsinte ovnspoteter”
- Smørdampede rotstrimlerSmørdampede rotstrimler passer til både kjøtt- og fiskeretter. Rotstrimler fås kjøpt ferdig i poser, men du kan også skrelle og strimle selv.Fortsett å lese “Smørdampede rotstrimler”
- Šopska salatŠopska salat er en nydelig salat, som serveres i Bulgaria, Tyrkia, Kaukasus, Russland og Balkan. De bruker en geitost som heter sirene,Fortsett å lese “Šopska salat”
- SøtpotetmosSøtpotetmos smaker helt nydelig og kan brukes til de samme rettene du vil bruke vanlig potetmos til. 4 søtpoteter 1 god klattFortsett å lese “Søtpotetmos”
- Søtpotetsuppe med smak av ThailandSøtpotetsuppe med smak av Thailand smaker veldig godt og kan gjøres så sterk du vil, med å tilsette mer chili. 2 finhakkede løkFortsett å lese “Søtpotetsuppe med smak av Thailand”
- Spagetti bologneseSpagetti bolognese er kanskje den italienske retten vi har spist lengst i Norge. Jeg fikk det servert av moren min i barndommen,Fortsett å lese “Spagetti bolognese”
- Spansk potetomelett eller tortillaSpansk potetomelett eller tortilla er perfekt som en av rettene, når du skal servere tapas, eller som en lunsj- eller kveldsrett. 2Fortsett å lese “Spansk potetomelett eller tortilla”
- Spekemat med hjemmelagd potetsalatSpekemat med hjemmelagd potetsalat er deilig sommermat. I dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager salat, med ingredienser fraFortsett å lese “Spekemat med hjemmelagd potetsalat”
- SpinatsuppeSpinatsuppe er en tradisjonsrik suppe over store deler av verden. Det vanligste tilbehøret er kokt egg, som deles i to og leggesFortsett å lese “Spinatsuppe”
- SquashsuppeSquashsuppe smaker kjempegodt og er heller ikke så vanlig å få servert. Denne oppskriften er egentlig mammas og er passe til 4Fortsett å lese “Squashsuppe”
- SteinsopprisottoSteinsopprisotto smaker nydelig og kan brukes enten som en selvstendig rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. 1 finhakket løk 1/2Fortsett å lese “Steinsopprisotto”
- Stekte, strimlede rotgrønnsakerStekte, strimlede rotgrønnsaker passer til både fisk og kjøttretter. Det har blitt ekstra lettvint å lage, siden du går kjøpt ferdige pakkerFortsett å lese “Stekte, strimlede rotgrønnsaker”
- Stuing av rotgrønnsakerGrønnsakstuing smaker nydelig til både kjøtt- og fiskeretter. Her har jeg laget en variant av rotgrønnsaker. 1 gulrot 1 nepe 1/4 sellerirot 1Fortsett å lese “Stuing av rotgrønnsaker”
- SuppelapskausSuppelapskaus er en høst- og vinterrettene fra barndommen min. Det er en slags tynn, lys lapskaus, men selv om den er tynn,Fortsett å lese “Suppelapskaus”
- Svinekoteletter med potetmos og eplesausSvinekoteletter med potetmos og eplesaus er en harmonisk blanding av smaker. Jeg har servert rosenkål til, men du kan bruke andre grønnsaker,Fortsett å lese “Svinekoteletter med potetmos og eplesaus”
- Tartarsaus – remulade – en lettvinn og veldig god variantTartarsaus – remulade – en lettvinn og veldig god variant passer til mye, som f.eks. fish n’ chips, roastbiff, cabaret, fiskepinner ogFortsett å lese “Tartarsaus – remulade – en lettvinn og veldig god variant”
- TerteskjellTerteskjell er en av oppskriftene som dukker opp når jeg blar i den gamle, håndskrevne kokeboka mi. Terteskjell var en vanlig rettFortsett å lese “Terteskjell”
- Toast – ostesmørbrødToast – ostesmørbrød har vært tradisjon i England siden Victoriatiden, men spises i en eller annen variant i store deler av denFortsett å lese “Toast – ostesmørbrød”
- TomatsalsaTomatsalsa som er hjemmelaget blir mye bedre og friskere enn ferdigkjøpt på glass. Vi liker denne enkle varianten, som er passe tilFortsett å lese “Tomatsalsa”
- Tomatsalsa – min aller besteTomatsalsa er en deilig, tomatbasert saus, som serveres kald, til mange retter i Sør- og Mellom-Amerika. Den passer selvfølgelig til tex-mex mat,Fortsett å lese “Tomatsalsa – min aller beste”
- Tomatsalsa med chiliTomatsalsa med chili smaker godt og kan lages klar i forveien, om du skal ha gjester. Den er et friskt innslag tilFortsett å lese “Tomatsalsa med chili”
- Tomatsuppe med baconTomatsuppe med bacon smaker ekstra godt når dagene er kalde, men passer hele året, som lunsj, forrett eller kveldskos. 1 finhakket løkFortsett å lese “Tomatsuppe med bacon”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Tomatsuppe med eggTomatsuppe med egg er en klassiker, som mange har vokst opp med. Tomatsuppe spises over store deler av verden, men med enFortsett å lese “Tomatsuppe med egg”
- Tyrkisk pastasalatTyrkisk pastasalat er en deilig lunsj- eller kveldsrett. Den kan også brukes som en del av en meze (småretter fra østlige ogFortsett å lese “Tyrkisk pastasalat”
- Tyttebærrømme – godt til spekemat og viltTyttebærrømme er enkelt å lage og smaker nydelig til spekemat og vilt. Jeg anbefaler virkelig denne enkle oppskriften til neste spekematmåltid. Rør sammen 1/2Fortsett å lese “Tyttebærrømme – godt til spekemat og vilt”
- Västerbottenpai med bacon, purre og løkVästerbottenpai med bacon, purre og løk er en svensk klassiker og kan varieres med f.eks. laks i stedet for bacon. Västerbottenpai medFortsett å lese “Västerbottenpai med bacon, purre og løk”
- Wallenbergare med ertepuré og båtpoteterWallenbergare med ertepuré og båtpoteter er en svensk tradisjonsrett som kommer fra restaurant Cecil i Stockholm. Den lages opprinnelig med kalvekjøtt, menFortsett å lese “Wallenbergare med ertepuré og båtpoteter”
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.