Her kan du søke på forskjellige kategorier:
Følg bloggen min. Det er helt gratis:
Motta nye innlegg på e-post:
Sjekk den spennende matkalenderen

Siste innlegg på mat og drikke:
- Blåskimmelsaus med cognac og syltet pepperBlåskimmelsaus med cognac og syltet pepper smaker nydelig til biff, kylling, svin, and, gås, kalkun, pasta og grillmat. Du fårFortsett å lese «Blåskimmelsaus med cognac og syltet pepper»
- FrokostmuffinsFrokostmuffins er godt, sunt og mettende. I tillegg er de supre å fryse ned og praktisk turmat. Oppskriften gir 12Fortsett å lese «Frokostmuffins»
- Torsk- og laksesuppe med rekerTorsk- og laksesuppe med reker smaker godt som forrett og lunsjrett eller som hovedrett, med litt godt brød til. HjemmelagetFortsett å lese «Torsk- og laksesuppe med reker»
- JordbærtiramisuJordbærtiramisu er vår nye favorittdessert, som er super å servere gjester, siden den kan lages nesten helt klar før gjesteneFortsett å lese «Jordbærtiramisu»
- Ukemeny 28Ukemeny 28 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 28»
- RabarbrabelliniRabarbrabellini er en deilig variant av bellini, laget med hjemmelaget rabarbralikør. Om du ikke vil lage den selv, får duFortsett å lese «Rabarbrabellini»
- USAs nasjonaldagUSAs nasjonaldag feires i dag og maten deres er mye mer enn hamburger og chips. Få spennende mattips her. OmFortsett å lese «USAs nasjonaldag»
- KneippbrødKneippbrødet er oppkalt etter Sebastian Kneipp (1821-1897). Han var en tysk prest og professor, som oppfant kneippkuren, som var enFortsett å lese «Kneippbrød»
- Kremet polentaKremet polenta smaker godt som tilbehør til kjøtt, fisk og grønnsaker. Den kan også brukes som en selvstendig rett, toppetFortsett å lese «Kremet polenta»
- MadeiradagenMadeiradagen (Día de Madeira) markeres på Madeira, som tilhører Portugal denne dagen hvert år. Madeira har en nydelig sterkvin, somFortsett å lese «Madeiradagen»
- LimepikekyssLimepikekyss er både kjempegodt som godteri og supert tilbehør til kaker og desserter. Limesmaken nøytraliserer litt av det søte ogFortsett å lese «Limepikekyss»
- Ukemeny 27Ukemeny 27 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 27»
- PasjonsdrømPasjonsdrøm er både fruktig og boblende og lett å like for de fleste. Den passer ekstra godt som velkomstdrink. 2Fortsett å lese «Pasjonsdrøm»
- Djiboutis uavhengighetsdagDjiboutis uavhengighetsdag feires 27. juni hvert år, som en markering av frigjøringen fra Frankrike i 1977. Dagen er en offentligFortsett å lese «Djiboutis uavhengighetsdag»
- Madagaskars uavhengighetsdagMadagaskars uavhengighetsdag feires 26. juni hvert år, som en markering av uavhengigheten fra Frankrike i 1960. Dagen er en offisiellFortsett å lese «Madagaskars uavhengighetsdag»
- Mosambiks nasjonaldagMosambiks nasjonaldag markerer uavhengigheten fra Portugal og har vært feiret siden 1975. Dagen feires stort i Maputo, med en flottFortsett å lese «Mosambiks nasjonaldag»
- Tortellinisuppe med grønnsaker og pestoTortellinisuppe med grønnsaker og pesto er ekstra godt, nå som de ferske, norske aspargesen har kommet. Den smaker aller best,Fortsett å lese «Tortellinisuppe med grønnsaker og pesto»
- Feire sankthansaften (midtsommer)Feire sankthansaften (midtsommer, jonsok) med rømmegrøt og spekemat, det er en fin tradisjon, som markerer sommersolverv, årets lengste dag. SelvFortsett å lese «Feire sankthansaften (midtsommer)»
- Ukemeny 26Ukemeny 26 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 26»
- Den globale martinidagenDen globale martinidagen feires den tredje lørdagen i juni hvert år. Martini er lett gjenkjennelig, med sine spesielle glass. OmFortsett å lese «Den globale martinidagen»
- Lammespyd med gresk salat og tzatzikiLammespyd med gresk salat og tzatziki (cacık, tarator, таратор, cнежанка) vekker gode sydenminner hos flere enn meg, tenker jeg. GrillspydFortsett å lese «Lammespyd med gresk salat og tzatziki»
- FattehFatteh er en velsmakende rett som trolig kommer fra Egypt opprinnelig, men er vanlig over hele Midt-Østen. Ordet fatteh kommerFortsett å lese «Fatteh»
- Den internasjonale picknikdagenDen internasjonale picknikdagen er en hyggelig matdag og jeg anbefaler alle å be med noen de liker på picknik. DetFortsett å lese «Den internasjonale picknikdagen»
- Svinekoteletter med choronsaus og baconpoteterSvinekoteletter med choronsaus og baconpoteter er deilig søndagsmiddag. Jeg har servert den med Clotildepoteter og ertepuré, men du kan brukeFortsett å lese «Svinekoteletter med choronsaus og baconpoteter»
- Fish and chips eller fish’n chipsFish and chips eller fish ‘n chips er en populær rett som kommer fra Storbritannia, og er godt likt avFortsett å lese «Fish and chips eller fish’n chips»
- Ukemeny 25Ukemeny 25 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 25»
- RabarbralikørRabarbralikør kan enkelt lages selv og i tillegg til at den blir en deilig likør til kaffen, kan den blandesFortsett å lese «Rabarbralikør»
- Larb mooLarb moo er en sunn og god rett, som er enkel å lage. Den spises i flere land i Sør-Øst-Asia,Fortsett å lese «Larb moo»
- Filippinenes uavhengighetsdagFilippinenes uavhengighetsdag er en feiring av uavhengigheten fra Spania. Dagen er en offisiell fridag og feires med flagg, danseopptredener, korsang,Fortsett å lese «Filippinenes uavhengighetsdag»
- MaiskolbedagenI dag kan du feire maiskolbedagen. Mais ble introdusert i Europa allerede i 1534. Mais er rik på vitaminer, fiberFortsett å lese «Maiskolbedagen»
- Omelett med ost og pragerskinkeOmelett med ost og pragerskinke er kjempegodt. Pragerkinke kommer som navnet tilsier fra Praha, der skinken er slakternes stolthet ogFortsett å lese «Omelett med ost og pragerskinke»
- Baguette med oliven og soltørket tomatBaguette med oliven og soltørket tomat smaker godt til supper, gryteretter, tapas og mye annet. Denne oppskriften gir ca. 4Fortsett å lese «Baguette med oliven og soltørket tomat»
- Ukemeny 24Ukemeny 24 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 24»
- JordbærbelliniJordbærbellini eller rossini smaker ekstra godt med de ferske, norske jordbærene og er en variant av den italienske drinken bellini,Fortsett å lese «Jordbærbellini»
- Sveriges nasjonaldagSveriges nasjonaldag, tidligere svenska flaggans dag, feires i dag. Siden vi har øvd i årevis på å feire nasjonaldagen iFortsett å lese «Sveriges nasjonaldag»
- Danmarks grunnlovsdagDanmarks grunnlovsdag markerer innføringen av den første grunnloven i 1849. Det var kongens kone som ba Frederik VII om åFortsett å lese «Danmarks grunnlovsdag»
- Salt karamell macchiatotiramisuSalt karamell macchiatotiramisu er farlig godt. Den er enkel å servere til mange, siden kan gjøres nesten klar dagen iFortsett å lese «Salt karamell macchiatotiramisu»
- Arroz con coco med baconArroz con coco med bacon er en deilig, mild rett, som enten kan nytes alene, eller brukes som tilbehør tilFortsett å lese «Arroz con coco med bacon»
- Innbakt svinefilet med fløtegratinerte poteterInnbakt svinefilet med fløtegratinerte poteter er svinefilet pakket inn med blåskimmelost, cheddar og bacon. De fløtegratinerte potetene har også fåttFortsett å lese «Innbakt svinefilet med fløtegratinerte poteter»
- Ukemeny 23Ukemeny 23 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 23»
- RabarbraginRabarbragin er en frisk og god sommerdrink, og en av mine favoritter. Jeg bruker Hendrick’s gin, som er rund ogFortsett å lese «Rabarbragin»
- Marinert biff med nudelsalatMarinert biff med nudelsalat er smaksrik og mettende mat, som kan serveres til lunsj, forrett eller middag. Oppskriften er passeFortsett å lese «Marinert biff med nudelsalat»
- Fransk menyFransk meny kan varieres, nesten i det uendelige. Det franske kjøkken er kjent over hele verden og har vært enFortsett å lese «Fransk meny»
- Pølse- og makaronigratengPølse- og makaronigrateng eller pølse- og makaroniform er lett å like og enkelt å servere til mange. Denne oppskriften erFortsett å lese «Pølse- og makaronigrateng»
- RabarbrasirupRabarbrasirup smaker godt i flere slags drinker, både med og uten alkohol. Om du koker glasset du skal oppbevare denFortsett å lese «Rabarbrasirup»
- Ukemeny 22Ukemeny 22 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 22»
- RabarbradaiquiriRabarbradaiquiri er en velsmakende drink med god smak av rabarbra, uten å være for sur. Du må lage en rabarbrasirupFortsett å lese «Rabarbradaiquiri»
- Andebryst med choronsaus og baconpoteterAndebryst med choronsaus og baconpoteter er super selskapsmat. Andebryst er ikke så vanskelig å få perfekt og om du følgerFortsett å lese «Andebryst med choronsaus og baconpoteter»
- Har du prøvd sous vide?Har du prøvd sous vide? Sous vide er en fantastisk måte å få billig, seigt kjøtt til å bli mørtFortsett å lese «Har du prøvd sous vide?»
- Kalvefilet med pepper- og blåskimmelsausKalvefilet med pepper- og blåskimmelsaus er nydelig selskapsmat. Du får kjøpt syltet pepper i glass på 115 g hos Meny.Fortsett å lese «Kalvefilet med pepper- og blåskimmelsaus»
- Reker saganakiReker saganaki er argentinske villreker eller scampi bakt i en frisk tomatsaus med fetaost, oliven og urter. Den kan serveresFortsett å lese «Reker saganaki»
- Stekefri sjokolade- og hasselnøttostekakeStekefri sjokolade- og hasselnøttostekake er fantastisk godt, både som dessert og til kaffen. Nugattien gjør at den er også enFortsett å lese «Stekefri sjokolade- og hasselnøttostekake»
- Ukemeny 21Ukemeny 21 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 21»
- Hva skal du servere 17. mai?Hva skal du servere 17. mai? Det er hyggelig å gjøre litt ekstra på nasjonaldagen, men det er også greitFortsett å lese «Hva skal du servere 17. mai?»
- Porchetta med råstekte poteter og gremolataPorchetta med råstekte poteter og gremolata er en deilig avveksling fra den tradisjonelle, norske ribba. Det er litt jobb medFortsett å lese «Porchetta med råstekte poteter og gremolata»
- MoquecaMoqueca er en brasiliansk fiskegryte med kokosmelk, tomater og paprika. Den er ganske rast å lage og serveres tradisjonelt medFortsett å lese «Moqueca»
- Omelett med sopp og spekeskinkeOmelett med sopp og spekeskinke smaker godt til både frokost, lunsj eller som en lett kveldsrett. Selv om omelett regnesFortsett å lese «Omelett med sopp og spekeskinke»
- Ukemeny uke 20Ukemeny uke 20 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny uke 20»
- Mammas kalkun med mangosalat og fløtesausMammas kalkun med mangosalat og fløtesaus smaker nydelig godt. Det geniale med retten, er at du lager kjøttet og sausenFortsett å lese «Mammas kalkun med mangosalat og fløtesaus»
- OuzirisOuziris er en deilig arabisk alt-i-ett-risrett, som faller i smak hos både liten og stor. Den er ikke sterk, kunFortsett å lese «Ouziris»
- Asparges med en spennende sausAsparges med en spennende saus passer som forrett eller som en lunsjrett. Du kan også bruke det som tilbehør tilFortsett å lese «Asparges med en spennende saus»
- BaconpoteterBaconpoteter er knallgodt og smaker deilig til retter av både kjøtt og fisk. Oppskriften er passe til 4 personer. 800Fortsett å lese «Baconpoteter»
- Hvit pizza med spekeskinke og parmesanHvit pizza med spekeskinke og parmesan er en vinner. Skinken, parmesanen og basilikumbladene legges på etter steking og gjør atFortsett å lese «Hvit pizza med spekeskinke og parmesan»
- Gratinert potetmos med bacon eller kjøttresterGratinert potetmos med bacon, skinkeboks eller kjøttrester er super restemat og lett å like for liten og stor. Om duFortsett å lese «Gratinert potetmos med bacon eller kjøttrester»
- Ukemeny uke 19Ukemeny uke 19 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller vedFortsett å lese «Ukemeny uke 19»
- Svinestek med choronsausSvinestek med choronsaus er deilig søndagsmiddag. Jeg har servert den med Clotildepoteter og ertepuré, men du kan bruke annet tilbehørFortsett å lese «Svinestek med choronsaus»
- Eirik RaudeEirik Raude er en syrlig og litt bitter drink. Dersom du liker den søtere, kan du tilsette mer sukkerlake. DrinkenFortsett å lese «Eirik Raude»
- En lettvinn tapastallerkenEn lettvinn tapastallerken smaker godt, både som lunsjrett og til kveldskosen. Du kan gjøre den så enkel eller avansert duFortsett å lese «En lettvinn tapastallerken»
- Porchetta med potetmos og gremolataPorchetta med potetmos og gremolata er en deilig avveksling fra den tradisjonelle, norske ribba. Det er litt jobb med porchettaen,Fortsett å lese «Porchetta med potetmos og gremolata»
- OstesuffléOstesufflé er noe av det beste jeg kunne få i barndommen og jeg må vel si at jeg fremdeles synesFortsett å lese «Ostesufflé»
- Meksikansk brennende kjærlighetMeksikansk brennende kjærlighet er en tex/mex-variant av den danske retten brennende kjærlighet, som ble kjempepopulær i Norge på 80-tallet. DenFortsett å lese «Meksikansk brennende kjærlighet»
- Ukemeny 18Ukemeny 18 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 18»
- Bakt torsk med spennende saus og agurksalatBakt torsk med spennende saus og agurksalat smaker nydelig og her serverer jeg det med råstekte poteter. Om du vilFortsett å lese «Bakt torsk med spennende saus og agurksalat»
- AviationAviation er en drink fra New York tidlig på 1900-tallet og en av de klassiske drinkene fra USA. Den erFortsett å lese «Aviation»
- PiadinaPiadina er fristende porsjonsbrød, som fylles med de godsakene du måtte ønske. Den stekes på takke eller i stekepanne ogFortsett å lese «Piadina»
- Risotto med pancettaRisotto med pancetta er en velsmakende rett. Pancetta er det italienske svaret på bacon. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktigFortsett å lese «Risotto med pancetta»
- Mammas szechuankyllingMammas szechuankylling er kjempegod. Vanligvis er maten fra Szechuan ganske sterk, men denne retten er mer smaksrik enn sterk. OppskriftenFortsett å lese «Mammas szechuankylling»
- Pasta med sopp og baconPasta med sopp og bacon er raskt å lage smaker godt. Den passer som forrett, lunsjrett og til kveldskosen. DenneFortsett å lese «Pasta med sopp og bacon»
- Spennende fiskesaus med tomater og rognSpennende fiskesaus med tomater og rogn passer til både rød og hvit fisk, enten den er kokt, bakt, stekt ellerFortsett å lese «Spennende fiskesaus med tomater og rogn»
- Arabisk agurksalatArabisk agurksalat smaker svalt og godt til mange arabiske retter eller som en mezerett. Agurksalaten: 5 dl naturell yoghurt 1Fortsett å lese «Arabisk agurksalat»
- Ukemeny 17Ukemeny 17 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 17»
- Baklava med valnøtterBaklava med valnøtter er en deilig og veldig søt dessert/kake/søtsak som lages i Hellas, Tyrkia, Malta, Midt-Østen og i Nord-Afrika.Fortsett å lese «Baklava med valnøtter»
- Porchetta med appelsinsaus og bønnerPorchetta med appelsinsaus og bønner er en nydelig variant av det italienske svaret på ribbe. Det er litt jobb medFortsett å lese «Porchetta med appelsinsaus og bønner»
- EggnogEggnog er en gammel tradisjonsdrink, som gjerne blir servert fra Thanksgiving og helt fram til over jul i Australia, USAFortsett å lese «Eggnog»
- Lammelår som i Midt-ØstenLammelår som i Midt-Østen er godt, saftig og får kose seg i ovnen i mange timer, mens du kan gjøreFortsett å lese «Lammelår som i Midt-Østen»
- Hyggelig påske med god mat og drikkeHyggelig påske med god mat og drikke er et mål, samme om vi er på hyttetur eller en avslappende hjemmepåske.Fortsett å lese «Hyggelig påske med god mat og drikke»
- Gul påskekakeGul påskekake smaker godt, både til kaffen og som dessert. Den er laget med mandelbunn og eggekrem og jeg synes detFortsett å lese «Gul påskekake»
- Kyllinglår med mangosalat og mango- karridressingKyllinglår med mangosalat og mango- karridressing er aller best når du steker kyllinglårene selv, men du kan bruke ferdiggrillede lårFortsett å lese «Kyllinglår med mangosalat og mango- karridressing»
- Påske og lam hører sammenPåske og lam hører sammen og her finner du oppskrifter til enhver anledning, inkludert forslag til hva du kan brukeFortsett å lese «Påske og lam hører sammen»
- Pai med biff og bearnaisePai med biff og bearnaise er ikke spesielt vanlig, men det smaker kjempegodt. Jeg bruker Jacobs ferdige bearnaise og biffkjøttFortsett å lese «Pai med biff og bearnaise»
- Ukemeny 16Ukemeny 16 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 16»
- AppelsinsildAppelsinsild er lekkert å se på i tillegg til at det smaker godt og den passer ekstra godt på frokostbordetFortsett å lese «Appelsinsild»
- LivvaktLivvakt eller bodyguard er en drink, som er utviklet av Roar Hildonen. Jeg synes den er ganske perfekt og denFortsett å lese «Livvakt»
- Indrefilet med rødvinssaus og råstekte poteterIndrefilet med rødvinssaus og råstekte poteter er deilig mat, som gjerne kan serveres gjester. Sausen kan lages klar i forveienFortsett å lese «Indrefilet med rødvinssaus og råstekte poteter»
- I dag kan du feire fonduedagenI dag kan du feire fonduedagen og selv om fondue er en matrett fra Sveits, er det USA som feirerFortsett å lese «I dag kan du feire fonduedagen»
- Grovt og saftig grytebrødGrovt og saftig grytebrød er lettvint å lage, siden det ikke er noen elting, men det tar lang tid. DuFortsett å lese «Grovt og saftig grytebrød»
- Pizzasnurrer med kjøttbollerPizzasnurrer med kjøttboller smaker godt til både liten og stor og kan brukes til middag, kveldskosen, barnebursdag eller som turmat.Fortsett å lese «Pizzasnurrer med kjøttboller»
- PlokkfiskurPlokkfiskur er tradisjonsmat på Island, det smaker godt og er en fin måte å bruke opp fiskerester på. I tilleggFortsett å lese «Plokkfiskur»
- Ukemeny 15Ukemeny 15 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 15»
- Koking av hummerKoking av hummer er en øvelse som moren min gjør til perfeksjon og hun har delt hemmeligheten med meg. KokFortsett å lese «Koking av hummer»