Her kan du søke på forskjellige kategorier:
Følg bloggen min. Det er helt gratis:
Motta nye innlegg på e-post:
Sjekk den spennende matkalenderen
![](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/Kalender.jpg?resize=750%2C722&ssl=1)
Siste innlegg på mat og drikke:
- TunfisktacoTunfisktaco av fersk tunfisk er helt nydelig og om du kun har smakt tunfisk fra boks, kan jeg love atFortsett å lese “Tunfisktaco”
- CæsarsalatCæsarsalat er ikke oppkalt etter Julius Cæsar, men ble utviklet av italieneren Cesare Cardini i Mexico i 1924. Den sloFortsett å lese “Cæsarsalat”
- Glutenfritt fiberbrødGlutenfritt fiberbrød er lekkert, sunt, godt og mye billigere enn å kjøpe glutenfritt brød. 100 g valnøtter 100 g solsikkekjernerFortsett å lese “Glutenfritt fiberbrød”
- Poke bowl med laks og chilimajonesPoke bowl med laks og chilimajones er velsmakende kosemat fra Hawaii. Poke er det hawaiiske ordet for å skjære ellerFortsett å lese “Poke bowl med laks og chilimajones”
- Fløtegratinerte poteter med løk og persilleFløtegratinerte poteter med løk og persille er en velsmakende litt sunnere variant av fløtegratinerte poteter. De passer til de flesteFortsett å lese “Fløtegratinerte poteter med løk og persille”
- Ukemeny for uke 30Ukemeny for uke 30 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 30”
- Tuvas gode frøkjeksTuvas gode frøkjeks smaker veldig godt, både med og uten ost på. De holder seg lenge også, om du oppbevarerFortsett å lese “Tuvas gode frøkjeks”
- Forsøk nummer 5Forsøk nummer 5 er en drink, som sønnen min eksperimenterte med oppskriften på. Siden det tok fem forsøk, før hanFortsett å lese “Forsøk nummer 5”
- GulasjsuppeGulasjsuppe er en deilig rett som spises over store deler av Europa og Nord-Amerika. Mange tror at gulasj er fraFortsett å lese “Gulasjsuppe”
- Pasta med smårettskinke og tomatPasta med smårettskinke og tomat er raskt å lage, i tillegg til at det er velsmakende og sunt. Om duFortsett å lese “Pasta med smårettskinke og tomat”
- MakaronigratengMakaronigrateng eller makaroniform er lett å like og enkelt å servere til mange. Dette oppskriften er passe til 6 personer,Fortsett å lese “Makaronigrateng”
- Fiskesuppe av blåskjellkraftFiskesuppe av blåskjellkraft er en en rett, inspirert av maten i Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Du kan gjøreFortsett å lese “Fiskesuppe av blåskjellkraft”
- TimatimTimatim er en salat fra Etiopia og Eritrea. Den kan fint spises alene, med litt brød, eller som tilbehør tilFortsett å lese “Timatim”
- HariraHarira er en velsmakende og mettende suppe som opprinnelig kommer fra berbernes mattradisjoner, og som lages i Algerie og MarokkoFortsett å lese “Harira”
- Ukemeny for uke 29Ukemeny for uke 29 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 29”
- Kje på gresk visKje på gresk vis er møre, saftige kjelår, som får kose seg på en seng av grønnsaker og en tomatbasertFortsett å lese “Kje på gresk vis”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Reinsdyrfilet med jegersausReinsdyrfilet med jegersaus smaker godt av solbærsirup og jegermikskrydder. Jeg har valgt å servere med båtpoteter og blomkål, men duFortsett å lese “Reinsdyrfilet med jegersaus”
- Laks med pastis- og kjørvelsausLaks med pastis- og kjørvelsaus, gulrot- og blomkålpuré og mungobønner er en deilig rett. Mungobønnene kan fint erstatte poteter, menFortsett å lese “Laks med pastis- og kjørvelsaus”
- Gnocchi med kjøttsaus (ragu)Gnocchi med kjøttsaus (ragu) er lett å like for både liten og stor. Gnocchi er en italiensk klassiker. Det erFortsett å lese “Gnocchi med kjøttsaus (ragu)”
- Laks med hjemmelaget teriyakisausLaks med hjemmelaget teriyakisaus smaker nydelig som en liten kveldsrett og kan fint også brukes som forrett. Om du vilFortsett å lese “Laks med hjemmelaget teriyakisaus”
- Rekecocktail som i KaribiaRekecocktail som i Karibia er en frisk og god forrett, som smaker aller best med ferske reker, men du kanFortsett å lese “Rekecocktail som i Karibia”
- Ukemeny for uke 28Ukemeny for uke 28 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 28”
- Pasta med knivskjellPasta med knivskjell er ikke like vanlig som med andre typer skjell. Knivskjell kan tilberedes på samme måte som blåskjell.Fortsett å lese “Pasta med knivskjell”
- CosmopolitanCosmopolitan har vært yndlingsdrinken til den yngste broren min i flere år og vi lager den alltid til ham nårFortsett å lese “Cosmopolitan”
- Kalvefilet med bearnaisesaus og båtpoteterKalvefilet med bearnaisesaus og båtpoteter er en velsmakende rett, som passer godt til selskap. Du kan lage bearnaisesausen selv, somFortsett å lese “Kalvefilet med bearnaisesaus og båtpoteter”
- Kremet soppsuppeKremet soppsuppe er nydelig mat og med kantareller er den helt magisk. Som sønnen min sier: Livet er for kort tilFortsett å lese “Kremet soppsuppe”
- USAs nasjonaldag – 4. juliUSAs nasjonaldag – 4. juli feires i dag, til minne om dagen for uavhengighetserklæringen i USA, 4. juli 1776. DatoenFortsett å lese “USAs nasjonaldag – 4. juli”
- Blåskjell garam masalaBlåskjell garam masala er nydelige blåskjell, inspirert av smakene i India, Pakistan, Sri Lanka og Bangladesh. Oppskriften er passe tilFortsett å lese “Blåskjell garam masala”
- Timballo GenoveseTimballo Genovese eller timpano er en italiensk pastarett, pakket inn i en Pâte Brisée, som er en deig av mel,Fortsett å lese “Timballo Genovese”
- Hjemmelaget primHjemmelaget prim smaker kjempegodt. Du kan gjerne bruke brunostskalker i denne oppskriften. 1/2 kg brunost 1 boks usøtet kondensert melkFortsett å lese “Hjemmelaget prim”
- PotetstablerPotetstabler ser stilig ut og kan brukes som tilbehør til mange slags matretter. Beregn 1/2 -1 bakepotet per pers. SmørFortsett å lese “Potetstabler”
- Ukemeny for uke 27Ukemeny for uke 27 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 27”
- Min beste oppskrift med fiskepuddingMin beste oppskrift med fiskepudding er en favoritt hos oss. Den er mye mer spennende, med røkt ørret i småFortsett å lese “Min beste oppskrift med fiskepudding”
- Tagine med kylling og kokosTagine med kylling og kokos er en spennende rett fra Nord-Afrika. Du får kjøpt taginer på Lille Medina i Oslo,Fortsett å lese “Tagine med kylling og kokos”
- Brazillian SunriseBrazillian Sunrise er en ganske søt drink, men veldig velsmakende også. 3 cl vaniljevodka 3 cl eplelikør (f.eks. Løitens epleslang)Fortsett å lese “Brazillian Sunrise”
- Kalvefilet med chimichurry og småsinte ovnspoteterKalvefilet med chimichurry og småsinte ovnspoteter er en velsmakende rett, som serveres i flere sør-amerikanske land. Den kalde sausen gjørFortsett å lese “Kalvefilet med chimichurry og småsinte ovnspoteter”
- Svinefilet med fløtegratinerte poteter og løkSvinefilet med fløtegratinerte poteter og løk er en deilig rett som ikke trenger saus, siden både e fløtegratinerte potetene medFortsett å lese “Svinefilet med fløtegratinerte poteter og løk”
- Sticky pandanris med kokossausSticky pandanris med kokossaus er en av de beste dessertene jeg vet og jeg synes elementene i den harmonerer heltFortsett å lese “Sticky pandanris med kokossaus”
- Kyllingsalat med karri og eksotisk fruktKyllingsalat med karri og eksotisk frukt passer både til frokost, lunsj, eller som en liten kveldssnack. Den er god påFortsett å lese “Kyllingsalat med karri og eksotisk frukt”
- LuksusterteskjellLuksusterteskjell er en litt mer eksklusiv variant av terteskjell, som kan smake godt som forrett eller som en lunsjrett. JegFortsett å lese “Luksusterteskjell”
- Pulled svin med steambunsPulled svin med steambuns er er variant av pulled pork, som etter hvert har blitt ganske kjent for de fleste.Fortsett å lese “Pulled svin med steambuns”
- Fresas con cremaFresas con crema eller jordbær med krem er en helt nydelig dessert og den er ikke vanskelig å lage. OppskriftenFortsett å lese “Fresas con crema”
- Hjemmebakte pølsebrødHjemmebakte pølsebrød smaker godt og hvorfor ikke gi ventepølsa et nytt og bedre liv? Denne oppskriften gir 10 flotte pølsebrød.Fortsett å lese “Hjemmebakte pølsebrød”
- Kibbeh med fattoushKibbeh med fattoush er velsmakende mat fra Midtøsten. Kibbeh består av en kjerne med lammedeig og et ytre skall medFortsett å lese “Kibbeh med fattoush”
- Hummus – lettvint og godtHummus er en deilig puré, som blir laget av kikerter. Den blir mye brukt i de arabiske landene, enten somFortsett å lese “Hummus – lettvint og godt”
- Ukemeny for uke 26Ukemeny for uke 26 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 26”
- Ramadan pidesiRamadan pidesi eller ramadan pide er et saftig, tyrkisk brød, med tradisjoner tilbake til 1600-tallet. Brødet serveres under ramadan, menFortsett å lese “Ramadan pidesi”
- BazookaBazooka er en av mine favorittshotter. Den er lett og kjapp å lage, smaken minner om juicy fruit og fargenFortsett å lese “Bazooka”
- Kyllingspyd med fløtegratinerte poteter og russiske erterKyllingspyd med fløtegratinerte poteter og russiske erter er deilig sommermat. Om du bruker grillspyd av tre, er det viktig atFortsett å lese “Kyllingspyd med fløtegratinerte poteter og russiske erter”
- GranateplelaksGranateplelaks er inspirert av smaker fra landene sør og øst for Middelhavet. 700-800 g laksefilet Granateplemarinade: 3 ss hvit tamarindpastaFortsett å lese “Granateplelaks”
- Tunfisk på japansk visTunfisk på japansk vis er fersk, nesten rå tunfisk, servert med salat og en nydelig, japansk saus. Du fårFortsett å lese “Tunfisk på japansk vis”
- Spagetti med hjerteskjellSpagetti med hjerteskjell er noe av det beste jeg vet og får meg til å lengte etter en tur tilFortsett å lese “Spagetti med hjerteskjell”
- MorrapyttMorrapytt er en variant av pytt i panne og en fin rett når du vil bruke opp matrester. Pytt iFortsett å lese “Morrapytt”
- Fars makrellmiddagFars makrellmiddag er et av de beste barndomsminnene mine. Far, som var morfaren min, lagde denne retten når mormor varFortsett å lese “Fars makrellmiddag”
- Cacio e pepeCacio e pepe betyr ost og pepper og er en rask og enkel pastarett for alle som er glade iFortsett å lese “Cacio e pepe”
- Ukemeny for uke 25Ukemeny for uke 25 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 25”
- T-benstek med pommes boulangere og bretagnesausT-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus Pommes boulangere: 1,5 kg poteter 3 store løk hakket 3 fedd hvitløk, finhakketFortsett å lese “T-benstek med pommes boulangere og bretagnesaus”
- Happy HawaiianHappy Hawaiian er en frisk drink, med en anelse kaffesmak. 3 cl Kahlúa 3 cl Baileys Irish Cream Ananasjuice LeggFortsett å lese “Happy Hawaiian”
- Rødgrøt med fløteRødgrøt med fløte er en ekte dansk sommerklassiker og det smaker kjempegodt med sommerens solmodne bær. Du kan mikse og matcheFortsett å lese “Rødgrøt med fløte”
- LammefilopaiLammefilopai er en litt anderledes pai, med sprøstekt filodeig og en nydelig kjøttblanding med varme krydder inni. Den er ikkeFortsett å lese “Lammefilopai”
- Perfekt rekesalat til pølser og annen grillmatPerfekt rekesalat til pølser og annen grillmat er lettvinn å lage om du har rekerester og har lyst på godtFortsett å lese “Perfekt rekesalat til pølser og annen grillmat”
- Eple- og pærechutneyEple- og pærechutney er nydelig tilbehør til kjøttretter. Ordet chutney er indisk, og lages av grønnsaker eller frukt, tilsatt søteFortsett å lese “Eple- og pærechutney”
- YoghurthummussausYoghurthummussaus smaker godt til matretter fra den sørlige og østlige delen av Middelhavet og om du bruker ferdigkjøpt hummus, erFortsett å lese “Yoghurthummussaus”
- Ukemeny for uke 24Ukemeny for uke 24 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 24”
- Minas cupcakes med blåbær og jordbærMinas cupcakes med blåbær og jordbær smaker friskt og deilig og passer like godt til dessert, som til kaffen. DenFortsett å lese “Minas cupcakes med blåbær og jordbær”
- RabarbrasaftRabarbrasaft smaker godt og er enkelt å lage selv. Rabarbrasesongen er her og om du ikke har rabarbra i hagen,Fortsett å lese “Rabarbrasaft”
- Bog av kje med brun saus og bakepotetBog av kje med brun saus og bakepotet er nydelig mat. Du kan enten langtidssteke kjeet eller legge det iFortsett å lese “Bog av kje med brun saus og bakepotet”
- Tørrmodnet t-benstek med rødvinssaus og maiskolberTørrmodnet t-benstek med rødvinssaus og maiskolber er en nydelig rett, hvor både kjøttet og maisen tilberedes på grillen. Jeg varFortsett å lese “Tørrmodnet t-benstek med rødvinssaus og maiskolber”
- Den svenske nasjonaldagenDen svenske nasjonaldagen, tidligere svenska flaggans dag markeres i dag. Dagen er feiret siden 1982, ble saluttdag i 1996 ogFortsett å lese “Den svenske nasjonaldagen”
- SommerbærgeléSommerbærgelé er en perfekt sommerdessert. Lag din egen sommerbærgele, så får du den med akkurat de bærene du har lystFortsett å lese “Sommerbærgelé”
- Tunfisk med rødvinssaus og råstekte poteterTunfisk med rødvinssaus og råstekte poteter er nydelig selskapsmat. Du får kjøp fersk tunfisk i flere matbutikker. Råstekte poteter: SkjærFortsett å lese “Tunfisk med rødvinssaus og råstekte poteter”
- Japansk ramensuppe med pankokyllingJapansk ramensuppe med pankokylling tar litt tid å lage, men er en fantastisk nydelig rett. Kraften: 3 kg kyllingvinger (ellerFortsett å lese “Japansk ramensuppe med pankokylling”
- Fylt loffFylt loff ser lekkert ut og smaker godt. Den passer godt til lunsj og er velegnet som turmat. De kanFortsett å lese “Fylt loff”
- Ukemeny for uke 23Ukemeny for uke 23 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 23”
- LecheflanLecheflan er den filippinske versjonen av karamellpudding. Lecheflanen serveres med kandiserte kumquats. Denne oppskriften er passe til 8 personer. 200Fortsett å lese “Lecheflan”
- Argentinsk kalvefilet med blåskimmelpoteter og chimichurriArgentinsk kalvefilet med blåskimmelpoteter og chimichurri er en uvanlig måte å servere kalvefilet på, men det smaker også uvanlig godt.Fortsett å lese “Argentinsk kalvefilet med blåskimmelpoteter og chimichurri”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Bahama mamaBahama mama er en deilig drink med smak av frisk frukt og kokos. Opprinnelsen er usikker, men den er trolig oppkaltFortsett å lese “Bahama mama”
- Biff med gratinert potetmos og russiske erterBiff med gratinert potetmos og russiske erter er nydelig mat til spesielle anledninger. Du får kjøpt russiske erter i velassorterteFortsett å lese “Biff med gratinert potetmos og russiske erter”
- Khao Moo DangKhao Moo Dang er en fushionrett fra Kina og Thailand. Du får kjøpt korianderrot, tapiokastivelse, rød matfarge og ev. andreFortsett å lese “Khao Moo Dang”
- KokospuddingKokospudding lages i mange land hvor de har kokospLmer Jeg elsker kokos og dette er derfor en av mine favorittdesserter.Fortsett å lese “Kokospudding”
- Doro watDoro wat er en velsmakende kyllinggryte fra Etiopia og Eritrea. Den kan serveres med en salat og ris, eller påFortsett å lese “Doro wat”
- Minas suksessterteMinas suksessterte er lekkert pyntet, med roser som er satt på med sprøytepose i tillegg til sjokolade som er smeltetFortsett å lese “Minas suksessterte”
- MiddelhavspotetsalatMiddelhavspotetsalat smaker nydelig til det meste av grillmat og passer godt til kokte og stekte fiskeretter. De er også knallgodeFortsett å lese “Middelhavspotetsalat”
- Kyllingspyd med patatas bravasKyllingspyd med patatas bravas smaker nydelig i sommervarmen. Marinaden kan gjerne brukes til annet kjøtt også. Oppskriften er passe tilFortsett å lese “Kyllingspyd med patatas bravas”
- Ukemeny for uke 22Ukemeny for uke 22 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 22”
- KokosmuleKokosmule er inspirert av den mer kjente Moscow mule. Den blir vanligvis servert i kobberkrus, men du kan selvfølgelig lageFortsett å lese “Kokosmule”
- Pasta med baconPasta med bacon og tomat er raskt å lage i tillegg til at det er velsmakende. Denne oppskriften kan ogsåFortsett å lese “Pasta med bacon”
- Sticky pandanris med ananasSticky pandanris med ananas er en nydelig dessert fra Sørøst-Asia. Du får kjøpt ris som er egnet til sticky riceFortsett å lese “Sticky pandanris med ananas”
- Anleggsplasskake uten eggAnleggsplasskake er morsomt og enkelt å lage. Siden barnebarnet mitt er i overkant interessert i anleggmaskiner, er det ikke vanskeligFortsett å lese “Anleggsplasskake uten egg”
- Hjemmelaget pastaHjemmelaget pasta er veldig morsomt å lage pasta selv. Vi gikk til innkjøp av en pastamaskin for noen år siden,Fortsett å lese “Hjemmelaget pasta”
- LaksepakkeLaksepakke kan varieres, nesten i det uendelige og du kan velge om du vil lage den på grillen eller iFortsett å lese “Laksepakke”
- Gratinerte rester av bakepoteterGratinerte rester av bakepoteter er nydelig restemat og du kan variere mellom å servere det enkelt, som tilbehør til f.eks.Fortsett å lese “Gratinerte rester av bakepoteter”
- Libanesisk kyllingLibanesisk kylling har nydelig smak fra libanesisk 7-krydder, som du får kjøpt i asiatiske butikker, eller du kan lage detFortsett å lese “Libanesisk kylling”
- Ukemeny for uke 21Ukemeny for uke 21 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 21”
- Rødmende vodkaRødmende vodka er en frisk, velsmakende drink, som passer veldig godt på varme sommerkvelder. Den krever ikke mange ingredienser ogFortsett å lese “Rødmende vodka”
- Caprese burrataCaprese burrata er en nydelig forrett eller lunsjrett, som de fleste liker veldig godt. Burrata er en italiensk bøffelost, somFortsett å lese “Caprese burrata”
- Russiske erterRussiske erter er en utsøkt delikatesse fra Russland, som kom til Norge med flyktninger fra den russiske tsarens hoff. DeFortsett å lese “Russiske erter”
- 17. mai = champagne- og vaffelfrokost17. mai = champagne- og vaffelfrokost hos oss og det er en hyggelig tradisjon. Champagne- og vaffelfrokost er vel kanskjeFortsett å lese “17. mai = champagne- og vaffelfrokost”
- 17. mai – en dag full av tradisjoner17. mai – en dag full av tradisjoner og de fleste norske hjem har gjerne noen som har vært gjentattFortsett å lese “17. mai – en dag full av tradisjoner”
- Rundstykker med oliven og soltørket tomatRundstykker med oliven og soltørket tomat smaker godt til supper, gryteretter, tapas og mye annet. Denne oppskriften gir ca. 20 rundstykker.Fortsett å lese “Rundstykker med oliven og soltørket tomat”