Her kan du søke på forskjellige kategorier:
Følg bloggen min. Det er helt gratis:
Motta nye innlegg på e-post:
Sjekk den spennende matkalenderen
Siste innlegg på mat og drikke:
- Eple- og karrisausEple- og karrisaus smaker kjempegodt og passer til retter av fisk og hvitt kjøtt, som for eksempel kylling og kalkun.Fortsett å lese “Eple- og karrisaus”
- Ukemeny 50Ukemeny 50 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese “Ukemeny 50”
- PeppersildPeppersild består av 4 typer pepper, hvit, sort, grønn og rosé (som egentlig ikke er pepper). Jeg har brukt syltetFortsett å lese “Peppersild”
- Min søte klementinMin søte klementin er en nydelig krydret drink og en stor favoritt hos oss. Om du har igjen klementiner etterFortsett å lese “Min søte klementin”
- Svensk 3-retters middagSvensk 3-retters middag kan være så mye forskjellig. Selv om de har en del felles tradisjoner med Norge, har deFortsett å lese “Svensk 3-retters middag”
- Pasta med blåskimmelsaus og helstekt indrefiletPasta med blåskimmelsaus og helstekt indrefilet smaker veldig godt og indrefileten kan enten tilberedes i sous vide, eller grilles ellerFortsett å lese “Pasta med blåskimmelsaus og helstekt indrefilet”
- Elgkaker i brun sausElgkaker i brun saus er kjøttkaker laget med elgdeig, servert med en gammeldags brun saus. De er helt fantastisk saftigeFortsett å lese “Elgkaker i brun saus”
- MøljebrødbrødMøljebrødbrød er brød laget av resten av møljebrøddeigen, kun tilsatt gjær. Det er grovt, sunt og smaker godt, spesielt nårFortsett å lese “Møljebrødbrød”
- Julematen – alle oppskriftene du trengerJulemat – du finner oppskriftene her, samme om du foretrekker ribbe, pinnekjøtt, torsk, kalkun, lutefisk eller vegetar, inkludert det deiligeFortsett å lese “Julematen – alle oppskriftene du trenger”
- Canadisk elggryteCanadisk elggryte er en litt annerledes gryterett og en kjærkommen variant, når du har kjøtt fra en hel elg iFortsett å lese “Canadisk elggryte”
- Ukemeny 49Ukemeny 49 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese “Ukemeny 49”
- Indrefilet med russiske erter og soppsausIndrefilet med russiske erter og soppsaus smaker så godt, at det gjerne kan brukes i selskap. Soppsausen kan lages iFortsett å lese “Indrefilet med russiske erter og soppsaus”
- Il bombardinoIl bombardino er en populær drink i de italienske Alpene. Den er også en populær juledrink og italienernes svar påFortsett å lese “Il bombardino”
- 3-retters meny fra USA3-retters meny fra USA kan være veldig variert, siden USA er stort og det er mange matkulturer å velge i.Fortsett å lese “3-retters meny fra USA”
- Greske lammestrimler med ovnspoteter og tzatzikiGreske lammestrimler med ovnspoteter og tzatziki er lettvinn hverdagsmat og jeg serverer det med en frisk, gresk salat. Oppskriften erFortsett å lese “Greske lammestrimler med ovnspoteter og tzatziki”
- Pasta Alfredo med kyllingPasta Alfredo med kylling er velsmakende og ikke minst enkelt å lage. Pasta Alfredo en av de enkleste italienske pastaretteneFortsett å lese “Pasta Alfredo med kylling”
- Gammeldags fruktkake til julGammeldags fruktkake til jul er en saftig kake som moren min baker, men oppskriften kommer fra en hyttenabo i Brekkestø.Fortsett å lese “Gammeldags fruktkake til jul”
- Suppelapskaus med røkt skinkeSuppelapskaus med røkt skinke eller bayonneskinke er en slags tynn, lys lapskaus, men selv om den er tynn, har denFortsett å lese “Suppelapskaus med røkt skinke”
- Røkt kolje (hyse) i formRøkt kolje (hyse) i form er godt og denne retten er lettvinn, siden alt lages i en form. Du fårFortsett å lese “Røkt kolje (hyse) i form”
- Ukemeny 48Ukemeny 48 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese “Ukemeny 48”
- Hvalbiff med Guropoteter og balsamicosausHvalbiff med Guropoteter og balsamicosaus er en velsmakende rett. Det er viktig å kjøpe hvalbiff av god kvalitet og denFortsett å lese “Hvalbiff med Guropoteter og balsamicosaus”
- Varm sjokolade med kremVarm sjokolade med krem er kjempegodt på kalde høst- eller vinterkvelder. Du kan bruke den kokesjokoladen du liker best, forFortsett å lese “Varm sjokolade med krem”
- Argentinsk 3-rettersmenyArgentinsk 3-rettersmeny er hyggelig å servere til gjester. Argentina er aller mest kjent for er kjøttrettene sine og de regnesFortsett å lese “Argentinsk 3-rettersmeny”
- Biff- og bearnaisepizza med sopp og purreBiff- og bearnaisepizza med sopp og purre er knallgodt. Det er ikke nødvendig å lage bearnaisesaus fra bunnen til pizza,Fortsett å lese “Biff- og bearnaisepizza med sopp og purre”
- Nesten alt-i-ett-laksNesten alt-i-ett-laks mangler bare grønnsaker, men om du vil, kan du for eksempel legge gulrøtter i små terninger, erter ellerFortsett å lese “Nesten alt-i-ett-laks”
- Kylling- og pestopizzaKylling- og pestopizza er en hvit pizzavariant. Hvit pizza er lettvint å lage, siden sausen enkelt røres sammen i enFortsett å lese “Kylling- og pestopizza”
- Tunfisk med pesto med pasta i tomatsausTunfisk med pesto med pasta i tomatsaus er en italiensk rett, hvor pestoen blir smurt på tunfisken etter grilling. OmFortsett å lese “Tunfisk med pesto med pasta i tomatsaus”
- Kyllinggryte med risoniKyllinggryte med risoni eller orzo er en velsmakende rett, som er rask å lage. Risoni (orzo) er pasta formet somFortsett å lese “Kyllinggryte med risoni”
- Ukemeny 47Ukemeny 47 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese “Ukemeny 47”
- Kantarell- og aromasopprisotto med kalvefiletKantarell- og aromasopprisotto med kalvefilet er en nydelig rett. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt),Fortsett å lese “Kantarell- og aromasopprisotto med kalvefilet”
- Amaretto sourAmaretto sour er en syrlig drink med mandelsmak. Den er fra Italia på begynnelsen av 1900-tallet. 4 cl Amaretto 2Fortsett å lese “Amaretto sour”
- Libanesisk aftenLibanesisk aften er fylt av varme krydder og friske farger. Rettene er ikke sterkere enn du ønsker dem, men harFortsett å lese “Libanesisk aften”
- Hvilken dag er det i dag?Hvilken dag er det i dag? I går var det verdens kyllingdag og verdens diabetesdag, i dag Palestinas nasjonaldag ogFortsett å lese “Hvilken dag er det i dag?”
- Snitsel med spennende potetsalat og erterSnitsel med spennende potetsalat og erter er en litt uvanlig kombinasjon, men det passer veldig godt sammen. Snitsel er vanligFortsett å lese “Snitsel med spennende potetsalat og erter”
- Laks med sennepssausLaks med sennepssaus kan brukes til både hverdags og fest og er en stor favoritt hos oss. Oppskriften er passeFortsett å lese “Laks med sennepssaus”
- Hvetekringle med vaniljekrem og makronfyllHvetekringle med vaniljekrem og makronfyll er knallgodt og oppskriften gir en lekker og luftig hvetekringle. Det smart å la gjærdeigFortsett å lese “Hvetekringle med vaniljekrem og makronfyll”
- Hjemmelaget kjøttpuddingHjemmelaget kjøttpudding er mye bedre enn den du kjøper i butikken. Du har sikkert smakt den stusselige kjøttpuddingen du fårFortsett å lese “Hjemmelaget kjøttpudding”
- Ukemeny 46Ukemeny 46 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, eller ved åFortsett å lese “Ukemeny 46”
- Porchette med fløtegratinerte poteterPorchette med fløtegratinerte poteter er en deilig avveksling fra den tradisjonelle, norske ribba. Det er litt jobb med porchetten, menFortsett å lese “Porchette med fløtegratinerte poteter”
- Tequila sunriseTequila sunrise er en frisk drink fra USA på 1930-tallet. Tequilasmaken er ikke veldig fremtredende og denne drinken var minFortsett å lese “Tequila sunrise”
- Gresk aftenGresk aften er fantastisk, med masse småretter som settes utover bordet og deles. De kaller det meze og er grekernesFortsett å lese “Gresk aften”
- Tex/mexpaiTex/mexpai er en deilig variant av fredagstacoen eller om du har rester fra fredagstacoen, kan du lage paien av det.Fortsett å lese “Tex/mexpai”
- Pasta med mandelskjellPasta med mandelskjell (dog cockles) er en uvanlig rett i Norge. Meny kan skaffe mandelskjell og de har en delikatFortsett å lese “Pasta med mandelskjell”
- Rotgrønnsaker i ovnen Rotgrønnsaker i ovnen kan brukes til retter av både kjøtt og fisk. Du kan variere ingrediensene etter smak og hvaFortsett å lese “Rotgrønnsaker i ovnen “
- Kremet gratinert løksuppeKremet gratinert løksuppe er en nydelig, rundere variant av løksuppe, som kan serveres som lunsj, forrett eller som en deiligFortsett å lese “Kremet gratinert løksuppe”
- Laksa med nudlerLaksa med nudler går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er fra peranakankulturen, som er en blandingskultur med kinesiskeFortsett å lese “Laksa med nudler”
- Ukemeny 45Ukemeny – uke 45 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny 45”
- Pasta med bacon og laksPasta med bacon og laks er en “surf and turf”-rett, som betyr at det er en blanding av kjøtt ogFortsett å lese “Pasta med bacon og laks”
- Pink Lady HighballPink Lady Highball er en variant av White Lady Highball, som kommer fra Ciro’s Club i London i 1919. DenFortsett å lese “Pink Lady Highball”
- PopcornkyllingPopcornkylling er en populær fastfoodrett som spises i Øst-Asia. Den ble til ved at en familie i Taiwan forsøkte åFortsett å lese “Popcornkylling”
- PepperkrabbePepperkrabbe er en nydelig krabberett som spises i Singapore og Malaysia. De bruker mangrovekrabbe (mudcrab). Den finnes ikke i Norge,Fortsett å lese “Pepperkrabbe”
- Kylling- og paprikawokKylling- og paprikawok er veldig populært hos oss. Denne retten har litt sting av chili, men du kan gjøre denFortsett å lese “Kylling- og paprikawok”
- Lammebollebiriyani – en favorittrett Sør-AsiaLammebollebiriyani – en favorittrett Sør-Asia er lett å like for både liten og stor og kjært barn har mange navn,Fortsett å lese “Lammebollebiriyani – en favorittrett Sør-Asia”
- Hjortekarbonader med ertepuré og potetmosHjortekarbonader med ertepuré og potetmos er enkelt å lage og smaker godt. Når jeg først lager hjortekarbonader, pleier jeg åFortsett å lese “Hjortekarbonader med ertepuré og potetmos”
- Vietnam: Matlagingskurs i Hoi anVietnam: Matlagingskurs i Hoi an er en opplevelse. Kurset ble avholdt av en kyndig kokk, som hadde jobbet på Vy’sFortsett å lese “Vietnam: Matlagingskurs i Hoi an”
- Ukemeny 44Ukemeny – uke 44 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny 44”
- Lammestek med rotgrønnsaker og potetmosLammestek med rotgrønnsaker og potetmos er deilig søndagsmiddag. Lammestek kan tilberedes på mange måter, men siden denne er av forpartenFortsett å lese “Lammestek med rotgrønnsaker og potetmos”
- Brisen havfrueBrisen havfrue eller tipsy mermaid er en drink med tropisk smak og den gir deg følelsen av en ferietur tilFortsett å lese “Brisen havfrue”
- Indrefilet av reinsdyr med portvinsmarinerte kirsebær, soppduchesse, rødvin- og portvinsssausIndrefilet av reinsdyr, med portvinsmarinerte kirsebær, soppduchesse, rødvin- og portvinsssaus, og rosettkål synes jeg er helt fantastisk. Mye kan ogsåFortsett å lese “Indrefilet av reinsdyr med portvinsmarinerte kirsebær, soppduchesse, rødvin- og portvinsssaus”
- TacofredagTacofredag har blitt et begrep i Norge og noen av matbutikkene har til og med tilbud på tacoprodukter hver helg.Fortsett å lese “Tacofredag”
- Clafoutis med plommerClafoutis med plommer er den deilig dessert, som serveres varm med is til. Du kan bruke andre bær, eller fruktFortsett å lese “Clafoutis med plommer”
- Pasta med trøffelPasta med trøffel er en favoritt hos oss. Det er vanskelig å få tak i fersk trøffel i Norge, menFortsett å lese “Pasta med trøffel”
- Elgboller med ramsløkElgboller med ramsløk er en veldig god rett, med norske og svenske råvarer. Ramsløk er viltvoksende i både Norge ogFortsett å lese “Elgboller med ramsløk”
- Gratinert hvitløksbrød med baconGratinert hvitløksbrød med bacon er en lettvinn og billig kvelds- eller lunsjrett, som de fleste kan like. Du kan gjerneFortsett å lese “Gratinert hvitløksbrød med bacon”
- Ukemeny 43Ukemeny for uke 43 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny 43”
- Tagliata Di ManzoTagliata Di Manzo høres flott ut, men det betyr skivet biff. Denne biffsalaten er en deilig lunsj- eller kveldsrett ellerFortsett å lese “Tagliata Di Manzo”
- White Lady HighballWhite Lady Highball er fra Ciro’s Club i London i 1919, men den opprinnelige oppskriften ble laget med myntelikør, somFortsett å lese “White Lady Highball”
- Pasta med kylling og kantareller i rosépeppersausPasta med kylling og kantareller i rosépeppersaus er knallgodt og smaker ekstra bra om høsten. Oppskriften er passe til 4Fortsett å lese “Pasta med kylling og kantareller i rosépeppersaus”
- Gratinerte nachos med kyllingGratinerte nachos med kylling er en deilig variant av fredagstacoen og en favoritt hos oss. Nachos brukes i hele Latin-AmerikaFortsett å lese “Gratinerte nachos med kylling”
- Et hyggelig høstbordEt hyggelig høstbord kan lyse opp i den mørke tiden vi er inne i og for oss som har bursdagFortsett å lese “Et hyggelig høstbord”
- Olivenbrød med urter og soltørka tomaterOlivenbrød med urter og soltørka tomater smaker godt til for eksempel suppe, gryteretter, meze eller et tapasmåltid. Denne oppskriften girFortsett å lese “Olivenbrød med urter og soltørka tomater”
- Baguettepizza med kjøttsausBaguettepizza med kjøttsaus er en god lunsj-, kvelds- eller middagsrett, og en super måte å bruke rester på. Baguettepizza smakerFortsett å lese “Baguettepizza med kjøttsaus”
- Entrecôte med rosépeppersausEntrecôte med rosépeppersaus er lettvinn mat, som i tillegg smaker godt. Jeg har servert retten med ovnspoteter og brokkolini, menFortsett å lese “Entrecôte med rosépeppersaus”
- Ukemeny 42Ukemeny for uke 42 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese “Ukemeny 42”
- Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteterSvinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter er en deilig søndagsmiddag, som ikke trenger saus, siden knutekålstuingen gir nok fuktighet til retten.Fortsett å lese “Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter”
- Rød glitterspritzRød glitterspritz er en lettvinn og god velkomstdrink. Glitter Fisk er en dansk likør, som finnes i flere varianter. FellesFortsett å lese “Rød glitterspritz”
- Salt karamellpanna cottaSalt karamellpanna cotta er en nydelig vri på den vanlige panna cottaen. Panna cotta er italiensk og betyr kokt fløteFortsett å lese “Salt karamellpanna cotta”
- Laksa – en kjapp enLaksa – en kjapp en går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er en suppe som spises i Singapore,Fortsett å lese “Laksa – en kjapp en”
- Kantarellpai med chèvre og skinkeKantarellpai med chèvre og skinke kan brukes til forrett, lunsj, hovedrett eller en deilig kveldsrett. Du kan selvfølgelig lage paibunnenFortsett å lese “Kantarellpai med chèvre og skinke”
- ElgekoklemosElgekoklemos er en variant av koklemos, som er en av middagene vi hadde ganske ofte i barndommen min. Mamma lagdeFortsett å lese “Elgekoklemos”
- Ukemeny 41Ukemeny for uke 41 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, eller vedFortsett å lese “Ukemeny 41”
- ReinsdyrgryteReinsdyrgryte er fantastisk og varmende høstmat. Sammen med mandelpotetpuré og rosenkål med bacon, kan du gjerne servere det til gjester.Fortsett å lese “Reinsdyrgryte”
- HavfrueHavfrue eller Mermaid er en frisk og litt syrlig drink. 10 cl Enkel sirup oppskrift nedenfor 5 cl sitronsaft 5Fortsett å lese “Havfrue”
- Tunfisk som i ØstenTunfisk som i Østen er en nydelig rett og om du ikke har smakt fersk tunfisk, anbefaler jeg det påFortsett å lese “Tunfisk som i Østen”
- Hvit og blå lasagneHvit og blå lasagne er laget med kantareller, eple og svinefilet eller lårfilet av kylling og det smaker kjempegodt avFortsett å lese “Hvit og blå lasagne”
- KnutekålstuingKnutekålstuing er en grønnsaksrett som smaker godt til både fisk og kjøtt og den gjør at du gjerne kan droppeFortsett å lese “Knutekålstuing”
- SildetallerkenSildetallerken passer til frokost, forrett, lunsjrett eller som kveldskos. Sild brukes i hele Skandinavia, Storbritannia, de baltiske landene, Nederland, Øst-Fortsett å lese “Sildetallerken”
- Mannen i husets spagetti med kjøttbollerMannen i husets spagetti med kjøttboller i tomatsaus minner om Lady og Landstrykeren. Jeg synes det er kjempegodt og endaFortsett å lese “Mannen i husets spagetti med kjøttboller”
- Pasta med bacon og tomatPasta med bacon og tomat er raskt å lage smaker godt. Den passer som forrett, lunsjrett og til kveldskosen. DenneFortsett å lese “Pasta med bacon og tomat”
- Kald saus som i ØstenKald saus som i Østen passer til både kjøtt og fiskeretter. 6 ss mushroom soyasaus 1/2 ts ingefær 1 ssFortsett å lese “Kald saus som i Østen”
- LaksesalatLaksesalat er godt og sunt og kan brukes både som en smårett, forrett eller lunsjrett. Oppskriften er passe til 4Fortsett å lese “Laksesalat”
- Ukemeny 40Ukemeny for uke 40 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller vedFortsett å lese “Ukemeny 40”
- BanansuffléBanansufflé er en kombinasjon av fransk og karibisk dessert og perfekt, om du er glad i bananer. Oppskriften er passeFortsett å lese “Banansufflé”
- EplemartiniEplemartini, som opprinnelig het Adams eplemartini fordi bartenderen etter mannen som fant den opp i 1996 på Lola’s West HollywoodFortsett å lese “Eplemartini”
- Helstekt elgkalvfilet med blåskimmelsausHelstekt elgkalvfilet med blåskimmelsaus er en litt uvanlig kombinasjon, men veldig godt. Elg er en stor favoritt her i husetFortsett å lese “Helstekt elgkalvfilet med blåskimmelsaus”
- Guros fylte bakepoteterGuros fylte bakepoteter smaker veldig godt alene, som en smårett, en liten kveldsrett, lunsjrett eller som deilig tilbehør til kjøttretter,Fortsett å lese “Guros fylte bakepoteter”
- Marinert ostMarinert ost passer godt i salater og på tapasbordet. Jeg startet å lage den, da Tine sluttet å lage enFortsett å lese “Marinert ost”
- Pasta med kantareller og eplePasta med kantareller og eple kan lages med svinefilet eller lårfilet av kylling og det smaker kjempegodt. 2 pk baconFortsett å lese “Pasta med kantareller og eple”
- Laks som i ØstenLaks som i Østen er knallgodt og det tar kortere til å lage enn man skulle tro. 200 g laksFortsett å lese “Laks som i Østen”
- Gros eplekakeGros eplekake er en perfekt godbit, enten som dessert eller til kaffen. Du kan gjerne servere den med pisket krem,Fortsett å lese “Gros eplekake”