Her kan du søke på forskjellige kategorier:
Følg bloggen min. Det er helt gratis:
Motta nye innlegg på e-post:
Sjekk den spennende matkalenderen
Siste innlegg på mat og drikke:
- MadrasMadras er en drink fra India og er laget siden 1945. Den er lett å like og enkel å lage.Fortsett å lese «Madras»
- Oksefilet med potetmos og gremolataOksefilet med potetmos og gremolata er en velsmakende rett fra sør i Europa. Gremolata gir en litt lettere og sunnereFortsett å lese «Oksefilet med potetmos og gremolata»
- Birria tacoBirria taco er langtidsstekt kjøtt, gjerne geit, høne, lam eller storfe. Jeg har brukt bibringe av storfe, men du kanFortsett å lese «Birria taco»
- SjokoladelavakakeSjokoladelavakake eller chocolate lava cake er en liten sjokoladebombe av en dessert. Om du liker sjokoladefondant, vil du garntert likeFortsett å lese «Sjokoladelavakake»
- Salat med biff og baconSalat med biff og bacon er perfekt, om du har rester etter biffmiddagen. Jeg liker å legge salat på fatFortsett å lese «Salat med biff og bacon»
- Tortilla de patatasTortilla de patatas eller potetomelett er en viktig del av et tapasmåltid. Den lages litt annerledes enn vanlig norsk omelettFortsett å lese «Tortilla de patatas»
- Smørdampede rotgrønnsaker med sopp og paprikaSmørdampede rotgrønnsaker med sopp og paprika passer til både kjøtt og fisk. Det er enkelt å lage og smaker kjempegodt.Fortsett å lese «Smørdampede rotgrønnsaker med sopp og paprika»
- Ukemeny for uke 16Ukemeny for uke 16 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 16»
- Pinsa med kjøttsausPinsa med kjøttsaus er en italiensk spesialitet. Pinsa er en mellomting mellom pizza og focaccia og har lang hevetid, såFortsett å lese «Pinsa med kjøttsaus»
- Hvit, alkoholfri sangriaHvit, alkoholfri sangria er en frisk og deilig sommerdrikk. Sangria drikkes i Spania og Portugal og kan nytes av bådeFortsett å lese «Hvit, alkoholfri sangria»
- Afrikansk borddekkingAfrikansk borddekking kan gjøres på mange måter, når du skal ha en afrikansk aften. Du kan dekke med jordfarger, brukeFortsett å lese «Afrikansk borddekking»
- Vietnamesisk kalvebiffsalatVietnamesisk kalvebiffsalat er mettende og veldig godt. Salaten: 1 hode isbergsalat, finstrimlet 1 gul paprika, strimlet 1 rød paprika, strimletFortsett å lese «Vietnamesisk kalvebiffsalat»
- Kylling Marbella med tomatcouscousKylling Marbella med tomatcouscous er en spansk rett fra 80-tallet. Du kan servere den med ris eller pasta, men jegFortsett å lese «Kylling Marbella med tomatcouscous»
- BagelsBagels er deilig til frokost eller lunsj. De er fine å fryse og ta opp etter hvert som de skalFortsett å lese «Bagels»
- Hvit gazpachoHvit gazpacho eller ajo blanco er en kald suppe, laget av mandler. Det vanligste er å bruke skåldede mandler, menFortsett å lese «Hvit gazpacho»
- Ukemeny for uke 15Ukemeny for uke 15 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 15»
- Kalv med blåskimmelsaus og smørdampede grønnsakerKalv med blåskimmelsaus og smørdampede grønnsaker ser lekkert ut og smaker veldig godt. Om du ikke har kalv, kan duFortsett å lese «Kalv med blåskimmelsaus og smørdampede grønnsaker»
- Meir rosa spritzMeir rosa spritz er en enkel, men velsmakende drink med smak av karve, anis, litt koriander, grapefrukt, einer, barnål ogFortsett å lese «Meir rosa spritz»
- Lammebaron med ovnspoteter og rødvinssausLammebaron med ovnspoteter og rødvinssaus er nydelig selskapsmat. Lammebaron er indre- og ytrefilet av lam rullet inn i lammeryggen, nårFortsett å lese «Lammebaron med ovnspoteter og rødvinssaus»
- Luftig olivenbrødLuftig olivenbrød ser lekkert ut og smaker godt til f.eks. tapas eller meze. Denne oppskriften gi to luftige og kjempegodeFortsett å lese «Luftig olivenbrød»
- Carpaccio av tunfiskCarpaccio av tunfisk smaker godt som forrett, til lunsj, som en del av et antipasti- eller tapasmåltid. Retten passer ogsåFortsett å lese «Carpaccio av tunfisk»
- Ørretrøre i mørdeigsformerØrretrøre i mørdeigsformer er en super liten rett, som passer til koldtbord, tapas eller som en del av et festmåltid.Fortsett å lese «Ørretrøre i mørdeigsformer»
- Dadler med baconDadler med bacon (dátiles con tocino) er en lekkerbisken med opprinnelse i Nord-Afrika i middelalderen. Senere ble retten adoptert tilFortsett å lese «Dadler med bacon»
- Kyllingspyd med honning og rubbKyllingspyd med honning og rubb er super sommermat og ganske kjapt å tilberede og du kan variere tilbehøret etter humøret.Fortsett å lese «Kyllingspyd med honning og rubb»
- Ukemeny for uke 14Ukemeny for uke 14 ligger klar. Den er en blanding av både velkjente og mindre kjente matretter fra fjern ogFortsett å lese «Ukemeny for uke 14»
- Ny, spennende matsideNy, spennende matside: Tapas – meze – antipasti og dim sum. Tapas – meze – antipasti og dim sum erFortsett å lese «Ny, spennende matside»
- Tom CollinsTom Collins er en drink, som ble laget av Jerry Thomas, i USA allerede i 1876. Sukkersirup lager du enkeltFortsett å lese «Tom Collins»
- Reker i sweet chili sauceReker i sweet chili sauce er et lettvint og godt element til tapas eller koldtbord. Du kan bruke både ferske,Fortsett å lese «Reker i sweet chili sauce»
- Kylling Florentine med pastaskruerKylling Florentine med pastaskruer høres italiensk ut, men kommer faktisk fra Frankrike og er oppkalt etter Catherine de Medici, fraFortsett å lese «Kylling Florentine med pastaskruer»
- Påskedessert for voksnePåskedessert for voksne er egentlig en overpyntet drink og den er virkelig ikke egnet for barn. 80 ml eggelikør 40Fortsett å lese «Påskedessert for voksne»
- Hvit KvikkLunsjkakeHvit KvikkLunsjkake er perfekt til deg som liker lys og hvit sjokolade best. Jeg dynker den, så den blir saftigFortsett å lese «Hvit KvikkLunsjkake»
- Gratinert «bakepotet»Gratinert «bakepotet» er den perfekte oppskriften for deg som har lyst på bakepotet, men ikke har tid eller lyst tilFortsett å lese «Gratinert «bakepotet»»
- HjemmepåskeHjemmepåske er mer vanlig enn de fleste tror. Så mange som 63 % holder seg hjemme i påsken og daFortsett å lese «Hjemmepåske»
- Utbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsakssengUtbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsaksseng er en praktisk rett, siden alt lages i samme form. Denne måten å lageFortsett å lese «Utbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsaksseng»
- Ukemeny for uke 13Ukemeny for uke 13 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 13»
- Egg- og sjokoladecocktailEgg- og sjokoladecocktail er en deilig drink, som like gjerne kan drikkes som dessert. Pynt: Sjokolade til å pynte kantenFortsett å lese «Egg- og sjokoladecocktail»
- Sør-afrikansk aftenSør-afrikansk aften er spennende og litt uvanlig. Maten fra Sør-Afrika er veldig variert og mye av den inneholder ingredienser viFortsett å lese «Sør-afrikansk aften»
- Dessertkake med smashkulerDessertkake med smashkuler er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller to førFortsett å lese «Dessertkake med smashkuler»
- Dorade fra Sør-EuropaDorade fra Sør-Europa er en saftig og smaksrik fiskerett, som for stor del tilberedes i ovnen. Rett før servering hellesFortsett å lese «Dorade fra Sør-Europa»
- Brun lapskausBrun lapskaus er nydelig tradisjonsmat med kraftig og god smak. Ordet stammer trolig fra det engelske lobscouse og ble lagetFortsett å lese «Brun lapskaus»
- RisonisalatRisonisalat passer til både kjøtt og fiskeretter, er super til grillmat og kan brukes som forrett eller lunsjrett, med godtFortsett å lese «Risonisalat»
- OlivenbrødOlivenbrød passer godt til tapas, men er også nydelig som tilbehør til supper og gryteretter. Jeg har brukt Dr. OetkerFortsett å lese «Olivenbrød»
- Glaserte svinekotelettspydGlaserte svinekotelettspyd er lettvinn mat fra Sør-Øst-Asia, som smaker helt nydelig. 8 svinekoteletter Marinade: 7 dl brunt sukker 5 dlFortsett å lese «Glaserte svinekotelettspyd»
- Ukemeny for uke 12Ukemeny for uke 12 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 12»
- Fine rundstykker med frømiksFine rundstykker med frømiks er luftige og saftige og nydelig tilbehør til supper, gryteretter, eller til frokost med deilig påleggFortsett å lese «Fine rundstykker med frømiks»
- Meksikansk screw driverMeksikansk screw driver er en screw driver, der vodkaen er byttet ut med tequila, som vel er den mest berømteFortsett å lese «Meksikansk screw driver»
- Dansk platteDansk platte betyr veldig koselige minner for meg. Vi har vært på Café Sorgenfri i København mange ganger og derFortsett å lese «Dansk platte»
- Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortillaIndrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla er en nydelig rett som spises i Sør-Amerika og et godt alternativ tilFortsett å lese «Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla»
- Texmexpizza med biffTexmexpizza med biff er en skikkelig deilig avveksling til den vanlige fredagstacoen. Jeg serverer den med tacochips og guaccamole til.Fortsett å lese «Texmexpizza med biff»
- KameltagineKameltagine er vanligere å servere i Nord-Afrika enn i Norge. Jeg liker å eksperimentere med nye råvarer og fikk takFortsett å lese «Kameltagine»
- Lammeskanker på en seng av sopp og rotgrønnsakerLammeskanker på en seng av sopp og rotgrønnsaker er nydelig mat, som er enkelt å lage til mange i enFortsett å lese «Lammeskanker på en seng av sopp og rotgrønnsaker»
- Kinesisk biffgryteKinesisk biffgryte er en rett med mye smak. Du får kjøpt kinesisk femkrydder i asiatiske butikker. Du kan justere styrkenFortsett å lese «Kinesisk biffgryte»
- Tunfisk med dillchimichurri og råstekte poteterTunfisk med dillchimichurri og råstekte poteter er en nydelig rett, inspirert av mattradisjoner fra Argentina og Uruguay. Om du ikkeFortsett å lese «Tunfisk med dillchimichurri og råstekte poteter»
- RoastbiffsalatRoastbiffsalat er godt, sunt og mettende. Den passer godt, både som en lunsjrett og som en middagsrett, med godt brødFortsett å lese «Roastbiffsalat»
- FrikadellepizzaFrikadellepizza er en pizza med inspirasjon fra Danmark. Jeg har laget den med rester fra en middag med frikadeller, menFortsett å lese «Frikadellepizza»
- StjerneskudStjerneskud er et nydelig dansk smørrebrød med en deilig saus, panert rødspette, kokt rødspette, røkelaks, reker, rogn, asparges, salat, sitronFortsett å lese «Stjerneskud»
- Ukemeny for uke 11Ukemeny for uke 11 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 11»
- Fisk i bao bunsFisk i bao buns er en velsmakende og smaksrik middag. Du kan gjøre den sterkere eller mildere, ved å justereFortsett å lese «Fisk i bao buns»
- Kalvegryte med spennende risKalvegryte med spennende ris er en velsmakende rett fra Sør-Europa. Om du ikke har tilgang på kalv, kan du brukeFortsett å lese «Kalvegryte med spennende ris»
- Pink gin rose lemonade med bringebærPink gin rose lemonade med bringebær er en av mine favorittdrinker. Jeg bruker en blanding av frosne og ferske ellerFortsett å lese «Pink gin rose lemonade med bringebær»
- Dressing til bao bunsDressing til bao buns er smaksrik og kan gjerne brukes til andre ting enn bao buns, for eksempel til salat,Fortsett å lese «Dressing til bao buns»
- En rask wok fra Sørøst-AsiaEn rask wok fra Sørøst-Asia smaker godt og er super å servere i en hektisk hverdag, siden den er klarFortsett å lese «En rask wok fra Sørøst-Asia»
- Vitello tonnato – en kjapp juksevariantVitello tonnato – en kjapp juksevariant blir laget av roastbiff i stedet for kalvekjøtt, men den smaker neste like godt.Fortsett å lese «Vitello tonnato – en kjapp juksevariant»
- FlødebollekageFlødebollekage eller kokosbollekake er en lettvinn og velsmakende dessert fra Danmark. Jeg har laget den som porsjonskaker, men du kanFortsett å lese «Flødebollekage»
- Ukemeny for uke 10Ukemeny for uke 10 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 10»
- CarpaccioCarpaccio er laget av rått kjøtt. Om du ikke liker rått kjøtt, eller ikke får tak i, kan du bruke roastbeef.Fortsett å lese «Carpaccio»
- Negroni SbagliatoNegroni Sbagliato er en italiensk versjon av drinken Negroni. Sbagliato betyr feil og feilen er at de har byttet utFortsett å lese «Negroni Sbagliato»
- Lammelår på grønnsakssengLammelår på grønnsaksseng er lettvint og godt og hele retten lages i én form. 12 poteter delt i 4 6Fortsett å lese «Lammelår på grønnsaksseng»
- Begersvingenlam – eller kampen om den grønne gørraBegersvingenlam er en italienske matrett min absolutte lammefavoritt. Den smaker fantastisk og den grønne gørra får ingen av oss nokFortsett å lese «Begersvingenlam – eller kampen om den grønne gørra»
- En helt fantastisk pasta bologneseEn helt fantastisk pasta bolognese er ingen overdrivelse. Noe av hemmeligheten er den lange koketiden, som gjør at sausen fårFortsett å lese «En helt fantastisk pasta bolognese»
- Vaniljeis med krokanVaniljeis med krokan er en kjent og kjær klassiker. En deilig variasjon er å servere vaniljeis med et dryss hjemmelagetFortsett å lese «Vaniljeis med krokan»
- Spagetti carbonaraSpagetti carbonara er en videreutvikling av en gammel rett fra Lazio i Italia. Den er rask og lettvinn å lageFortsett å lese «Spagetti carbonara»
- SursildSursild er kjent og kjært på mange norske frokostbord. Du kan kjøpe ferdig, men det er morsomt å lage sildFortsett å lese «Sursild»
- LavashakLavashak er persisk godteri. Det inneholder kun frukt og litt salt, så det er ganske sunt og i tillegg erFortsett å lese «Lavashak»
- KyllingsalatKyllingsalat er deilig som pålegg, som en del av et koldtbord eller en til en dansk frokost. om du harFortsett å lese «Kyllingsalat»
- Ukemeny for uke 9Ukemeny for uke 9 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 9»
- Saftig brytebrødSaftig brytebrød smaker godt når det er nybakt, men supert å fryse ned også. Den lange eltetiden er viktig forFortsett å lese «Saftig brytebrød»
- Jamaican muleJamaican mule er en variant av Moscow mule, med et karibisk preg. Den lages med rom i stedet for vodka.Fortsett å lese «Jamaican mule»
- Tunfisk med avokadoTunfisk med avokado er en nydelig rett, som både er sunn og enkel og rask å tilberede. Om du kunFortsett å lese «Tunfisk med avokado»
- Sjokolade- og chilifondantSjokolade- og chilifondant er en litt «varmere» sjokoladefondant. Sjokoladefondant er en deilig, fransk dessert, som serveres varm. Den skal væreFortsett å lese «Sjokolade- og chilifondant»
- Hummersuppe med laks og rekerHummersuppe med laks og reker inneholder ikke hummer, men hummerfond, som du får kjøpt på Meny og andre velassorterte matbutikkerFortsett å lese «Hummersuppe med laks og reker»
- Grønn curry kyllingsuppeGrønn curry kyllingsuppe har en mild smak av kokos og passer godt som en lunsjrett. Du kan variere styrken vedFortsett å lese «Grønn curry kyllingsuppe»
- Eple- og plommechutneyEple- og plommechutney er nydelig tilbehør til kjøttretter. Ordet chutney er indisk, men du finner chutney under mange forskjellige navnFortsett å lese «Eple- og plommechutney»
- Skrei med pastissausSkrei med pastissaus smaker nydelig. Du trenger egentlig ikke ekstra grønnsaker, siden det er grønnsaker i sausen, men jeg harFortsett å lese «Skrei med pastissaus»
- Ukemeny for uke 8Ukemeny for uke 8 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 8»
- Pasta med kjøttbollerPasta med kjøttboller er en klassiker og noe de aller fleste liker. Sausen blir nesten bedre jo lenger den fårFortsett å lese «Pasta med kjøttboller»
- BringebærmojitoBringebærmojito er en nydelig, frisk drink og en av mine favoritter. Bringebærmojito er en variant av den vanlige mojitoen fraFortsett å lese «Bringebærmojito»
- Entrecôte med peppersausEntrecôte med peppersaus er en rett som faller i smak hos de fleste. Du får kjøpt syltet pepper hos MenyFortsett å lese «Entrecôte med peppersaus»
- Fint grytebrødFint grytebrød er både lettvint og godt, men du må beregne litt tid, for det bakes over 2 dager. DuFortsett å lese «Fint grytebrød»
- Karamell- og ingefærkyllingKaramell- og ingefærkylling er en nydelig rett fra Vietnam. Kyllingen blir glasert i karamell og serveres med ris eller nudlerFortsett å lese «Karamell- og ingefærkylling»
- Libanesisk kylling i pitabrødLibanesisk kylling i pitabrød er en lettvinn hverdagsrett. Du kan gjerne legge kyllingen i marinade kvelden før den skal serveres,Fortsett å lese «Libanesisk kylling i pitabrød»
- Laks og nudler som i ØstenLaks og nudler som i Østen er en veldig sunn rett, som er enkel å lage til mange. Oppskriften erFortsett å lese «Laks og nudler som i Østen»
- Smuldrepai med eple eller apple crumbleSmuldrepai eller apple crumble er en veldig praktisk dessert, når man skal ha gjester. Det er dessuten veldig godt. DuFortsett å lese «Smuldrepai med eple eller apple crumble»
- Kremet blomkålsuppe med baconKremet blomkålsuppe med bacon er en deilig hverdagsrett. Det er ingen grunn til å kjøpe posesuppe, når det er såFortsett å lese «Kremet blomkålsuppe med bacon»
- Spansk potetomelett eller tortillaSpansk potetomelett eller tortilla er perfekt som en av rettene, når du skal servere tapas, eller som en lunsj- ellerFortsett å lese «Spansk potetomelett eller tortilla»
- Ukemeny for uke 7Ukemeny for uke 7 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 7»
- Oksefilet med ratatoille og lettvinn sausOksefilet med ratatoille og lettvinn saus, serverer jeg med stekte potetskiver og bakte tomater, men det passer godt med annet tilbehørFortsett å lese «Oksefilet med ratatoille og lettvinn saus»
- Bringebærpunsj10Bringebærpunsj er en frisk og god drink, som de fleste kan like. Punsj ble laget i England allerede i ca.Fortsett å lese «Bringebærpunsj»
- Indrefilet med asiatisk chimichurriIndrefilet med asiatisk chimichurri er en velbalansert rett med en frisk og sunn saus. Jeg har brukt indrefilet, men duFortsett å lese «Indrefilet med asiatisk chimichurri»
- Hvit pizza med nduja og trøffelsalamiHvit pizza med nduja og trøffelsalami er en smaksrik pizza. Nduja er en godt krydret, smørbar pølse fra Calabria iFortsett å lese «Hvit pizza med nduja og trøffelsalami»