Her kan du søke på forskjellige kategorier:
Følg bloggen min. Det er helt gratis:
Motta nye innlegg på e-post:
Sjekk den spennende matkalenderen
Siste innlegg på mat og drikke:
- Pasta med gorgonzolasausPasta med gorgonzolasaus smaker så godt. Om du ikke er glad i blåskimmelost, bør du prøve denne likevel, for ostenFortsett å lese “Pasta med gorgonzolasaus”
- Ukemeny for uke 38Ukemeny for uke 38 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 38”
- Indrefilet med løksaus og ovnspoteterIndrefilet med løksaus og ovnspoteter er en deilig søndagsmiddag. Løksausen er laget på den gammeldagse måten, med bruning av smørFortsett å lese “Indrefilet med løksaus og ovnspoteter”
- Moccha martiniMoccha martini er en av mine favorittdrinker og kan gjerne brukes som dessert. Den er inspirert av den mer kjenteFortsett å lese “Moccha martini”
- Karbonader med knutekålstuingKarbonader med knutekålstuing smaker godt for både liten og stor. Her serveres den med ovnspoteter, men du kan gjerne brukeFortsett å lese “Karbonader med knutekålstuing”
- AmarettopannacottaAmarettopannacotta er en deilig avslutning på et godt måltid. Amaretto er en likør laget på mandler og den passer veldigFortsett å lese “Amarettopannacotta”
- MatkalenderSjekk den spennende matkalenderen, full av både ganske vanlige matdager, men også mange merkelige dager. Det er helt utrolig hvaFortsett å lese “Matkalender”
- ØrretforrettØrretforrett lager seg nesten selv. Fisken gjøres klar i minimum 2 timer før servering og settes kaldt. Det sprø landbrødetFortsett å lese “Ørretforrett”
- Laks med pepperrotsaus og ovnspoteterLaks med pepperrotsaus og ovnspoteter er ekstra godt varme, solrike dager, siden sausen serveres kald. Retten er også godt egnetFortsett å lese “Laks med pepperrotsaus og ovnspoteter”
- Pasta med kylling og pestoPasta med kylling og pesto er kjempegodt. Kyllingen er marinert i pesto, i tillegg til at alt er blandet medFortsett å lese “Pasta med kylling og pesto”
- Ukemeny for uke 37Ukemeny for uke 37 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 37”
- Ålandspannekake med eplekompottÅlandspannekake med eplekompott lages tradisjonelt på semulegryn og krydres med kardemomme. Den serveres gjerne med blandede bær eller kompott ogFortsett å lese “Ålandspannekake med eplekompott”
- GrasshopperGrasshopper er så godt, at den i tillegg til å serveres som en drink, gjerne kan brukes som en voksendessert.Fortsett å lese “Grasshopper”
- KantarellrisottoKantarellrisotto smaker nydelig og kan brukes enten som en selvstendig rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Riktig tilberedtFortsett å lese “Kantarellrisotto”
- Hvit sjokoladeterrinHvit sjokoladeterrin kan minne om sjokoladepudding. Den er mektig, så en liten bit er nok per person. 200 g hvitFortsett å lese “Hvit sjokoladeterrin”
- Soltørka tomat- og olivenbrødSoltørka tomat- og olivenbrød smaker godt til supper, gryteretter, tapas og mye annet. Denne oppskriften gir ca. 2 store ellerFortsett å lese “Soltørka tomat- og olivenbrød”
- Sommerskinke med rødvinssausSommerskinke med rødvinssaus passer godt på varme sommerdager. Sommerskinken serverer jeg kald, men om du vil, kan du lune denFortsett å lese “Sommerskinke med rødvinssaus”
- Smørdampede gulrøtter, fennikel og purreSmørdampede gulrøtter, fennikel og purre smaker perfekt til de fleste fiskeretter. 1 ss smør 1/2 fennikel i små terninger 3Fortsett å lese “Smørdampede gulrøtter, fennikel og purre”
- Ukemeny for uke 36Ukemeny for uke 36 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 36”
- MuhalabiaMuhalabia er en melkepudding fra Midtøsten med smak av rosevann og pistasjnøtter. Den blir best med mandelmelk, men du kanFortsett å lese “Muhalabia”
- Dry MartiniDry Martini ble veldig kjent pga. James Bond. Det er hans favorittdrink og de fleste har vel hørt han bestilleFortsett å lese “Dry Martini”
- En helt nydelig viltgryteEn helt nydelig viltgryte er perfekt til kjølige eller regnvåte høstdager. Jeg serverer den med kokte perlepoteter eller mandelpoteter vedFortsett å lese “En helt nydelig viltgryte”
- Bao buns med crispy kyllingbrystBao buns med crispy kyllingbryst er nydelig mat, som gjerne kan erstatte fredagstacoen. Oppskriften er passe til 4 personer. 500Fortsett å lese “Bao buns med crispy kyllingbryst”
- Fløte- og blåskimmelgratinerte poteterFløte- og blåskimmelgratinerte poteter er ikke så vanlig, men virkelig godt. Fløtegratinerte poteter har etter hvert blitt en klassiker ,Fortsett å lese “Fløte- og blåskimmelgratinerte poteter”
- Laks teriyaki med deilige grønnsakerLaks teriyaki med deilige grønnsaker er en av mine favorittretter fra Japan og jeg lager den i mange varianter. DenneFortsett å lese “Laks teriyaki med deilige grønnsaker”
- Filippinsk salatFilippinsk salat er selvfølgelig perfekt tilbehør til filippinske retter, men den passer også godt til grillmat og stekte kjøttretter. 1/2Fortsett å lese “Filippinsk salat”
- Ovnsbakte rotgrønnsaker med hvitløkOvnsbakte rotgrønnsaker med hvitløk passer til det meste av kjøtt- og fiskeretter. 2 polkabeter, skrelt og delt i 4 2Fortsett å lese “Ovnsbakte rotgrønnsaker med hvitløk”
- Ukemeny for uke 35Ukemeny for uke 35 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 35”
- Brioche pølsebrødBrioche pølsebrød er luftige og saftige pølsebrød med franske aner. Brioche er fransk gjærbakst, som har en lekker gulfarge. DetFortsett å lese “Brioche pølsebrød”
- BringebærspritzBringebærspritz er en knallgod drink og en av mine absolutte favoritter. Bringebær- og myntesirupen har god holdbarhet, om den oppbevaresFortsett å lese “Bringebærspritz”
- Tunfisk med pepper- og soppsausTunfisk med pepper- og soppsaus er en uvanlig kombinasjon, men veldig godt. Siden fersk tunfisk smaker i nærheten av enFortsett å lese “Tunfisk med pepper- og soppsaus”
- Lasagnen til mannenLasagnen til mannen i huset er en av flere lasagneoppskrifter på bloggen. Vi er glade i lasagne hos oss ogFortsett å lese “Lasagnen til mannen”
- NepestuingNepestuing er en grønnsaksrett som smaker godt til både fisk og kjøtt og den gjør at du gjerne kan droppeFortsett å lese “Nepestuing”
- Kyllingspyd med makaronisalatKyllingspyd med makaronisalat er mat de fleste liker. Om du synes grillsesongen er over, kan du tilberede spydene i stekeovnen.Fortsett å lese “Kyllingspyd med makaronisalat”
- EggesalatEggesalat er et pålegg, som de aller fleste liker. I forbindelse med at det ble egg igjen etter lunsjen påFortsett å lese “Eggesalat”
- Hvite pizzasnurrerHvite pizzasnurrer er deilig til middag, kveldskosen, barnebursdag eller som turmat. Den hvite pizzasausen er veldig lettvinn å lage, sidenFortsett å lese “Hvite pizzasnurrer”
- Ukemeny for uke 34Ukemeny for uke 34 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i her overskrift ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 34”
- Kalv- og lammegryteKalv- og lammegryte er enkel å lage. Den er også praktisk på f.eks. hyttetur, siden alt er i én gryte. OppskriftenFortsett å lese “Kalv- og lammegryte”
- Bringebær- og limoncellospritzBringebær- og limoncellospritz er en knallgod drink og en av mine favoritter. Bringebærsirupen lages i forkant, så den rekker åFortsett å lese “Bringebær- og limoncellospritz”
- Hummer med couscoussalatHummer med couscoussalat er en rett som er inspirert av landene i Midt-Østen. Jeg kjøper hummer hos Meny og fårFortsett å lese “Hummer med couscoussalat”
- Mongolske lammestrimlerMongolske lammestrimler har mye smak fra den deilige marinaden. Du får kjøpt black bean sauce i asiatiske butikker. Mongolske lammestrimlerFortsett å lese “Mongolske lammestrimler”
- PannebrødPannebrød er en fin avveksling til pitabrød og det er litt sunnere, siden det er litt grovere. Du kan stekeFortsett å lese “Pannebrød”
- Sitron- og urtebakt laksSitron- og urtebakt laks er både lettvint og godt. Jeg brukte båtpoteter og smørdampede gulrøtter til, men du kan gjerneFortsett å lese “Sitron- og urtebakt laks”
- FiskepinnerFiskepinner kan du fint lage selv og de blir som det meste, mye bedre enn de ferdigkjøpte. Jeg synes detFortsett å lese “Fiskepinner”
- SoppomelettSoppomelett er mettende og perfekt i disse sopptider, men kan selvfølgelig lages med sopp fra butikken hele året. Selv omFortsett å lese “Soppomelett”
- Ukemeny for uke 33Ukemeny for uke 33 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 33”
- Pastaskruer med kjøttbollerPastaskruer med kjøttboller er noe de aller fleste liker og det er veldig barnevennlig. Sausen blir nesten bedre jo lenger denFortsett å lese “Pastaskruer med kjøttboller”
- EplespritzEplespritz er en variant av den mer berømte aperol spritz. Jeg har brukt Løiten Epleslang som du får kjøpt påFortsett å lese “Eplespritz”
- Laks teriyakiLaks teriyaki er en kjapp, velsmakende rett, som er populær hjemme hos oss. Fisken kan erstattes av annen fisk, eller kyllingFortsett å lese “Laks teriyaki”
- Tarte tartin med sjalottløkTarte tartin med sjalottløk er helt nydelig. Den kan serveres alene, som en lunsjrett med litt salat til eller somFortsett å lese “Tarte tartin med sjalottløk”
- MakaronisalatMakaronisalat passer godt til mye forskjellig, f.eks. grillmat, skinkeboks, kjøttpølser og stekte kjøttretter. Den smaker også godt på brødskiva, sammenFortsett å lese “Makaronisalat”
- MadeiragryteMadeiragryte har kraftig, rund og god smak og kjøttet blir fantastisk mørt, etter flere timer i ovnen. 1 kg høyryggFortsett å lese “Madeiragryte”
- Løksuppe med focacciaLøksuppe med focaccia smaker godt. Du kan velge om du vi gratinere suppen eller ikke og focaccia kan du entenFortsett å lese “Løksuppe med focaccia”
- En lettvinn og velsmakende eplekakeEn lettvinn og velsmakende eplekake passer godt nå som eplene henger modne på trærne. Hva smaker er vel bedre ennFortsett å lese “En lettvinn og velsmakende eplekake”
- Ukemeny for uke 32Ukemeny for uke 32 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 32”
- CappuccinobiscottiCappuccinobiscotti er deilige, italienske kjeks, som både passer godt både som sprøtt tilbehør til dessert og som en liten godbitFortsett å lese “Cappuccinobiscotti”
- Lindesnes ClubLindesnes Club er en ganske ny drink, oppkalt etter Lindesnes fyr. Bringebærsirupen må lages i forkant, så den rekker åFortsett å lese “Lindesnes Club”
- Laks på en seng av poteter og grønnsakerLaks på en seng av poteter og grønnsaker er god hverdagsmat og alt lages i samme form. Oppskriften er passeFortsett å lese “Laks på en seng av poteter og grønnsaker”
- Hvit pizza med sopp og spekeskinkeHvit pizza med sopp og spekeskinke smaker godt, med en skinke som blir litt sprø under stekingen. Om du ikkeFortsett å lese “Hvit pizza med sopp og spekeskinke”
- Pickles er mer enn sylteagurkPickles er mer enn sylteagurk og smaker godt, både på brødskiva og til mange slags middagsretter, f.eks. julematen. Farmoren minFortsett å lese “Pickles er mer enn sylteagurk”
- Svinefilet med sprøstekt bacon og rødvinssausSvinefilet med sprøstekt bacon og rødvinssaus er enkel mat å servere både til få og til mange mennesker. Her harFortsett å lese “Svinefilet med sprøstekt bacon og rødvinssaus”
- Knivskjell med blåskimmelost og urterKnivskjell med blåskimmelost og urter smaker deilig. Du får kjøpt knivskjell på Meny og andre velassorterte matbutikker og fiskebutikker. KnivskjelleneFortsett å lese “Knivskjell med blåskimmelost og urter”
- Shimbra wotShimbra wot er en velsmakende, lettlaget og vegetarisk kikertgryte fra Etiopia og Eritrea. Den er veldig sunn også, om duFortsett å lese “Shimbra wot”
- Ukemeny for uke 31Ukemeny for uke 31 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 31”
- Culotte med russiske erter og fløtegratinerte poteterCulotte med russiske erter og fløtegratinerte poteter med løk og persille er en nydelig rett, som ikke trenger saus, sidenFortsett å lese “Culotte med russiske erter og fløtegratinerte poteter”
- Angaga roseAngaga rose er en søt drink med kokos og ananassmak fra Maldivene. 4 cl brandy 6 cl Malibu 13 clFortsett å lese “Angaga rose”
- Kylling cacciatoreKylling cacciatore er både sunt og godt og i tillegg lages alt i en form, så det blir lite oppvask.Fortsett å lese “Kylling cacciatore”
- TunfisktacoTunfisktaco av fersk tunfisk er helt nydelig og om du kun har smakt tunfisk fra boks, kan jeg love atFortsett å lese “Tunfisktaco”
- CæsarsalatCæsarsalat er ikke oppkalt etter Julius Cæsar, men ble utviklet av italieneren Cesare Cardini i Mexico i 1924. Den sloFortsett å lese “Cæsarsalat”
- Glutenfritt fiberbrødGlutenfritt fiberbrød er lekkert, sunt, godt og mye billigere enn å kjøpe glutenfritt brød. 100 g valnøtter 100 g solsikkekjernerFortsett å lese “Glutenfritt fiberbrød”
- Poke bowl med laks og chilimajonesPoke bowl med laks og chilimajones er velsmakende kosemat fra Hawaii. Poke er det hawaiiske ordet for å skjære ellerFortsett å lese “Poke bowl med laks og chilimajones”
- Fløtegratinerte poteter med løk og persilleFløtegratinerte poteter med løk og persille er en velsmakende litt sunnere variant av fløtegratinerte poteter. De passer til de flesteFortsett å lese “Fløtegratinerte poteter med løk og persille”
- Ukemeny for uke 30Ukemeny for uke 30 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 30”
- Tuvas gode frøkjeksTuvas gode frøkjeks smaker veldig godt, både med og uten ost på. De holder seg lenge også, om du oppbevarerFortsett å lese “Tuvas gode frøkjeks”
- Forsøk nummer 5Forsøk nummer 5 er en drink, som sønnen min eksperimenterte med oppskriften på. Siden det tok fem forsøk, før hanFortsett å lese “Forsøk nummer 5”
- GulasjsuppeGulasjsuppe er en deilig rett som spises over store deler av Europa og Nord-Amerika. Mange tror at gulasj er fraFortsett å lese “Gulasjsuppe”
- Pasta med smårettskinke og tomatPasta med smårettskinke og tomat er raskt å lage, i tillegg til at det er velsmakende og sunt. Om duFortsett å lese “Pasta med smårettskinke og tomat”
- MakaronigratengMakaronigrateng eller makaroniform er lett å like og enkelt å servere til mange. Dette oppskriften er passe til 6 personer,Fortsett å lese “Makaronigrateng”
- Fiskesuppe av blåskjellkraftFiskesuppe av blåskjellkraft er en en rett, inspirert av maten i Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Du kan gjøreFortsett å lese “Fiskesuppe av blåskjellkraft”
- TimatimTimatim er en salat fra Etiopia og Eritrea. Den kan fint spises alene, med litt brød, eller som tilbehør tilFortsett å lese “Timatim”
- HariraHarira er en velsmakende og mettende suppe som opprinnelig kommer fra berbernes mattradisjoner, og som lages i Algerie og MarokkoFortsett å lese “Harira”
- Ukemeny for uke 29Ukemeny for uke 29 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 29”
- Kje på gresk visKje på gresk vis er møre, saftige kjelår, som får kose seg på en seng av grønnsaker og en tomatbasertFortsett å lese “Kje på gresk vis”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Reinsdyrfilet med jegersausReinsdyrfilet med jegersaus smaker godt av solbærsirup og jegermikskrydder. Jeg har valgt å servere med båtpoteter og blomkål, men duFortsett å lese “Reinsdyrfilet med jegersaus”
- Laks med pastis- og kjørvelsausLaks med pastis- og kjørvelsaus, gulrot- og blomkålpuré og mungobønner er en deilig rett. Mungobønnene kan fint erstatte poteter, menFortsett å lese “Laks med pastis- og kjørvelsaus”
- Gnocchi med kjøttsaus (ragu)Gnocchi med kjøttsaus (ragu) er lett å like for både liten og stor. Gnocchi er en italiensk klassiker. Det erFortsett å lese “Gnocchi med kjøttsaus (ragu)”
- Laks med hjemmelaget teriyakisausLaks med hjemmelaget teriyakisaus smaker nydelig som en liten kveldsrett og kan fint også brukes som forrett. Om du vilFortsett å lese “Laks med hjemmelaget teriyakisaus”
- Rekecocktail som i KaribiaRekecocktail som i Karibia er en frisk og god forrett, som smaker aller best med ferske reker, men du kanFortsett å lese “Rekecocktail som i Karibia”
- Ukemeny for uke 28Ukemeny for uke 28 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 28”
- Pasta med knivskjellPasta med knivskjell er ikke like vanlig som med andre typer skjell. Knivskjell kan tilberedes på samme måte som blåskjell.Fortsett å lese “Pasta med knivskjell”
- CosmopolitanCosmopolitan har vært yndlingsdrinken til den yngste broren min i flere år og vi lager den alltid til ham nårFortsett å lese “Cosmopolitan”
- Kalvefilet med bearnaisesaus og båtpoteterKalvefilet med bearnaisesaus og båtpoteter er en velsmakende rett, som passer godt til selskap. Du kan lage bearnaisesausen selv, somFortsett å lese “Kalvefilet med bearnaisesaus og båtpoteter”
- Kremet soppsuppeKremet soppsuppe er nydelig mat og med kantareller er den helt magisk. Som sønnen min sier: Livet er for kort tilFortsett å lese “Kremet soppsuppe”
- USAs nasjonaldag – 4. juliUSAs nasjonaldag – 4. juli feires i dag, til minne om dagen for uavhengighetserklæringen i USA, 4. juli 1776. DatoenFortsett å lese “USAs nasjonaldag – 4. juli”
- Blåskjell garam masalaBlåskjell garam masala er nydelige blåskjell, inspirert av smakene i India, Pakistan, Sri Lanka og Bangladesh. Oppskriften er passe tilFortsett å lese “Blåskjell garam masala”
- Timballo GenoveseTimballo Genovese eller timpano er en italiensk pastarett, pakket inn i en Pâte Brisée, som er en deig av mel,Fortsett å lese “Timballo Genovese”
- Hjemmelaget primHjemmelaget prim smaker kjempegodt. Du kan gjerne bruke brunostskalker i denne oppskriften. 1/2 kg brunost 1 boks usøtet kondensert melkFortsett å lese “Hjemmelaget prim”
- PotetstablerPotetstabler ser stilig ut og kan brukes som tilbehør til mange slags matretter. Beregn 1/2 -1 bakepotet per pers. SmørFortsett å lese “Potetstabler”
- Ukemeny for uke 27Ukemeny for uke 27 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese “Ukemeny for uke 27”
- Min beste oppskrift med fiskepuddingMin beste oppskrift med fiskepudding er en favoritt hos oss. Den er mye mer spennende, med røkt ørret i småFortsett å lese “Min beste oppskrift med fiskepudding”