Her finner du både oppskrifter med sous vide, samt temperaturer og tid for forskjellige råvarer.
- A – Å Sous vide (temperatur og tid)Sous vide er fransk og betyr “under vakuum”. Det er en måte å tilberede maten på, hvor maten vakuumeres ogFortsett å lese “A – Å Sous vide (temperatur og tid)”
- Andebryst med ferskensausAndebryst med ferskensaus, rosettkål og søtpotet- og sellerirotpuré er en etterligning av en nydelig rett vi spiste, for mange år sidenFortsett å lese “Andebryst med ferskensaus”
- Andebryst med rødvinskokt pære, rødvinssaus, persillerotpuré og spennende poteterAndebryst med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter er en nydelig middagsrett, som gjerne kan serveres til gjester. Dersom duFortsett å lese “Andebryst med rødvinskokt pære, rødvinssaus, persillerotpuré og spennende poteter”
- Andebryst sous vide med portvinssausAndebryst sous vide gir et perfekt resultat. Beregn 1/2 andebryst eller ca.150 – 200 g per person. Oppskriften er beregnetFortsett å lese “Andebryst sous vide med portvinssaus”
- Angus Denver steak med Clotildes ovnsbakte poteter og kryddersmørAngus Denver steak er en mør og smakfull muskel fra bogen på fremparten på oksen. Den egner seg godt helstektFortsett å lese “Angus Denver steak med Clotildes ovnsbakte poteter og kryddersmør”
- Bakt laks med svensk romsauce eller rognsaus med bakte sexypoteterBakt laks med svensk romsauce eller rognsaus med bakte sexypoteter og agurksalat er en enkel rett å servere til mangeFortsett å lese “Bakt laks med svensk romsauce eller rognsaus med bakte sexypoteter”
- Biff med gratinert potetmos og russiske erterBiff med gratinert potetmos og russiske erter er nydelig mat til spesielle anledninger. Du får kjøpt russiske erter i velassorterteFortsett å lese “Biff med gratinert potetmos og russiske erter”
- Bog av kje med brun saus og bakepotetBog av kje med brun saus og bakepotet er nydelig mat. Du kan enten langtidssteke kjeet eller legge det iFortsett å lese “Bog av kje med brun saus og bakepotet”
- Breiflabb med quinoa, revne, ovnsbakte beter og en deilig saus med pepperrot og sennepBreiflabb med quinoa, revne, ovnsbakte beter, sammen med sausen med pepperrot og sennep, er en nydelig, balansert rett. Retten erFortsett å lese “Breiflabb med quinoa, revne, ovnsbakte beter og en deilig saus med pepperrot og sennep”
- Culotte med russiske erter og fløtegratinerte poteterCulotte med russiske erter og fløtegratinerte poteter med løk og persille er en nydelig rett, som ikke trenger saus, sidenFortsett å lese “Culotte med russiske erter og fløtegratinerte poteter”
- Elgfilet med persillerotpuré og en nydelig fløte- og konjakksausElgfilet med persillerotpuré og en nydelig fløte- og konjakksaus er fantastisk mat og med denne sausen til, blir jeg etFortsett å lese “Elgfilet med persillerotpuré og en nydelig fløte- og konjakksaus”
- Elgfilet med sjalottløktarte tartin, smørdampa rotgrønnsaker, potetroser og morell- og kirsebærsausElgfilet med sjalottløktarte tartin, smørdampa rotgrønnsaker, potetroser og morell- og kirsebærsaus er kanskje min viltrettfavoritt. Det er litt jobb medFortsett å lese “Elgfilet med sjalottløktarte tartin, smørdampa rotgrønnsaker, potetroser og morell- og kirsebærsaus”
- Elgfilet med soppsaus og timianpotetmosElgfilet er nydelig mat og den smaker ekstra godt med denne sausen til. Om du har tilgang på kantareller, smakerFortsett å lese “Elgfilet med soppsaus og timianpotetmos”
- Entrecôte med peppersausEntrecôte med peppersaus er en rett som faller i smak hos de fleste. Du får kjøpt syltet pepper hos MenyFortsett å lese “Entrecôte med peppersaus”
- Estragonkylling med nydelig sausEstragonkylling med nydelig saus er en fin rett til både hverdags og selskap. Estragon og kyllingbryst passer perfekt sammen. DenneFortsett å lese “Estragonkylling med nydelig saus”
- Helstekt indrefilet med pommes boulangere og soppsausHelstekt indrefilet med pommes boulangere og soppsaus er festmat av beste slag. Jeg har servert det med romanesco, som smakerFortsett å lese “Helstekt indrefilet med pommes boulangere og soppsaus”
- Helstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes fritesHelstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes frites er så nydelig at det kan serveres i selskap, eller tilFortsett å lese “Helstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes frites”
- Hjort ytrefilet i sous vide med potetpuré og spennende blanding med epler, jordskokk, kantarell og tranebærHjort ytrefilet i sous vide med potetpuré og dette spennende tilbehøret er en av mine favoritt hjorteretter. Beregn 200 –Fortsett å lese “Hjort ytrefilet i sous vide med potetpuré og spennende blanding med epler, jordskokk, kantarell og tranebær”
- Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortillaIndrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla er en nydelig rett som spises i Sør-Amerika og et godt alternativ tilFortsett å lese “Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla”
- Indrefilet med couscoussalat og cacık – tzatzikiIndrefilet med couscoussalat og cacık – tzatziki er en deilig sommerrett, som er enkel å servere til mange. Cacık ogFortsett å lese “Indrefilet med couscoussalat og cacık – tzatziki”
- Indrefilet med løksaus og ovnspoteterIndrefilet med løksaus og ovnspoteter er en deilig søndagsmiddag. Løksausen er laget på den gammeldagse måten, med bruning av smørFortsett å lese “Indrefilet med løksaus og ovnspoteter”
- Indrefilet med persille- og blåskimmelsausIndrefilet med persille- og blåskimmelsaus er deilig selskapsmat. Jeg har servert retten med sopp, mais og pommes noisettes, men duFortsett å lese “Indrefilet med persille- og blåskimmelsaus”
- Indrefilet med risotto og tomatsalatIndrefilet med risotto og tomatsalat er en av favorittrettene mine for tiden. Tomatsalaten: Tomater i små terninger Bladpersille, grovhakket SorteFortsett å lese “Indrefilet med risotto og tomatsalat”
- Indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsausIndrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus er en perfekt rett å servere, nå når kantarellene er så flotte. Om duFortsett å lese “Indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus”
- Indrefilet med russiske erter og soppsausIndrefilet med russiske erter og soppsaus smaker så godt, at det gjerne kan brukes i selskap. Soppsausen kan lages iFortsett å lese “Indrefilet med russiske erter og soppsaus”
- Indrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssausIndrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssaus er lekker og velsmakende selskapsmat. Jeg serverer det med sellerirotpuré, men det passer godt medFortsett å lese “Indrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssaus”
- Kalkunbryst med fløtesaus og rødvinskokte pærerKalkunbryst med fløtesaus og rødvinskokt pære er en velsmakende selskapsrett, som er enkel å servere til mange. Det smaker godtFortsett å lese “Kalkunbryst med fløtesaus og rødvinskokte pærer”
- Kalv med blåskimmelsaus og smørdampede grønnsakerKalv med blåskimmelsaus og smørdampede grønnsaker ser lekkert ut og smaker veldig godt. Om du ikke har kalv, kan duFortsett å lese “Kalv med blåskimmelsaus og smørdampede grønnsaker”
- Kalvefilet med bearnaisesaus og båtpoteterKalvefilet med bearnaisesaus og båtpoteter er en velsmakende rett, som passer godt til selskap. Du kan lage bearnaisesausen selv, somFortsett å lese “Kalvefilet med bearnaisesaus og båtpoteter”
- Kalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteterKalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteter er en velsmakende rett og en av mine favoritter med kalv. Du kan brukeFortsett å lese “Kalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteter”
- Kalvefilet med kantareller og rødvin- og portvinssausKalvefilet med kantareller og rødvin- og portvinssaus er fantastisk. Kalven er mør og her serverer jeg den grillet, med fløtegratinerteFortsett å lese “Kalvefilet med kantareller og rødvin- og portvinssaus”
- Kalvefilet med parmesanpoteter og soppsausKalvefilet med parmesanpoteter og soppsaus er nydelig selskapsmat. Her har jeg servert retten med brokkolini, men du kan bruke deFortsett å lese “Kalvefilet med parmesanpoteter og soppsaus”
- Kalvefilet med sopp- og estragonsaus og sautert mangoldKalvefilet med sopp, estragonsaus og sautert mangold er en lettlikt middagsrett. Du kan erstatte kalven med oksefilet eller svinefilet. StartFortsett å lese “Kalvefilet med sopp- og estragonsaus og sautert mangold”
- Kalvefilet sous videDenne oppskriften gir en helt perfekt, mør og saftig kalvefilet. Skjær av sener og hinner. Krydre med timian, hvitløk ogFortsett å lese “Kalvefilet sous vide”
- Kveitefilet med baconterninger og amaronesausKveitefilet med baconterninger og amaronesaus er en helt nydelig rett og en av mine absolutte favoritter. Denne gangen har viFortsett å lese “Kveitefilet med baconterninger og amaronesaus”
- Kylling med couscoussalat og mango- og karridressingKylling med couscoussalat og mango- og karridressing er en rett, inspirert av mattradisjoner fra Midt-Østen. Denne retten kan også lagesFortsett å lese “Kylling med couscoussalat og mango- og karridressing”
- Laks med eplesausLaks med eplesaus er ikke den mest vanlige kombinasjonen, men det smaker veldig godt sammen. Eplesausen: 1 løk, finhakket 2Fortsett å lese “Laks med eplesaus”
- Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsakerLaksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker er en av mine lunsjfavoritter. Vi serverer sandwichen med båtpoteter. Det er viktig åFortsett å lese “Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker”
- Lam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteterLam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteter er en super rett, om du skal servere mange gjester. PåFortsett å lese “Lam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteter”
- Lammestek med bakte perlepoteterLammestek med bakte perlepoteter er godt og kan gjerne serveres i selskap. Sausen: 2 ss smør 1 pk sjampinjong iFortsett å lese “Lammestek med bakte perlepoteter”
- Langtidsstekt oksesteik med nydelig sausJeg langtidssteker ofte kjøtt som ikke er så mørt i utgangspunktet. Da blir selv det seigeste kjøttet fantastisk mørt. HerFortsett å lese “Langtidsstekt oksesteik med nydelig saus”
- Langtidsstekt oksestek med soppsausLangtidsstekt oksestek med soppsaus er en koselig søndagsmiddag. Jeg langtidssteker ofte kjøtt som ikke er så mørt i utgangspunktet. DaFortsett å lese “Langtidsstekt oksestek med soppsaus”
- Mørbrad av reinsdyr – med denne metoden får du det så mørt at du kan kutte den opp med skjeMørbrad av reinsdyr er ikke den møreste delen av dyret, men det kan fikses. Mørbraden er fra Finnmark Rein ogFortsett å lese “Mørbrad av reinsdyr – med denne metoden får du det så mørt at du kan kutte den opp med skje”
- Oksefilet med ratatoille og lettvinn sausOksefilet med ratatoille og lettvinn saus, serverer jeg med stekte potetskiver og bakte tomater, men det passer godt med annet tilbehørFortsett å lese “Oksefilet med ratatoille og lettvinn saus”
- Pasta med blåskimmelsaus og helstekt indrefiletPasta med blåskimmelsaus og helstekt indrefilet smaker veldig godt og indrefileten kan enten tilberedes i sous vide, eller grilles ellerFortsett å lese “Pasta med blåskimmelsaus og helstekt indrefilet”
- Reinsdyrmørbrad med bønner, fløtegratinerte poteter og madeirasausReinsdyrmørbrad sammen med fløtegratinerte poteter og madeirasausen er nydelig selskapsmat. Mørbraden legges i en sous vide og blir fantastisk mørt.Fortsett å lese “Reinsdyrmørbrad med bønner, fløtegratinerte poteter og madeirasaus”
- Rødvinskokte oksekjaker med risottoRødvinskokte oksekjaker med risotto er en av mine favorittretter fra Italia og har kraftig og god smak av rødvin. Det tarFortsett å lese “Rødvinskokte oksekjaker med risotto”
- Steinbit med agurk- og gulrotsalat og sennepssausSteinbit med agurk- og gulrotsalat og sennepssaus smaker godt og om du ikke får tak i steinbit, kan du brukeFortsett å lese “Steinbit med agurk- og gulrotsalat og sennepssaus”
- Steinbit med kreps og hummer- og grønnsakssausSteinbit med kreps og hummer- og grønnsakssaus er en nydelig rett, som gjerne kan serveres i finere selskaper. Sausen harFortsett å lese “Steinbit med kreps og hummer- og grønnsakssaus”
- Svinefilet med fløtegratinerte poteter og løkSvinefilet med fløtegratinerte poteter og løk er en deilig rett som ikke trenger saus, siden både e fløtegratinerte potetene medFortsett å lese “Svinefilet med fløtegratinerte poteter og løk”
- Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteterSvinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter er en deilig søndagsmiddag, som ikke trenger saus, siden knutekålstuingen gir nok fuktighet til retten.Fortsett å lese “Svinefilet med knutekålstuing og ovnspoteter”
- Svinefilet med pommes noisettes og chimichurriSvinefilet med pommes noisettes og chimichurri er nydelig selskapsmat. Chimichurri kan lages klart noen timer i forveien og settes iFortsett å lese “Svinefilet med pommes noisettes og chimichurri”
- Svinefilet med sprøstekt bacon og rødvinssausSvinefilet med sprøstekt bacon og rødvinssaus er enkel mat å servere både til få og til mange mennesker. Her harFortsett å lese “Svinefilet med sprøstekt bacon og rødvinssaus”
- Svinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteterSvinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter er en nydelig middagsrett, som gjerne kan serveres til gjester.Fortsett å lese “Svinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter”
- Svinesteik med rødkål og gammeldags brun sausSvinesteik med rødkål og gammeldags brun saus er en tradisjonell rett, som serveres i flere av de nordiske landene. Svinesteik:Fortsett å lese “Svinesteik med rødkål og gammeldags brun saus”
- Torsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og baconTorsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og bacon, smaker nydelig og passer til selskap. Jeg har pyntetFortsett å lese “Torsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og bacon”
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger den på et fat,Fortsett å lese “Vitello tonnato”
- Ytrefilet med cowboysmørsausYtrefilet med cowboysmørsaus passer perfekt til deg som er glad i kryddersmør. Du kan bruke hvilke grønnsaker og poteter duFortsett å lese “Ytrefilet med cowboysmørsaus”
- Ytrefilet med kantarell- og sjampinjongsausYtrefilet med kantarell- og sjampinjongsaus er nydelig selskapsmat Gni inn ytrefileten med rub, f.eks. Menys BBQ-rub. Dette kan gjerne gjøresFortsett å lese “Ytrefilet med kantarell- og sjampinjongsaus”
- Ytrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersausYtrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersaus er en av mine favorittretter. Konjakk- og peppersaus er dessuten den besteFortsett å lese “Ytrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersaus”