Her finner du både oppskrifter med sous vide, samt temperaturer og tid for forskjellige råvarer.
- A – Å Sous vide (temperatur og tid)Sous vide er fransk og betyr «under vakuum». Det er en måte å tilberede maten på, hvor maten vakuumeres ogFortsett å lese «A – Å Sous vide (temperatur og tid)»
- Andebryst med ferskensausAndebryst med ferskensaus, rosettkål og søtpotet- og sellerirotpuré er en etterligning av en nydelig rett vi spiste, for mange år sidenFortsett å lese «Andebryst med ferskensaus»
- Andebryst med rødvinskokt pære, rødvinssaus, persillerotpuré og spennende poteterAndebryst med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter er en nydelig middagsrett, som gjerne kan serveres til gjester. Dersom duFortsett å lese «Andebryst med rødvinskokt pære, rødvinssaus, persillerotpuré og spennende poteter»
- Andebryst sous vide med portvinssausAndebryst sous vide gir et perfekt resultat. Beregn 1/2 andebryst eller ca.150 – 200 g per person. Oppskriften er beregnetFortsett å lese «Andebryst sous vide med portvinssaus»
- Angus Denver steak med Clotildes ovnsbakte poteter og kryddersmørAngus Denver steak er en mør og smakfull muskel fra bogen på fremparten på oksen. Den egner seg godt helstektFortsett å lese «Angus Denver steak med Clotildes ovnsbakte poteter og kryddersmør»
- Bakt laks med svensk romsauce eller rognsaus med bakte sexypoteterBakt laks med svensk romsauce eller rognsaus med bakte sexypoteter og agurksalat er en enkel rett å servere til mangeFortsett å lese «Bakt laks med svensk romsauce eller rognsaus med bakte sexypoteter»
- Breiflabb med quinoa, revne, ovnsbakte beter og en deilig saus med pepperrot og sennepBreiflabb med quinoa, revne, ovnsbakte beter, sammen med sausen med pepperrot og sennep, er en nydelig, balansert rett. Retten erFortsett å lese «Breiflabb med quinoa, revne, ovnsbakte beter og en deilig saus med pepperrot og sennep»
- Elgfilet med persillerotpuré og en nydelig fløte- og cognacsausElgfilet med persillerotpuré og en nydelig fløte- og cognacsaus er fantastisk mat og med denne sausen til, blir jeg etFortsett å lese «Elgfilet med persillerotpuré og en nydelig fløte- og cognacsaus»
- Elgfilet med sjalottløktarte tartin, smørdampa rotgrønnsaker, potetroser og morell- og kirsebærsausElgfilet med sjalottløktarte tartin, smørdampa rotgrønnsaker, potetroser og morell- og kirsebærsaus er kanskje min viltrettfavoritt. Det er litt jobb medFortsett å lese «Elgfilet med sjalottløktarte tartin, smørdampa rotgrønnsaker, potetroser og morell- og kirsebærsaus»
- Elgfilet med soppsaus og timianpotetmosElgfilet er nydelig mat og den smaker ekstra godt med denne sausen til. Om du har tilgang på kantareller, smakerFortsett å lese «Elgfilet med soppsaus og timianpotetmos»
- Estragonkylling med nydelig sausEstragonkylling med nydelig saus er en fin rett til både hverdags og selskap. Estragon og kyllingbryst passer perfekt sammen. DenneFortsett å lese «Estragonkylling med nydelig saus»
- Helstekt indrefilet med pommes boulangere og soppsausHelstekt indrefilet med pommes boulangere og soppsaus er festmat av beste slag. Jeg har servert det med romanesco, som smakerFortsett å lese «Helstekt indrefilet med pommes boulangere og soppsaus»
- Helstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes fritesHelstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes frites er så nydelig at det kan serveres i selskap, eller tilFortsett å lese «Helstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes frites»
- Hjort ytrefilet i sous vide med potetpuré og spennende blanding med epler, jordskokk, kantarell og tranebærHjort ytrefilet i sous vide med potetpuré og dette spennende tilbehøret er en av mine favoritt hjorteretter. Beregn 200 –Fortsett å lese «Hjort ytrefilet i sous vide med potetpuré og spennende blanding med epler, jordskokk, kantarell og tranebær»
- Indrefilet med couscoussalat og cacık – tzatzikiIndrefilet med couscoussalat og cacık – tzatziki er en deilig sommerrett, som er enkel å servere til mange. Cacık ogFortsett å lese «Indrefilet med couscoussalat og cacık – tzatziki»
- Indrefilet med risotto og tomatsalatIndrefilet med risotto og tomatsalat er en av favorittrettene mine for tiden. Tomatsalaten: Tomater i små terninger Bladpersille, grovhakket SorteFortsett å lese «Indrefilet med risotto og tomatsalat»
- Indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsausIndrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus er en perfekt rett å servere, nå når kantarellene er så flotte. Om duFortsett å lese «Indrefilet med rösti (røsti) og kantarellsaus»
- Indrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssausIndrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssaus er lekker og velsmakende selskapsmat. Jeg serverer det med sellerirotpuré, men det passer godt medFortsett å lese «Indrefilet med trekkspillpoteter og rødvinssaus»
- Kalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteterKalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteter er en velsmakende rett og en av mine favoritter med kalv. Du kan brukeFortsett å lese «Kalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteter»
- Kalvefilet med kantareller og rødvin- og portvinssausKalvefilet med kantareller og rødvin- og portvinssaus er fantastisk. Kalven er mør og her serverer jeg den grillet, med fløtegratinerteFortsett å lese «Kalvefilet med kantareller og rødvin- og portvinssaus»
- Kalvefilet med sopp- og estragonsaus og sautert mangoldKalvefilet med sopp, estragonsaus og sautert mangold er en lettlikt middagsrett. Du kan erstatte kalven med oksefilet eller svinefilet. StartFortsett å lese «Kalvefilet med sopp- og estragonsaus og sautert mangold»
- Kalvefilet sous videDenne oppskriften gir en helt perfekt, mør og saftig kalvefilet. Skjær av sener og hinner. Krydre med timian, hvitløk ogFortsett å lese «Kalvefilet sous vide»
- Kveitefilet med baconterninger og amaronesausKveitefilet med baconterninger og amaronesaus er en helt nydelig rett og en av mine absolutte favoritter. Denne gangen har viFortsett å lese «Kveitefilet med baconterninger og amaronesaus»
- Kylling med couscoussalat og mango- og karridressingKylling med couscoussalat og mango- og karridressing er en rett, inspirert av mattradisjoner fra Midt-Østen. Denne retten kan også lagesFortsett å lese «Kylling med couscoussalat og mango- og karridressing»
- Laks med eplesausLaks med eplesaus er ikke den mest vanlige kombinasjonen, men det smaker veldig godt sammen. Eplesausen: 1 løk, finhakket 2Fortsett å lese «Laks med eplesaus»
- Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsakerLaksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker er en av mine lunsjfavoritter. Vi serverer sandwichen med båtpoteter. Det er viktig åFortsett å lese «Laksesandwich med sennepssaus og sylta grønnsaker»
- Lam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteterLam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteter er en super rett, om du skal servere mange gjester. PåFortsett å lese «Lam sous vide med mammas deilige saus og hasselbackpoteter»
- Lammestek med bakte perlepoteterLammestek med bakte perlepoteter er godt og kan gjerne serveres i selskap. Sausen: 2 ss smør 1 pk sjampinjong iFortsett å lese «Lammestek med bakte perlepoteter»
- Langtidsstekt oksesteik med nydelig sausJeg langtidssteker ofte kjøtt som ikke er så mørt i utgangspunktet. Da blir selv det seigeste kjøttet fantastisk mørt. HerFortsett å lese «Langtidsstekt oksesteik med nydelig saus»
- Langtidsstekt oksestek med soppsausLangtidsstekt oksestek med soppsaus er en koselig søndagsmiddag. Jeg langtidssteker ofte kjøtt som ikke er så mørt i utgangspunktet. DaFortsett å lese «Langtidsstekt oksestek med soppsaus»
- Mørbrad av reinsdyr – med denne metoden får du det så mørt at du kan kutte den opp med skjeMørbrad av reinsdyr er ikke den møreste delen av dyret, men det kan fikses. Mørbraden er fra Finnmark Rein ogFortsett å lese «Mørbrad av reinsdyr – med denne metoden får du det så mørt at du kan kutte den opp med skje»
- Reinsdyrmørbrad med bønner, fløtegratinerte poteter og madeirasausReinsdyrmørbrad sammen med fløtegratinerte poteter og madeirasausen er nydelig selskapsmat. Mørbraden legges i en sous vide og blir fantastisk mørt.Fortsett å lese «Reinsdyrmørbrad med bønner, fløtegratinerte poteter og madeirasaus»
- Rødvinskokte oksekjaker med risottoRødvinskokte oksekjaker med risotto er en av mine favorittretter fra Italia og har kraftig og god smak av rødvin. Det tarFortsett å lese «Rødvinskokte oksekjaker med risotto»
- Steinbit med agurk- og gulrotsalat og sennepssausSteinbit med agurk- og gulrotsalat og sennepssaus smaker godt og om du ikke får tak i steinbit, kan du brukeFortsett å lese «Steinbit med agurk- og gulrotsalat og sennepssaus»
- Steinbit med kreps og hummer- og grønnsakssausSteinbit med kreps og hummer- og grønnsakssaus er en nydelig rett, som gjerne kan serveres i finere selskaper. Sausen harFortsett å lese «Steinbit med kreps og hummer- og grønnsakssaus»
- Svinefilet med pommes noisettes og chimichurriSvinefilet med pommes noisettes og chimichurri er nydelig selskapsmat. Chimichurri kan lages klart noen timer i forveien og settes iFortsett å lese «Svinefilet med pommes noisettes og chimichurri»
- Svinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteterSvinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter er en nydelig middagsrett, som gjerne kan serveres til gjester.Fortsett å lese «Svinefilet sous vide med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter»
- Svinesteik med rødkål og gammeldags brun sausSvinesteik med rødkål og gammeldags brun saus er en tradisjonell rett, som serveres i flere av de nordiske landene. Svinesteik:Fortsett å lese «Svinesteik med rødkål og gammeldags brun saus»
- Torsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og baconTorsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og bacon, smaker nydelig og passer til selskap. Jeg har pyntetFortsett å lese «Torsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og bacon»
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger den på et fat,Fortsett å lese «Vitello tonnato»
- Ytrefilet med cowboysmørsausYtrefilet med cowboysmørsaus passer perfekt til deg som er glad i kryddersmør. Du kan bruke hvilke grønnsaker og poteter duFortsett å lese «Ytrefilet med cowboysmørsaus»
- Ytrefilet med kantarell- og sjampinjongsausYtrefilet med kantarell- og sjampinjongsaus er nydelig selskapsmat Gni inn ytrefileten med rub, f.eks. Menys BBQ-rub. Dette kan gjerne gjøresFortsett å lese «Ytrefilet med kantarell- og sjampinjongsaus»
- Ytrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersausYtrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersaus er en av mine favorittretter. Konjakk- og peppersaus er dessuten den besteFortsett å lese «Ytrefilet sous vide med pastinakkpuré og konjakk- og peppersaus»