Biffsalat med vaktelegg mango- karridressing er velsmakende sommermat, som passer både til lunsj og middag. Biffen og løken serveres varm, med resten av salaten og eggene på toppen. Vaktelegg er kun 1/5 av størrelsen til vanlige egg fra høne, og om du ikke får tak i vaktelegg, kan du bruke det i stedet. Oppskriften er passe til 4 personer.
Dressingen:
1/2 beger creme fraiche
1 dl majones
1 ss karri
2 ss mangoeddik
Salt og pepper
Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.
Salaten:
400 g biffkjøtt i strimler
2 løk i strimler
1 paprika i strimler
1/2 agurk i terninger
3 vårløk i ringer
1 salathode i strimler
8 vaktelegg, kokt i 2 minutter
1 beger granateplekjerner
1 ts røkt paprika
Salt og pepper
Brun kjøttet og løken raskt i smør. Krydre med rølt paprika, salt og pepper eller ev. annet krydder du har lyst på. Skrell eggene og del dem i to.
Legg kjøtt og løk på en tallerken og legg på resten av ingrediensene. sever med dressingen ved siden av, så hver enkelt selv kan bestemme hvor mye de skal ha på.
Biffsalat med vaktelegg mango- karridressing kan gjerne servers med godt brød til, f.eks. baguetter eller foccacia. Du finner mange spennende brødoppskrifter her og mange flere spennende og varierte salater fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.