Rabarbragin er en frisk og god sommerdrink, og en av mine favoritter. Jeg bruker Hendrick’s gin, som er rund og mild i smaken. Om du har rabarbra i egen hage, er rabarbrasirup billig og enkelt å lage.
Rabarbrasirup:
1 bunt rabarbrastilker (velg de rødeste)
500 g sukker
1 ltr vann
2 vaniljestenger
Del vaniljestengene deles på langs og skrap ut frøene. Kok lake på vann, sukker, vaniljestengene og frøene. Skjær rabarbraen i tynne skiver, tilsett dem i den kokende laken og kok det opp igjen. Ta kjelen av platen og la rabarbraen trekke i minimum 2 timer, gjerne over natten, på et kaldt sted.
Sil laken og ta ut vaniljestengene, men behold rabarbraskivene. De er nærmest en mos nå, og kan bli til kompott, smoothie, milkshake, eller kakefyll. Sett rabarbrasirupen kaldt til den skal brukes.
Rabarbragin:
4 cl Hendick’s gin
8 cl rabarbrasirup
1 cl ferskpresset sitronsaft
Kullsyrevann
Isbiter
Legg 3-4 isbiter i glasset. Hell i gin, rabarbrasirup og sitronsaft.
Fyll på med kullsyrevann uten smak og server.

Du finner flere spennende drinker , både med og uten alkohol HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.