Rabarbrasirup

Rabarbrasirup

Rabarbrasirup smaker godt i flere slags drinker, både med og uten alkohol. Om du koker glasset du skal oppbevare den på, er den holdbar i flere måneder. Den kan også fryses, man da er det viktig at du ikke fyller helt opp, siden den utvider seg under frysing.

1 bunt rabarbrastilker (velg de rødeste)

500 g sukker

1 ltr vann

2 vaniljestenger

Del vaniljestengene deles på langs og skrap ut frøene. Kok lake på vann, sukker, vaniljestengene og frøene. Skjær rabarbraen i tynne skiver, tilsett dem i den kokende laken og kok det opp igjen. Ta kjelen av platen og la rabarbraen trekke i minimum 2 timer, gjerne over natten, på et kaldt sted.

Sil laken og ta ut vaniljestengene, men behold rabarbraskivene. De er nærmest en mos nå, og kan bli til kompott, smoothie, milkshake, eller kakefyll. Sett rabarbrasirupen kaldt til den skal brukes.

Rabarbrasirup
Rabarbrasirup

 

Du finner velsmakende drinker du kan lage av rabarbrasirupen HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese