Bánh Mì – vietnamesisk baguette er kjempegodt. De nytes varme, rett fra ovnen, med ditt favorittbánh mì-fyll, rester fra middagen eller bare med en klatt smør. De passer også til tilbehør til supper og gryter. Du finner gjerne manitobamelet sammen med pizzamelet i velassorterte matbutikker. Jeg baker alltid dobbel porsjon, halvsteker, fryser ned og steker dem ferdig, når jeg skal bruke dem.
2,5 dl vann, lunkent om du har dårlig tid
1 pakke tørrgjær
2 ts sukker
150 gram manitobamel
350 gram type 00
2 ts salt
2 ss smeltet smør
1 stort egg (romtemperert)
Sånn gjør du det:
Elt sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, gjerne i 10 minutter, eller mer. Deigen skal være glatt og elastisk. Juster ev. med litt mel.
Smør en stor bolle lett med olje og legg i deigen. Dekk med lokk, plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle og la den heve på et varmt sted i min. 1 time (lunkent vann), eller til den har doblet seg i størrelse (kaldt vann).
Trykk, eller kjevle ut deigen til en sirkel og del den i 6 like store trekanter (ca. 135 g hver).
Start å rulle fra den innerste delen av trekanten og utover, til du har en pølse (se bilde).

Legg dem over over på en bakepapirkledt stekebrett. og sett dem til heving i min. 45 minutter.
Bruk en skarp kniv til å skjære snitt i hvert brød i en 45° vinkel.
Forvarm til 220 grader, plasser en rist ⅓ fra toppen og en annen ca. 10 cm under.
Fyll en ildfast form med vann og plasser det på nederste rille for å lage damp.
Rett før steking, sprayer du hver baguette med vann (ca. 4 spray per brød) med en sprayflaske av matkvalitet.
Plasser baguetteformen på øverste rille, med den ildfaste formen rett under.
Stek brødene i ca. 20 – 22 minutter. Etter 4 minutter, åpner du ovnen raskt og sprayer baguettene igjen. Fjern den ildfaste formen omtrent 10 minutter før slutt for å hjelpe skorpen med å bli sprø. Avkjøl og nyt! La Bánh Mì avkjøles litt før du skjærer i dem.

Du finner flere spennende brødoppskrifter fra fjern og nær HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.