Persisk kjelår

Persisk kjelår

Persisk kjelår er fantastisk godt i tillegg til at det ser lekker ut. Du får kjøpt kjelår på Meny, men om du ikke får tak i, kan du bruke et lammelår, men det krever lengre tid i ovnen. Du får kjøpt harissa i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 4 personer.

Marinade:
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 hvitløksfedd, knust
  • 4 ss harissa
  • 20 tørkede aprikoser
  • 4 ss granateplesirup
  • 1 potte mynte
  • Saft og skall av 2 sitroner
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Kjør alle ingrediensene til marinaden sammen i en foodprosessor eller med en stavmikser. Smør in kjelårene med marinaden og la det stå kaldt til marinering over natten.

Kjelårene:
  • 2 lår av kje ( ca. 2,5-3 kg)
  • 400 ml grønnsakskraft
  • 200 ml hvitvin
  • 4 tomater, delt i fire
  • 2 løk, delt i fire
  • 1 liten sitron, delt i fire (kan droppes om du ikke er så glad i syrlig mat)
  • 4 hvitløksfedd, med skall
  • 1 squash, i skiver

Legg løk, tomater, sitronbåter og hvitløk på en kompakt stekeplate. Legg kjelårene oppa og smør det med marinaden. Du kan la det stå i kjøleskapet i opptil 48 timer eller steke det med en gang. Hell i grønnsakskraften og vinen.

Sett stekeplaten i ovnen og stek på 200 grader i 20 minutter, skru deretter ned ovnen til 170 grader varmluft og legg litt folie løst over lammekjøttet. Stek i ytterligere 1 time, og tilsett deretter squashen. Stek deretter i ytterligere 20 minutter. Ta ut, dekk med folie og la hvile i 20 minutter.

Til servering:
  • En håndfull finhakket mynte
  • En håndfull finhakket koriander
  • Granateplefrø
  • Granateplesirup
  • 1/3 blokk fetaost, smuldret

Dryss over granateplekjerner, mynte, koriander, fetaost og en skvett granateplesirup.

Persisk kjelår
Persisk kjelår

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Legg igjen en kommentar