Marokkansk kjegryte lages av kjekjøtt fra bog eller lår. Den kan også lages med rester av kje eller lam, men da trenger den ikke så lang koketid. Du får kjøpt ras el hanout i asiatiske butikker.
- 1,5 kg benfritt kjekjøtt (ev. lammekjøtt) i biter på ca. 4 x 4 cm
- 2 rødløk, grovhakket
- 3 hvitløk, finhakket
- 4 ss olivenolje
- 2 bokser hermetiske tomater
- 5 dl kyllingkraft (ev. fond og vann)
- 2 ss ras el hanout
- 8 poteter i terninger
- 2 ts salt
- 1 ts kvernet pepper
- 2 ss hakket bladpersille
- 2 ss frisk mynte
Brun kjøttet og løken i oljen i en gryte, tilsett hvitløken og la det steke i 1 minutt til. Tilsett hakkede tomater, kraft og krydder. Kok opp, senk varmen og la gryten småkoke i 1 time. Tilsett potetene og la alt koke videre i ca. 1 time til, til potetene er myke og kjøttet er helt mørt. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket mynte og persille ved servering.
Server med couscous eller godt brød.

Du finner flere spennende og velsmakende retter fra Marokko her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.