Ciorba de Perisoare er en mettende og varmende kjøttbollesuppe fra Romania. Du kan velge om du vil lage den av svin eller storfekjøtt, eller familiedeig. Oppskriften er passe til 4 personer.
Kjøttboller:
- 500 g kjøttdeig
- 1 egg
- 3 dl dill (finhakket)
- 3 dl persille (finhakket)
- 50 g ris (langkornet og ukokt)
- 30 g brødsmuler
- 1 ts salt
- 1 ts sort pepper
Elt alle ingrediensene godt sammen, form kjøttboller med en diameter på ca. 2,5 cm. Det blir ca. 18 til 24 kjøttboller, avhengig av hvor store du lager dem. Sett kjøttbollene i kjøleskapet til de skal tilsettes i suppen.
Suppe:
- 3 dl olivenolje
- 1 stor løk (hakket)
- 2 store gulrøtter (hakket)
- 2 stilker selleri (hakket)
- Ev. salt (behøves ikke om kraften er salt nok)
- 1 ss sort pepper
- 2 ss tomatpuré
- 2 l kyllingkraft (ev. vann og fond)
- Saften av 1 sitron
- 1 kvist løpstikke, finhakket
- 1 egg (sammenpisket)
- Persille til pynt
- Rømme til servering
Fres løk, gulrøtter og selleri i olivenoljen i ca. 5 minutter, eller til løken er myk og litt gjennomsiktig. Rør inn tomatpuré og tilsett kraften. Kok opp, og tilsett kjøttbollene én om gangen. La det koke i ca. 10 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomkokte. Smak til med sitronsaft, løpstikke, pepper og ev. salt. Hell egget sakte inn i en jevn strøm, mens du rører og la suppen koke i et minutt til. Pynt gjerne med litt finhakket persille ved servering.
Server suppen varm med en klatt rømme og gjerne med litt godt brød.

Du finner flere spennende og velsmakende matretter fra Romaina her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.