Beregne matmengde per person

Beregne matmengde per person er ikke alltid like enkelt. To unge, aktive menn spiser f.eks. gjerne mye mer enn en eldre kvinne. Denne tabellen viser hvordan jeg beregner matmengden, men jeg justerer alltid for hvem som kommer.  Jeg beregner bl.a. dobbel  porsjon for nevøen min, men litt mindre enn det foreslåtte for moren min. Uansett synes jeg det er bedre om det er litt rester, enn at gjestene går sultne hjem. Det meste av mat kan for øvrig brukes neste dag, enten oppvarmet, som den er, eller som ingrediens i en ny rett.

 

LunsjForrettTilbehør til hovedrettDessertKommentar
Grønnsaker
Salat150 g150 g100 g
Kokte grønnsaker150 g
Bønner, erter, linser60 g
Ris (ukokt)60 g
Pasta (ukokt)50 g40 g75 g
Poteter200 g
Kjøtt
Grytekjøtt u/ben150 g
Grytekjøtt m/ben250 g
Koteletter300 g
Fårikålkjøtt300 g
Filet og biff200 g
Stek, benfri200 g
Stek m/ben300 g
Kjøttdeig til utspeing150 g
Pølser150 g
Spareribs500 g
Pinnekjøtt500 g
Innmat150 g
Ribbe150 g350 g
Fjærkre
Kylling, hel500 g
Kylling, filet100200 g
Kalkun, hel500 g
Kalkunfilet100200 g
Fisk og skalldyr
Fisk i skiver m/ben400 g
Fiskefilet100 g200 g
Lever100 g
Rogn150 g
Reker inkl. skall200 g500 g
Blåskjell inkl. skall200 g500 g
Krabbe inkl. skall500 g
Hummer/kreps inkl. skall500 g
Lutefisk500 g
Anretninger
Tapas/koldtbord500 gBrød kommer i tillegg
Spekemat150 gTilbehør kommer i tillegg
Ost200 gTilbehør kommer i tillegg
Saus
Sjysaus0,5 dl
Fløtesaus1 dl
Dressing0,5 dl0,25 dl0,5 dl
Diverse:
Ost150 g50 g200 g75 g
Suppe3 dl2 dl4 dl
Fruktgrøt2 dl
Frisk frukt200 g
Dessertsaus1 dl
Kake1-2 stykker
Pudding200 g

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese