Egyptisk ris med kylling

Egyptisk ris med kylling

Egyptisk ris med kylling er en skikkelig koserett, som passer for både små og store. Alle justerer retten etter egen smak, ved å variere mengden chiliolje, eller for de minste, droppe den helt. Mye av denne retten blir ekstra godt, om du lager det dagen før, så smakene får satt seg.

Marinering av kyllingen:
  • 900 g lårfilet av kylling
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 1,5 ts revet ingefær
  • 2 ts salt
  • 1,5 ts malt koriander
  • 1,5 ts karripulver
  • 3/4 ts malt spisskummen
  • 1 ts nykvernet sort pepper
  • 1/2 ts malt gurkemeie
  • 1/2 ts malt hvit pepper

Bland alle ingrediensene til marinaden i en stor bolle og rør inn kyllinglårene, så de blir godt dekket på alle kanter. Dekk til og la det marinere på et kaldt sted i minst 1 time, men gjerne over natten.

Hvit saus:
  • 5 dl yoghurt naturell
  • 3 ss tahini
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 1 1/2 ts salt
  • 2 ts nykvernet sort pepper
  • 1/2 ts honning

Rør alle ingrediensene sammen til en jevn saus. La den stå i romtemperatur i minst 1 time, eller i kjøleskapet over natten i kjøleskapet, så smakene får satt seg.

Hvit saus
Hvit saus
Chiliolje:
  • 2 ss rød pepperflak
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1/4 ts karripulver
  • 1/4 kopp olivenolje

Bland alle ingrediensene i en liten kjele og kok over middels varme til chiliflakene har blitt mørkere i fargen, og den hakkede hvitløken er litt brunet. Slå av varmen og la det stå mens du lager risen og steker kyllingen.

Gurkemeieris:
  • 1 ltr. basmatiris
  • 1 løk, finhakket
  • 2 ss nøytral olje (raps, mais)
  • 3/4 ts gurkemeie
  • 1 ts revet ingefær
  • 1/2 ts malt kardemomme
  • 2 ltr. kyllingkraft, ev. vann og fond
  • 1 ts grovkvernet sort pepper

Brun løk og ingefær i oljen til løken er myk og lett brunet. Tilsett gurkemeie, kardemomme og basmatiris og under omrøring til det dufter. Tilsett kyllingkraften og pepper, rør det sammen og la det koke på lav varme, under lokk i 18 minutter.

Agurk- og tomatrelish:
  • 1 god neve finhakket koriander
  • 5 dl agurk i terninger
  • 5 dl tomater i terninger
  • Saften av 1 nypresset lime lime
  • Salt og pepper

Bland alt sammen i en bolle og smak til med salt og pepper.

Agurk- og tomatrelish
Agurk- og tomatrelish
Steking av kyllingen:

Grill kyllingen eller stek den i 1 ss olje til den er gjennomstekt. La den hvile litt, før du deler den i 2,5–5 cm store biter.

Server kyllingen over gurkemeierisen, med agurk- og tomatrelish. Risle over en generøs mengde hvit saus og ev. chiliolje etter egen gane.

Egyptisk ris med kylling
Egyptisk ris med kylling

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din til [email protected]. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.