Elfenbenskysten

Elfenbenskysten er en av de største kakaoprodusentene i verden og produserer også palmeolje og kaffe. De har mye til felles med nabolandene, når det gjelder mattradisjoner. De spiser mye korn, gris, kylling, sjømat, fisk, frisk frukt, grønnsaker og krydder. Cassava og plantains er viktige ingredienser i dette kjøkkenet. En maispasta kalt aitiu brukes til å tilberede maisboller, og peanøtter er mye brukt i retter. Attiéké er en populær siderett i Elfenbenskysten laget med revet kassava og er veldig lik couscous i smak og konsistens. Alloco, som er moden plantana, stekt i palmeolje og krydret med en krydret saus laget av løk og chili, er vanlig gatemat. Den kan spises alene som mellommåltid eller ofte sammen med et hardkokt egg, samt tilbehør.

Grillet fisk og grillet kylling er de mest populære ikke-vegetariske matvarene. Perlehøne, er populært og den vanligste sjømaten er tunfisk, sardiner, reker og bonito (en variant av makrell). Røyking av fisk er veldig vanlig, som i resten av Vest-Afrika

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.