Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter er en av mine favorittpoteter. Jeg har fått en del spørsmål om hasselbackpotene mine, så jeg legger ut en liten oppskrift.
Bruk en bakepotet per pers. Ikke skrell dem, men legg dem på siden og stikk en trepinne igjennom ganske langt ned mot fjøla. Poenget med denne pinnen, er at du skal skjære poteten i tynne skiver, men ikke helt igjennom, så da stopper kniven i trepinnen. La trepinnen sitte i under hele stekingen, så potetskivene holder seg pent på plass.

Smør hasselbackpotetene med smeltet smør, tilsatt hvitløk fra tube og krydder hvert kvarter.  Stek potetene i ovnen i ca 2 timer på 200 grader. Om de begynner å se for brune ut, skrus temperaturen litt ned. Hasselbackpotetene skal være sprø utenpå og myke inni. Trekk ut pinnene før du serverer. Du kan bruke hasselbackpoteter til både kjøtt- og fiskeretter.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese