Cumberlandsaus

Cumberlandsaus er en engelsk klassiker, som serveres kald til kjøttretter. Den passer godt til både rødt og hvitt kjøtt og er super til grillmat.

1 sjalottløk, finhakket

4 ss rødvinseddik

12 hvite pepperkorn, støtt

1 dl kalvekraft, ev. fond og vann

1/2 dl portvin

1 ts worcestershiresaus

2 ss ripsgele

1 appelsin, kun saften

1 sitron, kun det gule skallet, kokt opp og skjært i strimler

Ev. salt

Kok opp løk, eddik og pepper i en liten kjele og kok ned til 1/3. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra sitronskallet og la det småkoke i 20 min. Smak til med salt og sil sausen over i en bolle. Sett cumberlandsaus kaldt til den skal serveres. Rett før serveringen tilsettes strimlet sitronskall.

Cumberlandsaus
Cumberlandsaus

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese