Lettvint kyllingform

Lettvint kyllingform er en super rett i en hektisk hverdag, hvor kjøtt, grønnsaker og saus lages i samme form. Oppskriften er passe til 4 personer.

800 g kyllingfilet

20 minitomater, delt i to

8 vårløk i strimler

1 bunt finhakket bladpersille

7,5 dl fløte

4 fedd finhakket hvitløk

1 pose reven parmesan

4 ts kyllingkrydder

1 ts pepper

Ev. salt

Lettvint kyllingform før fløteblandingen helles over
Lettvint kyllingform før fløteblandingen helles over

Smør bunnen i en ildfast form med smør eller olje. Legg i kyllingfiletene og tomatene oppa. Dryss over vårløk og persille.

Bland fløte, hvitløk, parmesan, kyllingkrydder og pepper. Smak til om det behøves mer salt enn det som finnes i kyllingkrydderet. Hell blandingen over og sett i ovnen på 200 grader. Stekes lettvint kyllingform til kyllingen er gjennomkokt. Om du bruker steketermometer, skal den være 68 grader.

Server lettvint kyllingform med valgfrie poteter eller ris. Om du ønsker, kan du drysse litt reven ost over før steking.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese