Pizza med pesto og kylling

Pizza med pesto og kylling er en pizzavariant, hvor pesto er pizzasausen. Den beste pestoen er den du lager selv, men pizzaen blir deilig med kjøpepesto også.

Pizzabunn:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann. La deigen heve i bollen, under et klede, til dobbel størrelse (min. 1 time). Trykk eller kjevle den ut og la den etterheve i ca. 30 minutter.  Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.

Pesto:

150 g fersk basilikum

3 dl olivenolje

100 g pinjekjerner

200 g parmesan

2 fedd hvitløk

1 ts salt

Kjør basilikum, pinjekjerner, parmesan, hvitløk og olivenolje i en foodprosessor til du får en kremet masse. Smak til med salt. La stå i romtemperatur til den skal brukes.

Kylling i marinade:

300 g kyllingfilet i strimler

3 hvitløksfedd, finhakket

1 dl olivenolje

La kyllingfileten ligge i marinaden i min. 1 time, men gjerne over natten, før du bruner den kjapt i stekepannen.

Montering:

Pesto

1 pk revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

1 løk i strimler

1/2 paprika i strimler

10 minitomater, delt i 2

10 oliven i tynne skiver

Smør pesto over hele bunnen. Legg på resten av ingrediensene og stek på 200 grader til pizzaen er gyllen og lekker.

Ruccola

Basilikum

Ta ut pizzaen og dryss over ruccola og basilikum rett før servering.

 

 

Du finner flere spennende pizzavarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese