Sjokoladepannacotta med karamelliserte nøtter, urtesukker og pikekyss

Sjokoladepannacotta med karamelliserte nøtter, urtesukker og pikekyss smaker ekstra godt for alle sjokoladeelskere. Du kan bruke så mørk sjokolade du vil. Jeg liker å blande hvit og mørk sjokolade. Denne oppskriften er passe til 8 personer.

100 g hvit kokesjokolade

100 g mørk kokesjokolade

2 vaniljestenger

1 ts vaniljesukker

4 ss brunt sukker

5 dl fløte

4 plater gelatin

Del opp vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Legg vaniljestenger, frø, vaniljesukker, sukker, melk og halvparten av fløten i en kjele. Kok langsomt opp.

Legg gelatinplatene i litt kaldt vann. Finhakk sjokoladen og legg den i en bolle. Når melkeblandingen koker, tilsettes gelatinplatene (klem dem tomme for vann først). Kok opp på nytt og sil blandingen over sjokoladen og rør til den har smeltet. Rør til slutt inn resten av fløten.

Fordel blandingen i åtte skåler og la pannacottaen stå kaldt til den stivner, gjerne over natta.

Karamelliserte nøtter:

2 dl sukker

4 dl grovhakka nøtter, f.eks. eb blanding av valnøtter, mandler, pistasjnøtter og hasselnøtter

1 klype finknust flaksalt

Smelt sukkeret til de karamelliserte nøttene til gyllen karamell i en stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen, rør inn nøttene og bland godt. Hell blandingen utover et stekebrett med bakepapir og strø over litt knust flaksalt. Spre nøttene utover med to gafler. Når de er helt avkjølt knekkes de opp i biter.

Server sjokoladepannacotta med karamelliserte nøtter, urtesukker og pikekyss.

Du finner oppskriften på urtesukkkeret HER og pikekyss finner du oppskrift på HER.

Sjokoladepannacotta med karamelliserte nøtter, urtesukker og pikekyss
Sjokoladepannacotta med karamelliserte nøtter, urtesukker og pikekyss

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese