Eplesaus er perfekt tilbehør til svin og fjærkre, som f.eks. kylling og and. Den kan også brukes til rød fisk.
1 løk, finhakket
2 epler, skrelt og i små terninger
100 g smør
6 dl eplejuice
2 ss konjakk
1 laurbærblad
1 ss kyllingfond
Lys maisennajevner
Salt og pepper
![Eplesaus](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1070987.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Fres løk og epler i smøret til løken er blank, men ikke brun. Tilsett eplejuice, konjakk og laurbærblad og la det koke i 30 min. Sil av løken og eplene, hell sausen tilbake i kjelen og smak til med pepper og kyllngfond, til sausen er passe salt. Kok opp og tilsett maisennajevner, til sausen er passe tykk.
![Eplesaus Eplesaus](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1070995.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner masse spennende sausoppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.