Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Liechtensteins uavhengighetsdag

15. august 2023

Event Series Event Series (See All)

Liechtensteins uavhengighetsdag feires 15. august hvert år, til minne om løsrivelsen fra Tyskland i 1866. Selv om de har vært selvstendige lenge, startet de ikke å feire uavhengighetsdagen før i 1940.

Dagen begynner med en offisiell statshandling på plenen ved siden av Vaduz slott. Arveprinsen og presidenten holder tale etterfulgt av en gratis mottakelse i rosehagen på Vaduz slott. Klokken 14 begynner feiringen og festlighetene i Vaduz sentrum, med fyrverkeri, gateselgere og karuseller.

Liechtenstein har et mangfoldig kjøkken, som er påvirket av mat fra landene rundt, spesielt Sveits og Østerrike. De er også påvirket av annen sentraleuropeisk mat. Ost og suppe er mye brukt og de mest brukte grønnsakene er poteter og kål. Melkeprodukter er veldig vanlig og av kjøtt brukes mest storfe, kylling og svin. De spiser vanligvis tre måltider om dagen, og de er ofte formelle.

Om du vil feire Liechtensteins uavhengighetsdag, finner du oppskrifter fra Liechtenstein her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Detaljer

Dato:
15. august 2023
Series:
Kategori for Arrangement:

Hva synes du?