Fylt loff

Fylt loff

Fylt loff ser lekkert ut og smaker godt. Den passer godt til lunsj og er velegnet som turmat. De kan også brukes som tilbehør til for eksempel grønnsakssuppe. Denne oppskriften gi to luftige og mettende loff.

Loffen:

125 g smør

1 pk gjær

6 dl melk

1 kg hvetemel

1 ss sukker

1/2 ts bakepulver

1 ts salt

1 egg

Smelt smør og hell i melk, løs opp gjær i blandingen og tilsett sammenpisket egg.

Bland mel, sukker, bakepulver, salt og tilsett melkeblandingen. Elt godt og la deigen hvile, tildekket, på et lunt sted til den i hvert fall har doblet seg. Del deigen i 2 like deler og kjevle hver av dem til rektangler.

Fyll:

1 boks ferdig pizzasaus

200 g baconterninger, sprøstekte

200 g revet ost, gjerne vellagret

1 ts oregano

Smør pizzasausen utover lofferektanglene, men ikke helt ut til sidene. Dryss på resten av ingrediensene, men spar litt av baconet. Rull sammen fra den ene langsiden, flytt dem over på bakepapirkledd stekeplate og brett endene innunder. La de fylte loffene heve til ønsket størrelse, minimum 30 minutter. Pensle med en blanding av sammenpisket egg og melk. Dryss over resten av baconet og kanskje litt mer revet ost. Fylt loff stekes på 190 grader i 30-40 minutter og  avkjøl noen få minutter på rist, før de deles i skiver og spises.

 

Fylt loff
Fylt loff

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese