Glutenfritt fiberbrød

100 g valnøtter

100 g solsikkekjerner

100 g mandler

50 g linfrø

1, 5 dl glutenfrie havregryn

400 g glutenfri fibermiks eller annen melmiks

1 pk tørrgjær

1 ts salt

5 dl lunket vann

2 ss fiberhusk

Bland sammen vann og fiberhusk og la det svelle ca. 5 min, så det blir en seig blanding. Kjør nøtter, kjerner, frø og havregryn til en fin blanding i en blender. Bland alt godt sammen, til en jevn, fin deig. Tilsett ev. mer vann eller mel om deigen er for tørr eller våt. Sett deigen til heving i 1 time.

Form brødet etter eget ønske og snitt gjerne et mønster med en skarp kniv. Pensle med vann. Etterhev i ca. 30 minutter. Stekes på 200 grader i ca. 40 minutter.

 

Du kan få tilsendt nyheter fra bloggen gratis.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese