Hvit pizza med spekeskinke og parmesan er en vinner. Skinken, parmesanen og basilikumbladene legges på etter steking og gjør at pizzaen ser innbydende og frisk ut. Om du ikke har forsøkt hvit pizza enda, kan jeg virkelig anbefale det. Hvit pizzasaus er enkelt å lage, kun crème fraîche, hvitløk, salt og pepper og ingen koking.
Pizzabunnen:
550 g mel, helst tipo 00
1 ts salt
1/2 pk pizzagjær
1 ss honning
1 ss olivenolje
Ca. 3 dl kaldt vann
Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.
Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.
Pizzasausen:
1 boks crème fraîche
1 revet hvitløk, eller hvitløk fra tube
Salt og pepper
Bland crème fraîche og hvitløk og smak til med salt og pepper. Fordel blandingen over pizzabunnen.
Topping:
200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag
1 rødløk i ringer
1/2 glass sorte oliven i skiver
Dryss over osten, legg på rødløk og oliven og sett pizzaen i ovnen, litt nedenfor midten på full guffe til toppen er gyllen.
Etter stekingen:
100 g god spekeskinke
Litt høvlet parmesan
Friske basilikumblader
Litt god olivenolje
Legg på skinke, parmesan og basilikumblader rett før servering og risle over litt god olivenolje.

Du finner over 60 spennende og velsmakende varianter av pizza her.