Involtini di bovino ripieni al pistacchio

Involtini di bovino ripieni al pistacchio (biffruller fylt med pistasj) er en av mine favorittretter. Oppskriften er passe til 6 biffruller.

800 g kalve- eller oksekjøtt av beste kvalitet i tynne skiver

150 g gulost i terninger på ca. 2,5 x 2,5 cm, f.eks. norvegia

60 g ricotta

1/2 glass pistasjkrem

200 g pistasj

1 pk kokt skinke i skiver

12 hele pistasjnøtter

Salt og pepper

1 dl olivenolje

Bank kjøttskivene løvtynne med en biffbanker. Prøv å banke dem så de blir til trekanter. Legg dem på bakepapir, dryss på salt og pepper og legg 1 skinkeskive øverst i den brede enden på hver kjøttskive.

Legg ca. 10 g ricotta, 1 ts pistasjkrem, 1 gulostterning og 2 pistasjnøtter øverst på hver skinkeskive (på samme måte som fyll til horn). Rull sammen kjøttet, først en brett over fyllet, brett deretter inn ytterhjørnene og rull til slutt hele kjøttstykket sammen.

Når du har rullet sammen alle kjøttstykkene, skal de paneres med pistasjmel, som lages ved å finhakke pistasj i en hurtigmikser. Kjør støtvis, så du ikke varmer opp nøttene. Hell olivenoljen i en bolle og dypp alle rullene i den og deretter i pistasjmel.

Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og stek dem midt i ovnen på 200 grader til de blir brune og lekre. Det tar 20 – 30 min.

Server involtini med en liten salat, eller med risotto.

Involtini di bovino ripieni al pistacchio
Involtini di bovino ripieni al pistacchio

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese