Irlands mattradisjoner handler om å fylle magen. Guinnessbrunt brød, irsk lapskaus, scones, sodabrød og stort sett alt med en potet i er vanlig. Irsk frokost er solid og består av stekt egg, bacon, tomatbønner, grillede tomater, sopp, brød, farls (potetkaker) pølser og ikke minst blodpølse.
Irish champ (potetmos) og irish stew er kanskje de mest kjente rettene fra Irland. Boxty serveres som restemat og et en lompe, laget av revne poteter og kokte poteter etter middagen, den fylles med kjøtt og serveres med brun saus. Irene spiser også mye mat fra havet, f.eks. irish seafood chowder, som er skjell og røkt fisk, kokt i fløte.
- Baileysfudgekake
- Gjeddekaker med potetknotter og fennikelsaus
- Havregrøt
- Irish coffee
- Irish stew
- Lammeskank i øl
- Luftig og kjempegod loff
- Mammas waldorfsalat
- Ovnsbakte beter
- Pickles er mer enn sylteagurk
- Potetmos
- Sildetallerken
- Sjokoladepudding
- Smuldrepai med bær og pistasj
- Smuldrepai med eple eller apple crumble
- Spinatsuppe
- Tomatsuppe med egg