Smuldrepai med eple eller apple crumble

Smuldrepai eller apple crumble er en veldig praktisk dessert, når man skal ha gjester. Det er dessuten veldig godt. Du gjør den nesten klar på morgenen, tar frem is og setter paien i ovnen under middagen, så er den klar når gjestene er det. Det er veldig enkelt. Oppskriften er passe til 8 porsjoner.

500 g epleterninger

100 g rosiner

1 ss kanel

2 ss brunt sukker

Rør alt godt sammen, så eplene er dekket på alle kanter. Legg epleblandingen i bunnen av en ildfast porsjonsform.

200 g smør

200 g mel

200 g sukker

Miks alt sammen til det blir som smuler fordel blandingen over eplene. Stek smuldrepai midt i ovnen på 200 grader til de bobler og er gylne.

Pynt med mynteblad og server smuldrepaien helt varm, rett fra ovnen, med is og gjerne en god dessertvin, for eksempel en Sauternes.

 

Du finner flere dessertoppskrifter, både enkle og mer avanserteher.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese