Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Köttfärslimpa er den svenske kjøttpuddingen og smaker godt med fløtesaus, poteter og valgfrie grønnsaker. Restene smaker godt i tynne skiver på brødskiva, eller du kan lage pytt i panne av den.

600 g karbonadedeig

1 finhakket paprika

1 finhakket løk

2 ts salt

2 sammenpiskede egg

3 dl melk

1 ts muskat

1 ts pepper

1,5 ss potetmel

1 pakke tørrsaltet bacon i skiver

Elt alt, bortsett fra baconet, godt sammen og hell det i brødform. Legg på 1 pakke tørrsaltet bacon i skiver og stek kjøttpuddingen i vannbad på 180 grader i 1 time.

Hjemmelaget kjøttpudding
Köttfärslimpa før steking

Hjemmelaget kjøttpudding serveres med brun saus og poteter i ønsket form, her hadde jeg kokte poteter etter gårsdagens middag, som jeg har skjært i skiver, krydret og stekt i smør i langpanna på 200 grader.  Grønnsakene kan også varieres. Kraften som skilles ut fra puddingen under steking, bruker jeg alltid i sausen.

Fløtesaus:

1 sjalottløk, finhakket
Smør til steking
6 dl fløte
2 ss oksefond
4 ss soyasaus
4 ss solbærsyltetøy
Pepper og ev. salt

Brun sjalottløken i smør, rør inn fløte, fond og soyasaus og la sausen småkoke på lav varme til den tykner litt, ca. 20 minutter. Om du ønsker en helt glatt saus, kan du sile av løken nå. Rør inn solbærsyltetøyet, kok opp og smak til med pepper og ev. salt.

Hjemmelaget kjøttpudding
Hjemmelaget kjøttpudding

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Legg igjen en kommentar