Kylling Nawabi tilberedes i en saus med løk, cashewnøtter og yoghurt. Tilberedningen er glatt (ingen hele krydder eller kjøttbein å håndtere) og kan nytes med rotis eller parathas. Barn og eldre vil elske denne milde, men smakfulle retten. Oppskriften er passe til 4 personer
750 g lårfilet av kylling
Marinering:
1 cm frisk ingefær
1 ts salt
10 fedd hvitløk
3 grønne chili, stilk og frø fjernet
20 cashewnøtter
2 dl frisk koriander
1 ts garam masala
1/2 ts rødt chilipulver
1 ts gurkemeiepulver
2 dl fløte
Kjør alle ingrediensene til en helt jevn masse med en foodprosessor eller stavmikser. Bland inn kyllingen og la den marinere i minst en time, eller helst over natten.
Kylling Nawabi:
Kyllingen og marinaden
4 ss ghee eller nøytral olje til steking
3 løk malt til pasta
2 dl fløte
Salt og pepper
Koriander til pynt
Varm ghee eller olje i en tykkbunnet gryte eller sautépanne og stek løkpastaen på middels varme til den rå lukten forsvinner og den er lysebrun. Tilsett kyllingen med marinaden og rør på middels varme til kyllingen skifter farge. Tilsett resten av fløten, sett på lokk og stek til kyllingen er gjennomstekt (ca. 20 minutter) på lav varme. Smak til med salt og pepper og pynt med noen korianderblader. Server kylling nawabi med nawabinan eller annet indisk brød.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.