Lacme Sabine

Lacme Sabine

Lacme Sabine er en palestinsk rett, som passer for både liten og stor. Den er lettvinn å lage, siden alt skal i samme for. Retten tar litt tid i ovnen, men den tiden kan du jo finne på noe hyggelig så lenge. Du kan gjøre den mildere eller sterkere ved å justere mengden pepper og chili. Oppskriften er passe til 2-3 personer, men kan enkelt ganges opp til flere og lages i langpanne, om du skal servere til mange.

  • 500 g kjøttdeig (storfe eller lam)
  • 2 løk, finhakket
  • 1-2 grønne chili, finhakket
  • 1 liten bunt bladpersille (finhakket)
  • 600 g poteter, i tynne skiver (bruk gjerne mandolin eller ostehøvel)
  • 500 g store tomater, i skiver
  • 1 ss olivenolje
  • 2-3 ts salt
  • 2-3 ts nykvernet sort pepper
  • 1 ts malt peppermix
  • 1/2 sitron til serveringen

Bland sammen kjøttdeig, løk, chili, 1 ts salt, 1 ts pepper og persille og fordel blandingen utover i en ildfast form.

Legg på potetskivene og deretter tomatene. Krydre med resten av saltet, pepper og peppermix.

Drypp over litt olivenolje og sett formen i ovnen på 200 grader i ca. 1 time og 15 minutter.

Lacme Sabine på tallerkenen
Lacme Sabine på tallerkenen

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.