Lacme Sabine er en palestinsk rett, som passer for både liten og stor. Den er lettvinn å lage, siden alt skal i samme for. Retten tar litt tid i ovnen, men den tiden kan du jo finne på noe hyggelig så lenge. Du kan gjøre den mildere eller sterkere ved å justere mengden pepper og chili. Oppskriften er passe til 2-3 personer, men kan enkelt ganges opp til flere og lages i langpanne, om du skal servere til mange.
- 500 g kjøttdeig (storfe eller lam)
- 2 løk, finhakket
- 1-2 grønne chili, finhakket
- 1 liten bunt bladpersille (finhakket)
- 600 g poteter, i tynne skiver (bruk gjerne mandolin eller ostehøvel)
- 500 g store tomater, i skiver
- 1 ss olivenolje
- 2-3 ts salt
- 2-3 ts nykvernet sort pepper
- 1 ts malt peppermix
- 1/2 sitron til serveringen
Bland sammen kjøttdeig, løk, chili, 1 ts salt, 1 ts pepper og persille og fordel blandingen utover i en ildfast form.
Legg på potetskivene og deretter tomatene. Krydre med resten av saltet, pepper og peppermix.
Drypp over litt olivenolje og sett formen i ovnen på 200 grader i ca. 1 time og 15 minutter.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.
