Landbrød smaker godt til smørbrød av ulike slag, til tapas eller som tilbehør til supper og gryteretter. Denne oppskriften gir 2 saftige og luftige landbrød.
- 2 ss smør, smeltet
- 300 gram hvetemel
- 200 gram siktet rugmel
- 1 ts salt
- 1/4 ts tørrgjær
- 4 dl kaldt vann
Elt alt godt sammen. Dekk med plastfolie og la den heve på kjøkkenbenken i 12-18 timer.
Brett deigen sammen 8-12 ganger, når du baker ut. Strø eventuelt på litt mel dersom deigen klistrer seg fast.
Brett sammen deigen til en rektangulær form og legg den på en stekeplate med bakepapir
Dekk med et rent koppehånkle og la den etterheve i min. 1 time.
Dryss litt mel over brødet, skjær riller på skrå og stek det på midterste rille på 200 grader i 30 minutter, eller til landbrødet har en fin og gyllen stekeskorpe. Avkjøl brødet på en rist.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din til [email protected]. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.