Mammas kalkun med mangosalat og fløtesaus smaker nydelig godt. Det geniale med retten, er at du lager kjøttet og sausen i samme kjele og kalkunbrystet holder seg saftig. Her er den servert med råstekte poteter, men du kan bruke andre potetvarianter om du ønsker.
Kalkun med fløtesaus:
1 kalkunbryst
1 boks rømme
Melk til det akkurat dekker kalkunen
50 g brunost
1 kyllingbuljongterning
Maisenna
Krydre kalkunbrystet med salt og pepper og brun det i en stekepanne med en god klatt smør.
Legg kalkunen i en kjele. Kok ut av panna med vann. Vannet helles over i kjelen, sammen med rømme, og melk til det akkurat dekker kalkunen. Tilsett brunost og kyllingbuljongterning . Kok brystet ferdig i sausen, ta det opp og del det i skiver. Jevn sausen med maisenna.
Råstekte poteter:
Beregne 200 g poteter per person. Skjær potetene i ganske tynne skiver. Risle langpanna med litt olivenolje. Fordel potetene utover. De må ikke ligge oppa hverandre. Risle over litt mer olivenolje og stek dem på 250 grader til de er gylne og lekre. Gi dem et dryss med salt og pepper før servering. Du kan gjerne bruke flaksalt.
Mangosalaten:
Salatblader, f.eks. isberg
1 mango, strimlet
1/2 agurk
Bland ingrediensene til salaten i en bolle.
Dressingen:
1/2 beger creme fraiche
1 dl majones
1 ss karri
2 ss mangoeddik
Salt og pepper
Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.

Du finner flere spennende og velsmakende retter med and, går og kalkun her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.