Omelett med ost og pragerskinke er kjempegodt. Pragerkinke kommer som navnet tilsier fra Praha, der skinken er slakternes stolthet og har hedersplassen i påleggedisken. Den blir laget ved at den møreste og magreste delen av låret surres og lakesaltes før den røkes med bøkeflis. Oppskriften er passe til 2 personer
1/2 purre, finhakket
5 egg
5 ss fløte
Salt og pepper
1/2 glass sorte oliven i skiver
1/2 paprika, finhakket
100 g revet ost etter eget ønske
100 g pragersinke i skiver
2 tomater, delt i skiver
Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell blandingen over i en stekepanne, sammen med oliven og paprika. La de kose seg på middels varme, mens du rører med en stekespade. Dryss på purre, tomat, ost og skinke og sett på lokk og la det kose seg over lav varme, til eggeblandingen stivner. Brett omeletten dobbelt og server med godt brød, f.eks. grytebrød, som du finner oppskrift på her.
Du finner flere oppskrifter på og med omelett HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.