Omelett med ost og pragerskinke

Omelett med ost og pragerskinke

Omelett med ost og pragerskinke er kjempegodt. Pragerkinke kommer som navnet tilsier fra Praha, der skinken er slakternes stolthet og har hedersplassen i påleggedisken. Den blir laget ved at den møreste og magreste delen av låret surres og lakesaltes før den røkes med bøkeflis. Oppskriften er passe til 2 personer

1/2 purre, finhakket

5 egg

5 ss fløte

Salt og pepper

1/2 glass sorte oliven i skiver

1/2 paprika, finhakket

100 g revet ost etter eget ønske

100 g pragersinke i skiver

2 tomater, delt i skiver

Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell blandingen over i en stekepanne, sammen med oliven og paprika. La de kose seg på middels varme, mens du rører med en stekespade. Dryss på purre, tomat, ost og skinke og sett på lokk og la det kose seg over lav varme, til eggeblandingen stivner. Brett omeletten dobbelt og server med godt brød, f.eks. grytebrød, som du finner oppskrift på her.

Du finner flere oppskrifter på og med omelett HER.

Omelett med ost og pragerskinke
Omelett med ost og pragerskinke

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese