Baguette med oliven og soltørket tomat

Baguette med oliven og soltørket tomat

Baguette med oliven og soltørket tomat smaker godt til supper, gryteretter, tapas og mye annet. Denne oppskriften gir ca. 4 baguetter, avhengig av størrelsen.

125 g smør

1 pk gjær

1 egg, sammenpisket

6 dl melk

1 kg hvetemel

1 glass oliven i skiver, avsilt

1/2 glass soltørka tomat, godt avsilt

1 ss sukker

1/2 ts bakepulver

1 ts salt

Smelt smør og hell i melk, løs opp gjær i blandingen og tilsett egget. Bland mel, sukker, bakepulver, salt og tilsett melkeblandingen, oliven og soltørket tomat. Elt godt og la deigen hvile, tildekket, på et lunt sted til den i hvert fall har doblet seg. Del deigen i 4 like deler og form dem til lange baguetter, som passer på stekebrettet. Hold i endene og vri i hver sin retning, så baguettene får en fin snurr (se på bildet). Legg dem på bakepapirdekket stekeplate og la dem heve til ønsket størrelse i minimum 30 minutter. Pensle dem og stek dem midt i ovnen på 190 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Baguette med oliven og soltørket tomat
Baguette med oliven og soltørket tomat

 

Du finner flere spennende brødoppskrifter fra fjern og nær HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese