Persisk kjelår er fantastisk godt i tillegg til at det ser lekker ut. Du får kjøpt kjelår på Meny, men om du ikke får tak i, kan du bruke et lammelår, men det krever lengre tid i ovnen. Du får kjøpt harissa i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 4 personer.
Marinade:
- 2 ss tomatpuré
- 4 hvitløksfedd, knust
- 4 ss harissa
- 20 tørkede aprikoser
- 4 ss granateplesirup
- 1 potte mynte
- Saft og skall av 2 sitroner
- 2 ts spisskummen
- 2 ss olivenolje
- Salt og pepper
Kjør alle ingrediensene til marinaden sammen i en foodprosessor eller med en stavmikser. Smør in kjelårene med marinaden og la det stå kaldt til marinering over natten.
Kjelårene:
- 2 lår av kje ( ca. 2,5-3 kg)
- 400 ml grønnsakskraft
- 200 ml hvitvin
- 4 tomater, delt i fire
- 2 løk, delt i fire
- 1 liten sitron, delt i fire (kan droppes om du ikke er så glad i syrlig mat)
- 4 hvitløksfedd, med skall
- 1 squash, i skiver
Legg løk, tomater, sitronbåter og hvitløk på en kompakt stekeplate. Legg kjelårene oppa og smør det med marinaden. Du kan la det stå i kjøleskapet i opptil 48 timer eller steke det med en gang. Hell i grønnsakskraften og vinen.
Sett stekeplaten i ovnen og stek på 200 grader i 20 minutter, skru deretter ned ovnen til 170 grader varmluft og legg litt folie løst over lammekjøttet. Stek i ytterligere 1 time, og tilsett deretter squashen. Stek deretter i ytterligere 20 minutter. Ta ut, dekk med folie og la hvile i 20 minutter.
Til servering:
- En håndfull finhakket mynte
- En håndfull finhakket koriander
- Granateplefrø
- Granateplesirup
- 1/3 blokk fetaost, smuldret
Dryss over granateplekjerner, mynte, koriander, fetaost og en skvett granateplesirup.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.