Pistasjinvoltini med steinsopprisotto

Pistasjinvoltini med steinsopprisotto er en nydelig, italiensk rett, som gjerne kan serveres i selskap. Oppskriften er passe til 4 personer.

Pistasjinvoltini:

800 g kalve- eller oksekjøtt av beste kvalitet i tynne skiver

150 g gulost i terninger, f.eks. norvegia

8 ts ricotta

1/2 glass pistasjkrem

200 g pistasj

8 skiver kokt skinke

12 hele pistasjnøtter

Salt og pepper

1 dl olivenolje

Bank kjøttskivene løvtynne med en biffbanker. Prøv å banke dem så de blir til trekanter. Legg dem på bakepapir, dryss på salt og pepper og legg 1 skinkeskive øverst i den brede enden på hver kjøttskive.

Legg ca. 1 ts ricotta, 1 ts pistasjkrem og 2 pistasjnøtter øverst på hver skinkeskive (på samme måte som fyll til horn). Rull sammen kjøttet, først en brett over fyllet, brett deretter inn ytterhjørnene og rull til slutt hele kjøttstykket sammen.

Når du har rullet sammen alle kjøttstykkene, skal de paneres med pistasjmel, som lages ved å finhakke pistasj i en hurtigmikser. Kjør støtvis, så du ikke varmer opp nøttene. Hell olivenoljen i en bolle og dypp alle rullene i den og deretter i pistasjmel.

Legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir og stek dem midt i ovnen på 200 grader til de blir brune og lekre. Det tar 20 – 30 min.

 

Pistasjinvoltini med steinsopprisotto
Pistasjinvoltini

 

Steinsopprisotto:

1 finhakket løk

1/2 dl olivenolje

1 pk risottoblanding

1 neve tørket steinsopp

2 fedd hvitløk, finhakket

1 l varm kraft

100 g smør

50 g finrevet parmesan

1/2 sitron, kun saften

Litt finhakket persille

Skyll steinsoppen i kaldt vann. Kok opp vann, trekk til side og legg i steinsoppen. La soppen ligge i vannet i 15 min, før du siler vannet over i litermål, tørker av soppen og legger den til side til senere

Kraft:

Avsil fra soppen

Vann

2 ss sjalottløkfond

Fyll litermålet avsil fra soppen, fond og vann, hell blandingen tilbake til kjelen og kok opp, når den skal brukes.

 

   Steinsopprisotto

 

Risottoen:

Finhakk soppen, brun den i litt olivenolje og sett til side.

Varm en sautépanne eller gryte og tilsett olje. Fres løk og hvitløk til løken er myk og blank. Tilsett risen og la den frese med et par minutter. Sett platen på middels varme og tilsett soppen.

Kok opp kraften i en egen kjele og hold den varm. Hell én øse av den varme kraften over risen. Fortsett å røre og riste på kjelen mens risottoen koker. Spe med mer kraft når det meste er absorbert i kjelen og fortsett å spe til du har ønsket konsistens. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glir lett utover tallerkenen. Rør ekstra godt mot slutten av koketiden. Når risottoen har fått perfekt konsistens, tilsettes sitronsaft, smør og parmesan. Smak til med litt salt og pepper. Risottoen vil tykne om den blir stående. Rør inn finhakket persille rett før servering.

Server gjerne pistasjinvoltini med steinsopprisotto sammen med grillede minitomater, som fortsatt sitter på stilken.

 

Pistasjinvoltini med steinsopprisotto
Pistasjinvoltini med steinsopprisotto

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese