Quesillo

Quesillo

Quesillo er Colombias, Venezuelas og den Dominikanske republikkens lekre og velsmakende svar på karamellpudding. Den blir fyldig og smaksrik og er en perfekt avslutning på en god middag. Den lages i en rund, ildfast form, med diameter på ca. 18 cm og som rommer min. 1 ltr.

Karamellsaus:

200 g sukker

Varm sukkeret i en tørr stekepanne til det blir karamell. Hell karamellen over i den ildfaste formen og hvelv den rund, så karamellen fester seg til alle kantene og dekker bunnen. Sett den kaldt., mens du startet på puddingen.

Puddingen:

5 egg

1 boks (3 dl) søtet, kondensert melk

3 dl melk

1 ts vaniljesukker

20 ml brun, vellagret rom

Sett ovnen på 200 grader med vannbad på nederste rille.

Visp sammen alle de andre ingrediensene til puddingen i kjøkkenmaskinen, eller visp dem sammen for hånd. (2-3 minutter, til du får en helt jevn væske).

Hell væsken over i den karamelliserte formen og sett den forsiktig i vannbadet. Nå er det viktig å passe på tiden, så jeg bruker stoppeklokke, som jeg setter på 10 minutter. Etter 10 minutter, skrur jeg temperaturen ned til  100 grader og lar quesilloen stå i ca. 1 time, før jeg sjekker ved å dytte litt til formen. Om den ikke er stiv, sjekker jeg hver halvtime, til jeg er fornøyd med resultatet. Den blir litt stivere når den er kald.

Sett den kaldt over natter. Før servering, skjærer du forsiktig langs kanten på formen, legger et fat med høye kanter over og snur kjempefort, så Quesilloen blir stående på fatet, med karamellsausen over. Pynt med f.eks. physalis og mynteblader.

Quesillo
Quesillo

Du finner flere velsmakende desserter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.