Salt karamell macchiatotiramisu

Salt karamell macchiatotiramisu

Salt karamell macchiatotiramisu er farlig godt. Den er enkel å servere til mange, siden kan gjøres nesten klar dagen i forveien og settes kaldt, til rett før servering. Oppskriften er passe til 6 personer.

6 ss sukker

6 eggeplommer

700 g mascarpone

6 ss Hennig Olsen salt karamellsaus

1 ts vaniljesukker fra Jacobs

27 fingerkjeks

4 dl espresso

Krem

Flaksalt

Pisk sukker og eggeplommer til eggedosis (6–8 minutter). Vend inn mascarpone og karamellsaus og bland til en jevn masse.

Brekk hver fingerkjeks i to, dypp hver halvdel kort i espressoen og legg 3 halvdeler, side om side, i bunnen av hvert cocktailglass.

Legg på 3 toppede spiseskjeer av karamell- og mascarponeblandingen og glatt toppen med baksiden av en skje. Fortsett å legge fingerkjeks og karamell- og mascarponeblandingen lagvis i 3 lag.

Dekk glassene med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne over natten. 

Når det skal serveres heller du over mer salt karamellsaus og pynt med mynte og ev. hjemmelagde sjokoladeflak.

Salt karamell macchiatotiramisu
Salt karamell macchiatotiramisu

 

Du finner flere oppskrifter på spennende og velsmakende italiensk mat her og mange desserter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese