Senegal

Senegal har mattradisjoner som er påvirket av nordafrikansk, fransk og portugisisk mat og stammer fra landets mange etniske grupper. Senegal var en koloni av Frankrike frem til 1960. Fra koloniseringen har emigranter brakt senegalesisk mat til mange andre regioner.

Senegal grenser til Atlanterhavet, og derfor er fisk en viktig ingrediens. Kylling, lam, erter, egg og storfekjøtt brukes også. Svinekjøtt er uaktuelt, grunnet den muslimske befolkningen.

Peanøtter, couscous, hvit ris, søtpoteter, linser og belgfrukter er mye brukt. Kjøtt og grønnsaker er vanligvis laget som stuing eller marinert i urter og krydder og spises med ris, couscous, eller brød.

Dessertene er veldig kraftige og søte. Te, kjent som attaya, serveres på en rituell måte.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.