Tortellinisuppe med grønnsaker og pesto er ekstra godt, nå som de ferske, norske aspargesen har kommet. Den smaker aller best, om du lager pestoen selv, men om du ikke har tid, kan du kjøpe en pesto av god kvalitet.
Pesto:
150 g fersk basilikum
3 dl god olivenolje
100 g pinjekjerner
200 g parmesan
2 fedd hvitløk
1 ts salt
Kjør basilikum, pinjekjerner, parmesan, hvitløk og olivenolje i en foodprosessor til du får en kremet masse. Smak til med salt.

Suppen:
1 ss olivenolje
1 løk i tynne strimler
2 l kraft, enten kylling- eller grønnsakskraft (du får kjøpt en ganske god på Meny, om du ikke lager selv)
150 g erter, frosne
250 g asparges, nedre del brukket av og resten delt i passe munnfuller
5 vårløk i strimler
250 g fersk tortellini, gjerne med spinat og ricotta
Salt og pepper
Basilikumblader
Parmesanflak
olivenolje extra virgin
Fres løken blank i olivenoljen, tilsett kraften og kok opp, før du tilsetter vårløk.
La det så vidt koke i 3-4 minutter før du tilsetter tortelliniene, asparges og erter. Kok 3-4 minutter til tortelliniene er al dente. Smak til med salt og pepper.
Server i dype boller med en klatt pesto, friske basilikumblader, høvlet parmesan og kanskje litt godt brød til.
Du finner mange spennende og varierte suppeoppskrifter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.