Tortellinisuppe med grønnsaker og pesto

Tortellinisuppe med grønnsaker og pesto

Tortellinisuppe med grønnsaker og pesto er ekstra godt, nå som de ferske, norske aspargesen har kommet. Den smaker aller best, om du lager pestoen selv, men om du ikke har tid, kan du kjøpe en pesto av god kvalitet.

Pesto:

150 g fersk basilikum

3 dl god olivenolje

100 g pinjekjerner

200 g parmesan

2 fedd hvitløk

1 ts salt

Kjør basilikum, pinjekjerner, parmesan, hvitløk og olivenolje i en foodprosessor til du får en kremet masse. Smak til med salt.

Hjemmelaget pesto
Suppen:

1 ss olivenolje

1 løk i tynne strimler

2 l kraft, enten kylling- eller grønnsakskraft (du får kjøpt en ganske god på Meny, om du ikke lager selv)

150 g erter, frosne

250 g asparges, nedre del brukket av og resten delt i passe munnfuller

5 vårløk i strimler

250 g fersk tortellini, gjerne med spinat og ricotta

Salt og pepper

Basilikumblader

Parmesanflak

olivenolje extra virgin

Fres løken blank i olivenoljen, tilsett kraften og kok opp, før du tilsetter vårløk.

La det så vidt koke i 3-4 minutter før du tilsetter tortelliniene, asparges og erter. Kok 3-4 minutter til tortelliniene er al dente. Smak til med salt og pepper.

Server i dype boller med en klatt pesto, friske basilikumblader, høvlet parmesan og kanskje litt godt brød til.

 

Du finner mange spennende og varierte suppeoppskrifter fra fjern og nær her.

 

Tortellinisuppe med grønnsaker og pesto
Tortellinisuppe med grønnsaker og pesto

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.